Het tuinseizoen kan beginnen: ik ben er klaar voor!

Wat mij betreft kan het tuinseizoen beginnen! Vandaag was het een zonnige dag en uit de wind was het aangenaam vertoeven in de tuin dus alle tuinmeubels heb ik weer naar buiten gehaald. In afwachting van deze dag had ik al eerder de nodige lenteklusjes in de tuin gedaan.

Het eerste klusje van het tuinseizoen

Allereerst heb ik met de hogedrukspuit mijn terrastegels schoon gespoten die waanzinnig groen waren uitgeslagen. Lekker knoeien met water vind ik best een leuk werkje, zeker als je het terras er zo van ziet opknappen. Mijn tegels waren weliswaar heerlijk schoon maar de openslaande deuren naar mijn tuin zaten onder de modder spetters. Dus ook gelijk de ramen gezeemd. Alles bij elkaar een echte voorjaarsschoonmaak!

Lenteklusjes in de tuin

Snoeien

Er moest ook het één en ander gesnoeid worden: mijn hortensia’s Annabelle heb ik tot ongeveer 50 cm. afgeknipt want deze bloeien op nieuw hout. Bij de ‘gewone’ (boeren) hortensia heb ik alleen de oude bloemschermen verwijderd want zij bloeien op oud hout. De verschillende klimrozen had ik een poosje geleden goed gesnoeid want die zag ik al aarzelend uitlopen. Verder is het afwachten tot al mijn vaste planten weer gaan groeien en bloeien. Het liefst zou ik die de grond uitkijken!

begin van het tuinseizoen
Zo kaal is het nu nog!
tuinseizoen zomer
Hetzelfde plekje verleden jaar zomer.
zomer in mijn tuin
Nog even geduld en dan ziet mijn tuin er weer zo uit!

April 2021

Dan te bedenken dat twee jaar geleden mijn tuin nog een soort bouwput was. De vorige bewoners hadden op deze plek kunstgras liggen wat natuurlijk weg moest. Onder het kunstgras kwam een heel harde kleilaag tevoorschijn. De tuinman (nou ja, zijn jongere hulp) heeft die klei ongeveer 40 centimeter afgegraven. Dat moest allemaal afgevoerd worden en aangevuld met goede tuingrond.

Iets nieuws

Als het nieuwe tuinseizoen begint heb ik ook altijd enorme zin om iets voor de tuin te kopen. Dat komt goed uit want ik had nog steeds geen lekker kussen voor op mijn ligbed. Dus was mijn eerste taak het vinden van een fijn ligbedkussen. Drie keer raden waar ik dat vond: bij Ikea, de winkel waar ik al eerder een blog over schreef (Ikea in de mix in mijn interieur). Ik nam ook gelijk bijpassende kussens mee voor op mijn houten tuinstoelen.

tuinseizoen
Ik kan nu neerploffen op een comfortabel tuinbed.

Dromen van een bloeiende tuin

Voorlopig blijft het nog even dromen van een volop bloeiende tuin. Het is tenslotte pas half april. Maar als de zon schijnt is voor mij het tuinseizoen begonnen.

tuinseizoen begint
De Erysimum (muurbloem) staat al te bloeien.
het tuinseizoen begint

2 reacties op “Het tuinseizoen kan beginnen: ik ben er klaar voor!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: