Plafond in kleur verven: dit is het resultaat!

Een plafond in kleur verven is een idee waar ik al lange tijd mee rond loop. Wat mij tegenhield was het feit dat je daar de hele kamer voor moet ontruimen en boven mijn hoofd werken is ook niet echt mijn hobby. Maar nu, aan het begin van het nieuwe jaar, ben ik klaar voor een volgende uitdaging dus ik ga eraan beginnen!

Gekleurd plafond

Inspiratie

Ik verzamelde inspirerende voorbeelden op Pinterest van plafonds in kleur. Een gekleurd plafond komt vooral goed tot zijn recht in een hoge kamer met mooie, bewerkte plafonds. In hoge ruimtes kan zo’n gekleurd plafond een intieme, knusse sfeer geven en een plafond met ornamenten krijgt extra aandacht met kleur.

Copyright Pure & Original/fotograaf Margaret de Lange/ stylist Kirsten Visdal

Klein beginnen

Mijn huis heeft niet zulke prachtige plafonds maar gewone rechttoe rechtaan plafonds. Om eerst uit te testen hoe zo’n geverfd plafond eruit zou zien, begon ik in het kleinste kamertje van het huis, namelijk de wc. Ik had nog een restje muurverf in de kleur Stylish Pink dus ik kon gelijk aan de slag.

Plafond in kleur

Ik vind het mooi een strookje muur in de kleur van het plafond mee te verven. Op die manier lijkt het plafond optisch hoger. Het feit dat de muren in de wc niet glad gestuukt zijn maar van korrelig spuitwerk voorzien, maakte het moeilijk een mooie strakke scheidingslijn te trekken. Om dat op te lossen plakte ik een polystyreen sierlijst op de scheiding tussen de twee kleuren. Dit had door de vele hoekjes wat voeten in aarde dus ‘even’ een klein plafonnetje verven was uiteindelijk meer werk dan ik gedacht had. Ik ben wel blij met het resultaat dus op naar het volgende plafond, namelijk het plafond in de badkamer. Dit was eerlijk gezegd ingegeven door gemakzucht want in de badkamer staat niet veel om uit te ruimen.

Kleur kiezen

De badkamer ligt op het noordoosten, heeft daardoor koud lichten en de wit betegelde wanden zorgen ook voor een kille uitstraling. Daarom wilde ik een warme kleur op het plafond. Ik liet wat kleuren de revue passeren zoals zachtgeel, rustig groen of zandkleur maar koos voor een echt statement: een vrij donkere maar warme kleur bruin (100 % walnoot van Flexa) . Ik ben superblij met het resultaat want deze kleur geeft warmte en intimiteit aan de badkamer.

Kies voor de badkamer speciale verf voor badkamers die schimmelwerend is.

Plafond verven

Ik vind een plafond verven sowieso geen leuk werk, zo boven mijn hoofd maar in dit geval extra vervelend aangezien de plafonds op deze verdieping hetzelfde grove spuitwerk hebben als het muurtje in de wc. Op de benedenverdieping heb ik, toen ik hier kwam wonen, het plafond glad laten stuken maar vond dat voor de 1e verdieping te veel gedoe. Daar heb ik nu spijt van want zo’n ruw plafond sauzen is echt zwaar werk en dat twee keer.

Plafond badkamer in kleur

Het verven van ruwe plafonds

Ik kocht een speciale verfroller voor muren en plafonds met een onregelmatige structuur. Deze heeft een vacht van microvezel, waardoor de roller veel verf opneemt én deze rijkelijk en gelijkmatig verdeelt. Ik verfde eerst de randen met een kleine roller en daarna de rest met een grotere roller op stok.

Styling aanpassen

De andere sfeer in de badkamer vond ik een mooi excuus om nieuwe handdoeken in een bijpassende kleur te kopen. De heerlijk dikke, rulle handdoeken zijn ook een mooie beloning voor mijn harde werk.

bruine handdoeken

4 reacties op “Plafond in kleur verven: dit is het resultaat!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d