Zo neem je het vakantiegevoel mee naar huis: mijn #1 tip!

Of je nu op vakantie bent, nog op vakantie moet, of al terug bent van vakantie: in alle gevallen is deze blog leuk om te lezen. Want dat vakantiegevoel mee naar huis nemen willen we allemaal wel.
Ik vind het ontzettend leuk om op vakantie te gaan en alle reizen voor mijn werk waren voor mij echt de krentjes in de pap. Maar ik hou ook erg van terugkomen want ik ben nu eenmaal dol op mijn huis (zoals je misschien wel gemerkt hebt, haha). Hier wat tips om dat vakantiegevoel letterlijk en figuurlijk mee naar huis te nemen.

Ik ga naar huis en neem mee…

Wat ik het allerleukste vind om te doen, is om tijdens een reis op zoek te gaan naar iets bijzonders (kan ook heel simpel zijn). Ik zoek op marktjes, in de supermarkt, kleine winkeltjes en zelfs soms een ‘echte’ souvenir winkel. Ik wil absoluut niet en of ander smakeloos souvenirtje maar echt iets wat ik met plezier in mijn huis neerzet. Ik kan je het best wat voorbeelden laten zien zodat je begrijpt wat ik bedoel.

Vakantiegevoel mee naar huis
Mijn rariteiten kabinet.

Ik heb een kast vol rariteiten: gekocht, geërfd en… meegenomen van mijn reizen. Soms spullen die ik met zorg heb uitgezocht, soms dingetjes die ik gevonden heb op het strand of langs de weg.

Vakantiegevoel
In de kast vind je onder andere deze vaas en Boeddha die ik kocht toen ik voor mijn werk op Bali was. De ketting van bloedkoraal komt van een markt in Miami.
het ultieme vakantiegevoel
Allemaal schelpen die ik in het buitenland vond op het strand of kocht in een winkel. De schelp helemaal rechts werd een half mensenleven geleden door een Grieks vakantievriendje voor mij opgedoken uit zee.

Leuke souvenirs

Hoewel ik net wat laatdunkend schreef over smakeloze souvenirs, vind ik sommige ‘echte’ souvenirs wel heel leuk. Ik vond in Florida een theedoek met een landkaart van Florida erop. Je vind zulke theedoeken ook vaak op marktjes in bijvoorbeeld Italië of Frankrijk.

souvenir uit Florida
Deze theedoek kocht ik ooit in Florida en zorgt voor instant vakantiegevoel.
vakantiegevoel
Ik vind het heel leuk om op zoek te gaan naar theedoeken met een landkaart van het betreffende land. Ook in Italië zag ik die ooit op een markt maar die heb jammer genoeg niet gekocht. Zou ik nu wel doen!

Memories

Sommige van mijn ‘schatten’ zijn niet bepaald opzienbarend maar ze vertegenwoordigen wel een bijzondere herinnering en geven mij onmiddellijk het bijbehorende vakantiegevoel.

 fossielen
Deze fossielen botjes en tandjes heb ik tijdens een vakantie in Florida eigenhandig opgevist uit een riviertje onder leiding van een ervaren ‘fossil hunter’.
vakantiegevoel: groeten uit Vlieland
Niet alles hoeft uit Verweggistan te komen. De grote dennenappel vond ik 30 jaar geleden op Vlieland toen ik daar met mijn kinderen op vakantie was.

Mijn laatste aanwinst

oranje tafelkleed
Ik was pas een weekend in Maastricht waar ik dit vrolijke, oranje tafelkleed kocht. Het heeft niets met Maastricht te maken maar elke keer als ik dit kleed gebruik zal ik weer terugdenken aan deze geweldig leuke stad en het gezellige weekend.

Wat doe je met je foto’s?

Sinds de smartphone de plek heeft ingenomen van een grote, onhandige camera, heb ik aan het eind van de vakantie een enorme hoeveelheid foto’s. Soms scrol ik daar nog wel eens door heen maar het is natuurlijk veel leuker om iets met je foto’s te doen. Je zou bijvoorbeeld een aantal van de mooiste foto’s kunnen laten afdrukken en er een gallery wall van maken. Ik zou ze zwart/wit laten afdrukken en ze een zwarte lijst geven zoals het voorbeeld dat ik voor je vond op Pinterest.

Foto: Simplytaralynn

Zelf heb ik de gewoonte om van elke vakantie een apart fotoboekje te maken. Ik kies altijd voor een klein formaat (A4 liggend) zodat de boekjes uiteindelijk niet te veel ruimte innemen in mijn boekenkast. Ik blader daar graag zo nu en dan doorheen en als mensen benieuwd zijn naar mijn vakantie, is zo’n boekje een compacte manier om ze iets te laten zien zonder dat ze zich verplicht voelen zich door een eindeloze hoeveelheid foto’s te worstelen. Ze kunnen zo snel of langzaam als ze willen de foto’s aan zich voorbij laten gaan 😀.

fotoboekjes voor het vakantiegevoel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: