Dit doet een gekleurd plafond met een ruimte!

In de tijd dat bijna iedereen witte muren en plafonds had, begon ik mijn muren kleur te geven en dat vonden veel mensen best een beetje bijzonder. Dat is ondertussen al lang veranderd: kleur op de muur is gewoon geworden. Maar een gekleurd plafond is voor de meesten een te gewaagde keuze. Niet voor mij: nu alle muren in mijn huis een kleur hebben, bedacht ik een nieuw project. Ik ga mijn plafonds ook kleur geven.

Een goed begin

Ik begon in de badkamer en verfde het plafond in een warm bruine kleur. Normaal gesproken kun je een donkere kleur beter toepassen op een hoog plafond dan een plafond met ‘doorsnee’ hoogte maar ik vind de donkere kleur helemaal passend op mijn niet extreem hoge plafond omdat dit sfeer geeft aan de totaal wit betegelde ruimte.

gekleurd plafond

Lees ook Plafond in kleur verven: dit is het resultaat!

Nu verder

Ik had de smaak te pakken dus ik begon met goede moed aan een volgend gekleurd plafond. Dit keer in de slaapkamer. Dit leek mij namelijk de meest vervelende kamer om te doen dus daar kon ik maar beter gelijk aan beginnen. Dan valt daarna alles mee want ik wil de andere kamers op deze verdieping ook een gekleurd plafond geven. Behalve dat boven mijn hoofd werken niet mijn hobby is, vond ik het ook een uitdaging om deze kamer uit te ruimen. De meubels kon ik makkelijk ergens anders neerzetten maar het zware tweepersoonsbed zag ik mij niet in mij eentje verplaatsen. Uiteindelijk heb ik dat opgelost door het goed af te dekken en heen en weer te schuiven .

Licht of donker?

Voor het zover was, moest ik beslissen welke kleur dit plafond zou krijgen. In het algemeen kun je zeggen dat donkere kleuren intimiteit geven aan ruimtes met heel hoge plafonds zoals bijvoorbeeld in oude, statige huizen. In een doorsnee huis met plafonds rond de 2.50 m. is een lichte of pastelkleur beter.

Kleur testen

In eerste instantie dacht ik aan geel in de slaapkamer. Het was een opwelling waar ik een beetje aan twijfelde dus ik besloot eerst een proefstukje te verven (wat ik normaal nooit doe). Dat werd uiteindelijk best een flinke hoek anders kon ik het effect niet goed beoordelen. Ik kwam er snel achter dat ik dit helemaal niks vond. Veel te heftig en te dominant. Ik werd er zelfs een beetje ongelukkig van. Weg met dit geel!

In tegenstelling tot dat zware geel wilde ik een frisse, luchtige kleur en kwam al gauw op een pastellerig blauw met de toepasselijke naam Bright Skies.

Deze frisse blauwe kleur is heel mooi in combinatie met de warme neutrale kleuren op de muur: Fading Horizon en Brave Ground.

Toen ik die keuze gemaakt had was ik zo overtuigd dat dit de juiste kleur was dat ik gelijk 5 liter bestelde en aan de slag ging.

gekleurd plafond

Ik verfde op de muur aansluitend aan het plafond een strook van 10 centimeter in dezelfde kleur. Dat maakt optisch het plafond hoger en het is precies de maat van een klein verfrollertje. Na het afplakken kon ik zo eerst de randen verven en daarna met een grote roller op stok de rest van het plafond.

Blij wakker worden

Ik heb het plafond twee keer geverfd en in de tussentijd sliep ik in mijn logeerbed op zolder. Dat was een leuke ervaring: uit logeren in mijn eigen huis maar ik was blij toen mijn slaapkamer weer op orde was. Als ik ‘s morgens mijn ogen open doe zie ik bloemen en een blauwe lucht. Wat wil een mens nog meer!

gekleurd plafond slaapkamer
gekleurd plafond

Ik ga binnenkort aan een volgende kamer beginnen. Blijf me volgen als je het leuk vindt dat resultaat te zien!

Wil je geen woonblog missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je altijd een berichtje krijgt als er weer een nieuwe blog online is! En… je ontvangt direct een gidsje met 5 makkelijke & leuke manieren om je huis geweldig op te leuken! 🎁

6 reacties op “Dit doet een gekleurd plafond met een ruimte!”

  1. hoi! zier er leuk uit, maar ik heb nog een vraagje: je gebruikt hier een bruin kleuren pallet, maar zag op een eerdere blog je antraciet grijze ikea pax kast (die ik heel mooi vond met de leren greepjes) heb je deze nog steeds met dit kleurenpallet dan?

    • Hallo Caro
      Ik heb nog steeds die antraciet kastdeuren. In dat kamertje is 1 muur Brave Ground (licht bruin) en de andere muren zijn Industrial Grey (donkergrijs). Ik vind grijs en bruin ook mooi bij elkaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: