Lelijke radiators en hoe ik die makkelijk wegwerkte

Ik heb gelukkig niet veel lelijke radiators in huis. Op de begane grond heb ik vloerverwarming en in de badkamer een design radiator. Op zolder heb ik helemaal geen radiator maar mijn huis is zo goed geïsoleerd dat het daar nooit echt koud is. Ik kom voornamelijk op zolder om te wassen en te strijken en van dat laatste krijg ik het warm genoeg!

Lelijke radiators

Lelijke radiators

Als ik zeg: lelijke radiators bedoel ik een standaard radiator. Niet extreem lelijk maar toch een doorn in mijn oog. Dat komt vooral omdat al mijn muren een kleur hebben en die witte radiators daar enorm ‘uitspringen’.

Weg met lelijke radiators

Er zijn maar drie kamers waar zich een radiator bevindt: de slaapkamer, werkkamer en kledingkamer. Ik wist er meteen de oplossing voor omdat ik in mijn vorige huis ook mijn lelijke radiators had weggewerkt.
Ik was dus ervaren in het wegwerken van radiatoren maar ook zonder ervaring is dit een super makkelijke klus.

oplossing voor lelijke radiators

Makkelijke klus

Voor het wegwerken van de radiatoren koos ik een metalen radiatorbekleding. Dit is heel makkelijk zelf te doen. Het is een kwestie van je radiator opmeten, een kleur en uitvoering kiezen en bestellen. Eenmaal ik huis kun je de radiatorbekleding makkelijk in elkaar zetten en met magneten aan de radiator bevestigen.

Kleur kiezen

De juiste kleur kiezen wordt je extra makkelijk gemaakt doordat je gratis kleurstalen kunt bestellen. Nadat ik al mijn muren geverfd had, bestelde ik een paar kleurstalen om te kijken welke kleur ik het best vond passen.
In de slaapkamer en werkkamer zijn de muren dezelfde kleur (Brave Ground) en de radiators hebben precies dezelfde afmeting (het voordeel van een nieuwbouwhuis).

metalen radiatorbekleding
Metalen radiatorbekleding in de kleur kleur RAL 7006, een net iets donkerder tint dan de muren.
weg met lelijke radiators
Dezelfde kleur past ook goed in mijn slaapkamer.
radiatorbekleding in kleur Pewter
In mijn kledingkamer is de muur Industrial Grey en kreeg de radiator een bekleding in de kleur Pewter.

Deze kleuren zijn op zichzelf vrij neutraal dus als ik in de toekomst mijn muren een andere kleur geef (dat zal best ooit gebeuren) dan hoef ik niet perse de radiatorbekleding te veranderen.

Zo kan het ook

Het voordeel van deze metalen radiatorbekleding is dat het metaal de warmte goed geleidt zodat er geen warmte verloren gaat.

Je kunt ook kiezen voor een houten (meestal MDF) radiatorbekleding die je kant en klaar bij diverse bouwmarkten kan kopen. Daar moeten wel voldoende openingen inzitten zodat de warmte goed kan ventileren.

De goedkoopste oplossing is je radiator verven. Gebruik daarvoor speciale radiatorlak en laat de radiator eerst helemaal afkoelen. Wacht na het verven ook 24 uur voor je de radiator weer opendraait.

Dus ik zou zeggen: lelijke radiators, weg ermee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: