Mijn saaie nieuwbouwdeuren pimpen: zo deed ik dat!

Mijn huis heeft van die typische, saaie nieuwbouwdeuren. Beetje bij beetje heb ik die ongezellige deuren aangepakt. De deur tussen de kamer en de hal heb ik vervangen door een stalen deur met glas maar alle andere deuren heb ik – je raadt het misschien al – van een andere kleur voorzien.

 saaie nieuwbouwdeuren

Hoe ik begon

Ik begon heel voorzichtig met de witte deur van de trapkast die wel erg aanwezig was zo midden tussen mijn gekleurde muren (Brave Ground). Voor het verven van een ‘normale’ houten deur draai ik mijn hand niet om maar de deuren in mijn huis hebben een gladde gelamineerde laag en de deurposten zijn van metaal. Ik was benieuwd of ik een mooi glad resultaat kon bereiken.


Ik heb eerst de deurpost en de deur goed ontvet met St. Marc en daarna licht opgeschuurd. Daarna verfde ik de deurpost met matte lak in dezelfde kleur als de muren. Ik gebruikte een klein rollertje en voor de hoekjes een kwast. Dat ging helemaal prima dus daarna ben ik aan de deur begonnen. Daarvoor gebruikte ik een iets grotere roller (vachtrollertje speciaal voor lak). Na een dag drogen kreeg alles een tweede laag.

Volgende stap

Daarna heeft mijn deuren project een poos stilgelegen maar niet mijn ‘verfdrift’. Integendeel, ik heb plafonds geverfd, plinten geverfd en zo nu en dan ook nog een meubeltje hier en daar van een andere kleur voorzien.

Ook leuk om te lezen: Dit doet een gekleurd plafond met een ruimte!

Op een gegeven moment besloot ik de deurpost om mijn zwarte stalen deur die nog steeds wit was, de antracietgrijze kleur van de muur te geven (Industrial Grey). Eenmaal bezig konden de deurposten van de andere deuren in de hal ook wel ‘even’ meegenomen worden. En zo begon de volgende fase in de aanpak van de saaie nieuwbouwdeuren.

saaie niuewbouwdeuren

De deuren in de hal

Oudroze leek mij een mooie kleur in combinatie met de donkere muren dus dat werd de kleur waar ik de deuren mee ging verven. Voor de deurposten heb ik matte lak gebruikt maar voor de deuren koos ik zijdeglans lak.

saaie nieuwbouwdeuren verven
De kleur op de deuren is Oudroze, de decoratieve vloermat bestelde ik op maat bij LXmatten.

De laatste nieuwbouwdeuren

Helemaal tevreden met dit resultaat besloot ik de deuren op de overloop ook een kleur te geven. Daar moest ik even moed voor verzamelen: het zijn 4 deuren die aan beide kanten geverfd moeten worden.

nieuwbouwdeuren verven

De deurposten werden weer Industrial Grey, voor de deuren koos ik de kleur van de plafonds in de kamers nl. Bright Skies. In dit geval natuurlijk niet als muurverf maar als zijdeglans lak.

nieuwbouwdeuren kregen kleur
De overloop heeft 4 deuren die aan beide kanten geverfd werden.

deur slaapkamer
De deur van de slaapkamer.
deur badkamer
De blauwe deur geeft kleur aan mijn witte badkamer.

Net toen ik dacht dat ik nu alle deuren in huis gehad had, bedacht ik mij dat er nog één witte deur is nl. de deur naar de zolderkamer. Dat is een mooi klusje voor een druilerig weekend waarvan we er de laatste tijd erg veel hebben. Ik heb nog roze en blauwe verf over dus ik kan nog kiezen. Maar voorlopig eerst genieten van mijn blauwe deuren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: