Haal de lente in huis met deze super makkelijke tips

Ik haal de lente in huis terwijl het buiten nog koud en guur is. De meteorologische lente is weliswaar op 1 maart begonnen maar de astronomische lente begint pas rond 20 maart dus ik neem vast een voorproefje op de lente. De beste manier om dat te doen, is de natuur alvast naar binnen te halen. Ik kan eigenlijk niet wachten met het aanpakken van de tuin maar zolang ik niet de tuin in kan moet de tuin maar naar binnen komen.

Haal de lente in huis met bollen

Bloembollen zijn de ultieme manier om de lente in huis te halen. Je koopt de bollen meestal als ze nog niet uitgekomen zijn en dan zie je langzamerhand de bloemen tevoorschijn komen. Je kunt bolletjes kopen en die zelf op bollenvaasjes zetten of je kiest voor een schaal of pot waar de bolletjes al in gepoot zijn. Allebei even leuk!

haal de lente in huis met hyacinten
Haal de lente in huis
💚 Deze leuke bollenvaasje zijn van Tablejoy.nl.

Bloemen voor kleur & fleur

De volgende tip is natuurlijk een inkoppertje: met bloemen breng je meteen kleur in huis. Ik ben dol op tulpen, voor mij zijn dat de ultieme lentebloemen.

haal de lente in huis met tulpen
haal de lente in huis
Ik vind tulpen zelfs nog mooi als ze al uitgebloeid zijn!

‘Tuinieren’ met pitten

Ik kan nog niet buiten tuinieren maar binnen een plantje opkweken uit een pit is een leuke bezigheid. Het is super makkelijk (de natuur doet het werk) maar je moet wel weten hoe en geduld hebben. Voor iedereen die wel eens geprobeerd heeft een avocadopit te laten ontkiemen en het na verloop van tijd gefrustreerd opgaf, hier een methode die bij mij altijd werkt.

avocadopit opkweken

Maak de avocadopit schoon en laat hem 48 uur weken. Schil daarna de pit en wikkel hem in vochtig keuken papier. Stop dit in een plastic ziplock zakje en leg het op een warme plek, bijvoorbeeld in de vensterbank.
Na een paar weken check je of er al een klein worteltje te zien is. Als dat het geval is, kun je de pit op water zetten waarbij de pit droog blijft maar het worteltje onder water komt. Hier kun je heel goed het bloembollenvaasje van Tablejoy.nl voor gebruiken. Deze heeft namelijk een opening die precies de goede maat heeft voor een avocado pit.

Avocadopit opkweken

Je kunt ook kiezen voor kweekschaaltjes die je op een glas of potje kunt zetten.

Haal de lente in huis
Porseleinen kweekschaaltje van Botanopia.com.

Al dat groen in huis geeft mij een goed gevoel maar ik kan niet wachten tot het echt lente wordt.

4 reacties op “Haal de lente in huis met deze super makkelijke tips”

  1. Hele leuke tips. Ik hou ook erg veel van tulpen en voorjaarsbloeiers. Ik zet blauwe druifjes binnen in een vaasje met de bolletjes eraan en dan haal ik het voorjaar in huis. Het ruikt ook zo lekker.

  2. Ik vind het erg leuk die tulpenvaasjes, maar moeilijk aan te komen bij tablejoy allemaal uitverkocht! Gr. Wil

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: