Creatief met behang: mijn drie leukste voorbeelden!

Ik hou niet van behangen om maar met de deur in huis te vallen. Een hele kamer of zelfs een enkele muur behangen vind ik geen leuk werk: ik pak liever een verfroller. Maar creatief met behang bezig zijn is een ander verhaal.

Kleurovergang verzachten

Mijn keuken gedeelte heb ik donkerbruin (Fading Horizon) geverfd, de muur die doorloopt in de kamer zachtroze (Stylish Pink). De ‘harde’ scheiding tussen die 2 kleuren wilde ik graag vloeiender maken. Geïnspireerd door het behang in mijn slaapkamer (daarover straks meer) ging ik aan de slag met behang.

Behang dessin uitknippen

Het behang met een uitbundig dessin van vogels, bloemen en bladeren leende zich heel goed om uit te knippen op een manier dat er een vloeiende overgang ontstaat van breed naar smal. Het was even puzzelen hoe ik dat het best kon doen.

Behang uitknippen
Ik begon met het uitknippen van 1 rol van breed naar smal en plakte die op de muur. Daarna vulde ik dat aan beide kanten aan met uitgeknipte stukken behang die aansloten op het patroon.
Museum behang en comtoise klok
De knalwitte thermostaat en knop voor de ventilatie heb ik geverfd in de kleur van de muur zodat ze minder opvallen.
Creatief met behang
creatief met behang
Museum behang Eijffinger

Generale repetitie

Voor dit project had ik al eerder een soort ‘generale repetitie’ gehouden (Behangen: op deze manier is het niet moeilijk). In de slaapkamer heb ik namelijk ook dit behang gebruikt. Daar plakte ik drie rechte banen waarna ik losse vogels en bloemen uitknipte en op de juiste plek plakte. Dat was een iets makkelijker project.

creatief met behang in de slaapkamer
Achter het bed hetzelfde behang in een andere kleur.

Super makkelijke Ikea hack

Wil je ook creatief met behang aan de gang maar dan wat minder ingewikkeld? Ik gaf de deurtjes van mijn Ikea Billy kast een snelle en makkelijke upgrade. Op de hoeken schroefde ik goud gespoten hoekijzers en de panelen beplakte ik met behang met een reptielenprint.

Creatief met behang: Ikea hack
Dit stevige behang is makkelijk te verwerken.

Ik heb nog allerlei resten behang over die ik natuurlijk bewaar. Dat komt altijd van pas: ik kan er opbergdozen of de binnenkant van lades mee beplakken of een stuk inlijsten in een mooi lijstje. Voorlopig ben ik klaar en geniet ik van het resultaat!

Wil je geen woonblog missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je altijd een berichtje krijgt als er weer een nieuwe blog online is! En… je ontvangt direct een gidsje met 5 makkelijke & leuke manieren om je huis geweldig op te leuken! 🎁

Pimp-je-interieur-gids

met 5 makkelijke en betaalbare tips & tricks

En… wekelijkse update van mijn nieuwste blogs!

2 reacties op “Creatief met behang: mijn drie leukste voorbeelden!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d