Mix & match: durf kleuren en woonstijlen te combineren!

Verschillende kleuren en woonstijlen combineren: ik heb er geen moeite mee. Beter gezegd: ik vind het juist superleuk om kleuren en/of stijlen bij elkaar te brengen die je in eerste instantie niet zo gauw zou combineren. Zo’n mix & match levert verrassende en spannende ‘plaatjes’ op die mijn interieur zo uniek maken. Mijn enige graadmeter is de vraag of ik het mooi vind. Ik heb geen partner om rekening mee te houden en er bestaat ook geen smaakpolitie die mij op de bon slingert bij een ‘verkeerde’ combinatie.

Kledingkamer

Toen ik hier kwam wonen, verving ik de witte deuren van de Pax kasten door mat zwarte. Daarna richtte ik dit kamertje in met wat ik voorhanden had. Een make-up tafel die ik al 50 jaar in mijn bezit had, een plastic wasmand en een trapje dat ik als krukje gebruikte. Nu ben ik er eindelijk aan toe om dit kamertje meer kleur en schwung te geven.

Nieuwe wasmand

Het zwart geverfde make-up tafeltje vertoonde na jaren intensief gebruik zoveel beschadigde plekken dat ik besloot hem opnieuw te verven. Daarmee kwam er een heel denkproces in mijn hoofd op gang wat ermee begon dat ik hem een andere kleur wilde geven. Niets is saaier dan een meubel in dezelfde kleur verven. Tegelijk met die beslissing bedacht ik ook dat ik een wasmand wilde hebben die het aanzien waard was. Na wat rondneuzen op internet viel mijn oog op een knaloranje kunststof wasmand. Een Italiaans design uit 2009 die te koop was via Whoppah en ook nog voor een aardige prijs. Ik was er meteen weg van, bestelde hem en had hem 2 dagen later in huis.

Kunststof wasmand van Guzzini, ontworpen door Roberto Giacomucci in 2009. Gekocht via Whoppah, dé marktplaats voor tweedehands designmeubels, vintage en kunst.

Mix en match

Deze design wasmand staat natuurlijk in schril contrast met het ouderwetse tafeltje en dat verschil ging ik nog meer benadrukken door het tafeltje een spannende kleur te geven. Roze en oranje is misschien niet zo’n voor de hand liggend combinatie maar wel een vrolijke. Ik koos een pittige kleur roze (‘Lief’ van Gamma) om te concurreren met het oranje en niet helemaal weg te vallen.

mix & match

Nog meer design

Het houten trapje moest vervangen worden door een krukje of stoel. Nu staat er in de hoek een schattig antiek stoeltje maar dat is te fragiel om intensief te gebruiken. Ik besloot dus ook hier het mix & match thema toe te passen en koos voor een stoel die ongeveer het tegenoverstelde is. Het is la Marie, ontworpen door Philippe Starck voor Kartell in 1999 en dit was de eerste helemaal doorzichtige stoel gemaakt van polycarbonaat. Het ‘toeval’ wil dat ik deze stoel ooit via Marktplaats had gekocht. Hij stond ongebruikt in een hoekje op zolder dus hij kreeg eindelijk een bestemming.

Mix & match kleuren en woonstijlen
Mix & match

Betekenis van kleuren

Oranje is een warme kleur die vaak wordt geassocieerd met eigenschappen zoals energie, vreugde, enthousiasme, creativiteit en optimisme. Oranje geeft een gevoel van gezelligheid, positiviteit en blijdschap.
Roze staat voor vrouwelijkheid, liefde en romantiek en kan een gevoel van zachtheid en geborgenheid opwekken.

Oranje & roze

Met de nodige durf en fantasie en de aanschaf van een potje verf en een nieuwe wasmand kreeg mijn kledingkamer een kleurrijke uitstraling. Volgens de betekenis van de oranje en roze kleur kan ik mij ‘s morgens tijdens het aankleden onderdompelen in gevoelens van positiviteit, vrouwelijkheid en blijdschap. Wat wil een mens nog meer!

2 reacties op “Mix & match: durf kleuren en woonstijlen te combineren!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: