Super makkelijk muurdecoratie wisselen met schilderijplank

Een heel makkelijke manier om van muurdecoratie te wisselen is het ophangen van een schilderijplank. Deze kan als basis dienen voor steeds wisselende collecties van schilderijen, foto’s en andere spulletjes die op de (niet zo brede) plank passen. Ik hou ervan geregeld dingen te veranderen en hoewel ik moeiteloos spijkers in een muur sla, begrijp ik heel goed dat niet iedereen zo nonchalant met z’n muren omgaat. De oplossing is dan een schilderijplank waar je elke keer de decoratie kan wisselen zonder gaten in de muur te maken. Je moet natuurlijk wel gaten maken om de plank op te hangen maar daar blijft het bij.

Werkkamer

Schilderijplank in werkkamer

Boven mijn werktafel heb ik een schilderijplank met een afbeelding op hout van een bijzondere reiger, gebaseerd op de tekeningen van illustrator John James Audubon (begin 19e eeuw). In combinatie met de kleur van de muur, de houten tafel en de planten is dit een mooi rustig plaatje.

schilderijplank mee verven in kleur

Schilderijplank verven

Ik heb de schilderijplank meegeverfd in dezelfde kleur als de muur.

Schilderijplanken zijn te koop in verschillende varianten: wit, zwart, metaal of hout. Je kunt ze ook laten zoals ze zijn als je dat contrast juist leuk vindt.

Snelle wisseling

Zo nu en dan wil ik de styling van mijn werktafel een beetje veranderen. Dan is die schilderijplank echt een uitkomst. Ik kan gewoon experimenteren zonder gaatjes in de muur te maken. Met een paar kleurrijke schilderijen van de kringloop en een fleurige bos tulpen ziet het er opeens heel anders uit.

muurdecoratie

Botanische schilderijplank

Een schilderijplank kun je op verschillende manieren stylen. Je kunt er naast prenten ook kleine plantjes, stekjes in glas e.d. op zetten. De afstand tussen muur en rand is 9 cm. (tenminste bij mijn schilderijplank) dus daar past best het een en ander op.

botanische schilderijplank

Exposeren

Maak van je kamer een ware expositeruimte door langs de hele lengte van de muur een lange schilderijplank te bevestigen. Het liefst ook nog een paar boven elkaar. Wil je het niet te druk maken kies dan voor zwart/wit afbeeldingen. Dat kunnen bijvoorbeeld foto’s van je gezin of van de vakantie zijn en/of ingelijste zwart/wit posters .

zwart/wit afbeeldingen op schilderijplank

Past overal

Een schilderijplank komt overal van pas. In de keuken bijvoorbeeld is dit een ideale plek om mooie houten snijplanken neer te zetten, je favoriete kookboek of kruidenpotjes voor het grijpen. En in de baby- of kinderkamer is dit een leuke plek voor foto’s, kindertekeningen en kleine knuffels. En het prettige is dat je eindeloos kunt wisselen. Ik ben fan, jij ook?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: