Wat zijn interieurobjecten waar ik niet zonder zou kunnen?

Als je mij zou vragen: wat zijn interieurobjecten waar ik niet zonder zou kunnen, kan ik er gerust een paar opnoemen, al is ‘niet zonder kunnen’ natuurlijk overdreven. Laat ik vooropstellen dat interieurobjecten uiteindelijk gewoon spullen zijn en er zijn voor mij veel belangrijker dingen dan spullen. Waar ik echt niet zonder zou kunnen zijn mijn kinderen, kleinkinderen, mijn gezondheid en tomeloze energie om er een paar te noemen. Dit gezegd hebbende ga ik eens eventjes goed nadenken over welke ‘spullen’ ik liever niet zou missen.

Ik kan niet zonder groen

Met groen bedoel ik planten. Strikt genomen zijn dit geen objecten maar levende ‘dingen’. Voor mij echter zijn planten ook styling objecten waarmee ik mijn interieur instant sfeer geef. Ik heb er al vaker een blog aan gewijd dus dat hoef ik niet nog eens dunnetjes over te doen.

planten zijn ook interieurobjecten
cactus op water

Cactus op water

Heb je geen groene vingers? Dan zijn cactussen en vetplanten een uitkomst. Een heel leuk gezicht zijn die cactussen op water. Daarvoor haal je een cactus uit zijn pot en knip je 90 % van de wortels weg. Daarna zet je hem in een bollenvaasje zo dat de wortels net het water niet raken. Na een poosje zal de cactus speciale water wortels aanmaken.

planten in de badkamer
Ook in de badkamer heb ik volop planten. De bedoeling is dat de planten in de hangpotten op den duur een groen ‘gordijn’ gaan vormen.

Lees ook Mijn gezonde planten top 3 voor prettig thuiswerken & lekker slapen

Erfstukken

Ik heb een aantal erfstukken waar ik erg aan gehecht ben. Helemaal bovenaan op de lijst van favoriete erfstukken staat de leren 60e jaren fauteuil plus footstool. Deze stoel heeft de halve wereld afgereisd: mijn ouders verhuisden namelijk op een gegeven moment naar Canada, daarna naar `Zuid Afrika om eind 80e jaren weer terug naar Nederland te komen.

vintage interieurobjecten
Het is de meest comfortabele stoel die je kunt bedenken!
vintage interieurobjecten
Dit jade object nam mijn vader mee van één van zijn vele zakenreizen. Waarschijnlijk uit India. Ik zette het onder een glazen stolp waardoor het nog meer impact heeft.

Kringloopvondsten

Ik ben niet bepaald een minimalist, ik hou van decoratie: ‘more is more’ voor mij. Hoewel ik ook weleens verleid word om een nieuwe vaas, kussen of iets dergelijks te kopen, hou ik toch het meest van mijn kringloopvondsten. Het leuke daaraan vind ik dat ik me altijd nog het moment kan herinneren dat ik het tegenkwam. Een mooie bijkomstigheid is ook dat kopen in de kringloop hartstikke ‘groen’ is.
Als ik foto’s van mijn kringloopvondsten wil delen kan ik wel elke hoek van mijn interieur laten zien want ze staan werkelijk overal.

kringloop interieurobjecten
Kast, kinderstoeltje en bruine flessen: allemaal gevonden in de kringloop.

Bij deze ook nog een recente aankoop: een bloemenschilderij dat ik voor € 3,50 in een kringloop vond…

bloemenschilderij
Ik moet het schilderij nog ophangen en dan is mijn ‘bloemenmuur’ bijna vol!

En een grappig tafeltje dat ik 5 minuten voor sluitingstijd ook in een kringloop vond.

vintage interieurobjecten
Kleed en gestreept kussen Ikea, geurkaars in potje met deksel Kwantum.

Natuurlijk zijn dit allemaal interieurobjecten waar ik zonder zou kunnen maar ik moet toegeven dat ik superblij ben met al mijn ‘spulletjes’. En jij? Welke (materiële) dingen zou jij niet willen missen? Laat je een berichtje achter in de comments?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d