Wasruimte creëren: mijn slimme, stijlvolle oplossing

De zolder is logeerkamer maar ook mijn wasruimte: de plek waar mijn wasmachine en droger staan. Die staan echter heel mooi opgeborgen achter een industriële schuifwand.

wasruimte op zolder

Zo was het…

Als je dit rommelige hoekje ziet, kun je je bijna niet voorstellen dat dit een stijlvolle wasruimte is geworden.

Wassen

Die wand is een van de eerste dingen die ik liet doen in mijn nieuwe huis. Hij verbergt naast de wasmachine en droger ook een opslagruimte. Op deze manier is alles wat ik niet wil zien op een mooie & trendy manier aan het oog onttrokken.

wasruimte op zolder

De wand is gemaakt van OSB platen met schuifdeuren die voorzien zijn van een mat zwart ophangsysteem. OSB platen worden normaal in de bouw gebruikt voor bijvoorbeeld wand-, vloer- en dakconstructies. Ik las in een omschrijving van deze platen de volgende zin: ‘geschikt voor binnenbetimmeringen waaraan geen decoratieve eisen worden gesteld’. Dat is echt wel achterhaald: Ik vind dat onbewerkte houtmateriaal juist super decoratief zeker in combinatie met het stoere, zwarte schuifdeurbeslag.

wasruimte

Drogen

Bepaalde kledingstukken hang ik liever te drogen dan dat ik ze in de droger stop. Het is natuurlijk ook milieubewuster om de droger niet altijd te gebruiken maar ik heb gelukkig zonnepanelen en wek, als de zon regelmatig schijnt, meer stroom op dan ik verbruik.

kledingrek
Zwart metalen kledingrek voorzien van een stevige bamboe roede en twee in hoogte verstelbare plateaus.

Na de zoveelste ruzie met mijn ‘gewone’ staande droogrek met allemaal van die losse rekjes die je in elkaar kunt klikken, besloot ik heel rigoureus om hem weg te doen en een andere oplossing te zoeken. Niet alleen omdat ik het een onhandig ding vond maar ook omdat ik de styling van mijn pas opgeknapte zolder heel serieus neem. Ik kocht een zwart metalen kledingrek waarmee ik helemaal in stijl mijn kleding kan drogen en luchten. Als ik logés heb, kan dit rek gebruikt worden voor het uithangen en opbergen van kleding en schoenen.

Strijken

In een wasruimte hoort ook plaats te zijn voor een strijkplank hoewel strijken mijn minst favoriete bezigheid is. Maar eerlijk is eerlijk, op mijn frisse, lichte zolder is dat karweitje toch iets minder erg.

wasruimte en strijkplank
strijkplank
Om helemaal in stijl te blijven heb ik ook een zwarte strijkplank en een zwart stoomstrijksysteem

De zolder is echt een multi functionele ruimte geworden die naast logeerkamer en wasruimte nog een functie heeft waar ik eerder een blog over schreef: Verloren hoekje werd mini werkplaats.

mijn wasruimte op zolder

Heb jij een mooie & functionele wasruimte of staan je wasmachine & droger je eigenlijk in de weg? Misschien heb jij ook ergens in huis een plek die je kunt omtoveren tot een stijlvolle wasruimte! Vond je dit een inspirerende blog en wil je mijn volgende blog niet missen?

Gratis inspiratiegids

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs? Laat je email adres achter dan krijgt je een wekelijke update over mijn nieuwste blogs. EN… je ontvangt mijn gratis inspiratiegids met 5 makkelijke manieren om je huis makkelijk & snel op te leuken!

Mijn blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

2 reacties op “Wasruimte creëren: mijn slimme, stijlvolle oplossing”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: