6 jaar woonblogs: dit zijn mijn highlights

Ongeveer 6 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog. Een enkele uitzondering daargelaten deel ik wekelijks allerlei wooninspiratie, meestal geinspireerd op mijn eigen huis & tuin. Veel ‘oude’ woonblogs worden nog steeds gevonden via Google of Pinterest en een heel populaire is mijn allereerste blog over het schattige schuurtje achter in mijn tuin.

woonblogs over de tuin

Ondertussen ben ik verhuisd. Ik heb een heel fijn huis maar qua schuurtje ben ik er op achteruitgegaan: ik heb nu een heel saai, vierkant nieuwbouwschuurtje zonder kraak of smaak. Ik heb er wel mijn best op gedaan, de schuur verfde ik matzwart (Vasa Svart) en ik liet verleden jaar een pergola plaatsen. Daar heb ik aan weerskanten een druif tegenaan gezet dus ik hoop dit jaar al onder een groen ‘dakje’ te zitten.

houten pergola in woonblogs

Bottle garden

Ik zal niet al mijn oude blogs weer de revue laten passeren maar één van de uitschieters was mijn blog uit 2018 over het maken van een ‘bottle garden’ (Hoe doe je dat: zo’n dichte fles met planten maken?). Deze werd ruim 26.000 keer gelezen. Dankzij het ecosysteem in de bottle garden die ik maakte, leven de planten nog steeds. Dat is nog niets vergeleken bij de bottle garden die de nu 80-jarige David Lattimer in 1972 dichtmaakte en die het nog steeds geweldig goed doet!

bottle garden in woonblogs
Mijn bottle garden 5 jaar nadat ik de dop er op deed. Sindsdien heb ik er niet meer naar hoeven omkijken.

Woonblogs over Ikea

Ik heb ook gemerkt dat alle woonblogs waar het woord ‘Ikea’ in de titel voorkomt, super populair zijn.

Ikea hack

Dat begon in 2018 toen ik een blog postte over de make-over van 2 witte metalen Ikea lockers. Met donkere krijtverf gaf ik deze kastjes een doorleefde vintage look. Ze verhuisden ook nog mee naar mijn nieuwe huis.

inspiratie in mijn woonblogs

Na jaren trouwe dienst heb ik onlangs deze kastjes ingeruild voor een andere kast, en ja… weer een kast van Ikea.

inspiratie in mijn woonblogs
Zwartbruine basiselementen met ‘smalle latjes’ deuren van bruin eiken fineer.

Kringloop vondsten

Ik schreef meerdere blogs over mijn talrijke bezoekjes aan kringloopwinkels en rommelmarkten. Dat is echt een hot item, zeker nu duurzaamheid zo in de aandacht staat. En laten we wel wezen, tweedehands spullen kopen is het toppunt van lekker milieuvriendelijk bezig zijn. Van alle accessoires in mijn huis is zeker 80 à 90 % afkomstig van de kringloop of een rommelmarkt.

kringloop vondst
Eén van mijn laatste aanwinsten: tafeltje met onyx blad.

Opruimen & schoonmaken

Dat we een heel proper volkje zijn, merk ik aan het enorme enthousiasme waarmee mijn blog over schoonmaaktips gelezen wordt. Ik ga die tips niet allemaal herhalen maar als je wilt, kunt je ze hier nalezen: 10 tips voor een opgeruimd & schoon huis

keukeninspiratie in woonblog
Ik ben dol op decoratieve ‘schoonmaakspullen’ zoals deze afwasborstel die ik cadeau kreeg. Die staat alleen maar mooi te wezen en wordt niet gebruikt.

Gekleurd plafond

Eén van de hoogtepunten van de afgelopen tijd (letterlijk en figuurlijk) was het verven van de plafonds op de eerste verdieping. Ik zet ze nog even op een rijtje.

badkamer met gekleurd plafond
De witte badkamer kreeg een warmbruin plafond (100% Walnoot).
slaapkamer met gekleurd plafond
Slaapkamer met plafond in de kleur Bright Skies.
werkkamer met gekleurd plafond
Werkkamer met plafond in dezelfde blauwe kleur.
kledingkamer met gekleurd plafond
Kledingkamer idem dito.
overloop met donker plafond
Het plafond van de overloop kreeg dezelfde kleur als de muren (Industrial Grey).

Speciale vermelding

Bij deze een speciale vermelding voor mijn creatieve gestoei met behang. Met geduld en knip- en plakwerk maakte ik een fantasievolle scheiding tussen de donkerbruine en roze muur in de woonkamer,

woonblog
Behang met bloemen, bladeren en vogels.

What’s next?

Op dit moment heb ik vooral veel zin om met de tuin aan de gang te gaan. Er moet nog wat gesnoeid worden, de tegels moeten worden schoongespoten met de hogedrukspuit en ik ga op zoek naar een leuke, nieuwe parasol. Ik verheug me enorm op een zonnige zomer waarin ik van mijn tuin een soort tweede woonkamer kan maken. Dus één van mijn volgende woonblogs zal waarschijnlijk over de tuin gaan. Ik kan niet wachten!

tuininspiratie

2 reacties op “6 jaar woonblogs: dit zijn mijn highlights”

  1. Wat een prestatie!! Vijf jaar lang, wekelijks, een gezellige en inspirerende blog over het interieur. Ik volg je anderhalf jaar, misschien iets langer, het verveelt in het geheel niet.
    eigenlijk is een felicitatie wel op zijn plaats, bij deze dan!!
    Hartelijke groet,
    Maria

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d