Bruin in het interieur: zo combineer ik dat!

Bruin is zo’n typische 70e jaren kleur die lang is weggeweest maar sinds een aantal jaar weer helemaal terug in het interieur. Deze kleur kan goed als basiskleur dienen die je met allerlei kleuren kunt combineren. Als je het rustig en naturel wilt houden, kun je verschillende bruintinten combineren maar je kunt er ook voor kiezen om bruin te combineren met roze, geel, blauw of als je helemaal 70ties wilt gaan, met oranje.

bruin in het interieur
Verschillende bruine en naturel kleuren ton sur ton gecombineerd.
(gezien bij Loods 5)

Bruin in mijn interieur

De kleurbruin is er in allerlei gradaties van licht naar donker en van koel naar warm. Ik maak graag een statement en heb dus een heel donkerbruine kleur (Fading horizon) op een aantal muren in mijn huis toegepast. Mijn zwarte keuken heb ik gecombineerd met een donkerbruine muur en in de slaapkamer heb ik dezelfde kleur bruin gecombineerd met fellere kleuren. Als je mij langer volgt, heb je dat al eerder voorbij zien komen .

bruin, zwart en goud
Donkerbruine muur, zwarte keuken, goudkleurige tegels.
bruin in het interieur
Multicolor behang met bloemen, vogels en bladeren.

Bruin en wit

Een kleurencombinatie die ik nog niet had toegepast was bruin en wit, om de eenvoudige reden dat ik nauwelijks wit in huis heb. De enige uitzondering daarop is de zolderverdieping. Toen ik hier kwam wonen was dat een onafgewerkte, donkere ruimte met een klein raampje. Ik heb een extra raam aan laten brengen en de hele zolder wit laten verven en dat is zo’n geweldig fijn contrast met hoe het was dat ik hier totaal (nog) geen behoefte voel om de muren een kleur te geven.

bruin in het interieur

Inspiratie

Geïnspireerd door deze combinatie van bruin, naturel en wit die ik op de VTwonenbeurs zag, besloot ik donkerbruine accenten op zolder toe te voegen. Naturellen kleuren had ik daar al met een rieten kleed en een schuifwand van OSB platen.

Bruine accenten

Ik had nog een pot donkerbruine muurverf staan die ik overgehouden had na het verven van de muren. Ik besloot om daarmee de lichtgrijze kast een make-over te geven. Muurverf zou ik niet zo snel gebruiken op een houten meubelstuk dat intensief gebruikt wordt maar deze kast kan dat best hebben. Hij is prachtig geworden met z’n matte, donkerbruine kleur en ik heb een restant verf mooi weggewerkt!

donkerbruine kast

bruin in het interieur
Logeerbed met zelf geverfd hoofdbord. Lamp erfstuk, rieten kap Kwantum, donkerbruine kussens Jysk, velvet sprei H&M Home.
schuifwand OSB platen
Achter de schuifwand van OSB platen staan mijn wasmachine en droger.

Als je donkerbruin te heftig vindt in je interieur zijn er nog genoeg andere tinten bruin waarmee je een mooie, rustige en warme uitstraling kunt bereiken. Een mooi voorbeeld daarvan is de kleur Brave Ground.

Brave Ground: bruin in het interieur
Op de muur Brave Ground, kast Ikea, vintage lampenvoet Kringloop, bouclé lampenkap Loods 5.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: