De perfecte waterkaraf voor een lange, hete zomer

Voldoende water drinken is ‘een dingetje’ voor me. Ik weet dat het goed voor me is maar ik vergeet het gewoon. Zeker als het een warme dag is, moet ik mijzelf eraan herinneren genoeg te drinken. Wat heel goed werkt, heb ik gemerkt, is een waterkaraf. Ik vul die ‘s morgens met water en hij moet aan het eind van de dag leeg zijn. Nu kun je water in elke soort karaf doen, mooi of niet, maar een mooie karaf geef ik graag een plekje op mijn tuintafel of aanrecht zodat ik er constant aan herinnerd word dat ie aan het eind van de dag leeg moet zijn.

waterkaraf

Voordelen van voldoende water drinken

Voldoende water drinken heeft veel voordelen: het houdt de vochtbalans op pijl, vermindert vermoeidheid, verlaagt de bloeddruk en verwijdert gifstoffen om er maar een paar te noemen. Over het algemeen wordt gezegd dat een mens ongeveer 2 liter vocht per dag tot zich moet nemen maar daar mag je ook thee en koffie bij rekenen dus ik vind dat daarnaast een liter water drinken voldoende moet zijn.

Vintage waterkaraf

Om een plekje te verdienen op mijn tuintafel moet een waterkaraf niet alleen functioneel zijn maar ook mooi, dat begrijp je. Ik vond bij mijn vriendin Anja van Tabeljoy de perfecte waterkaraf: een goudgeel vintage exemplaar die helemaal mijn smaak is!

karaf op tuintafel

Moderne waterkaraffen

Om een mooie vintage waterkaraf te vinden moet je een beetje geluk hebben want het zijn tenslotte allemaal unieke exemplaren maar er zijn gelukkig ook volop nieuwe, prachtige waterkaraffen te vinden.

Goudgele waterkaraf
Greeploze karaf in de vorm van een bamboe steel en bijpassende glazen

Water met…

Als je je waterkaraf gevuld hebt met water kun je schijfjes citroen, muntblaadjes, een takje rozemarijn of komkommerschijfjes toevoegen voor meer smaak en bovendien ziet dat er erg gezellig uit.

water met munt en citroen
Karaf van gerecycled glas met takjes munt en citroen.

Waterkaraf voor elke dag

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk goed te drinken als het warm is, hetzelfde geldt voor koudere dagen. Dan juist is het voor mij belangrijk om elke keer die waterkaraf te zien dus dan krijgt hij een opvallende plek op mijn aanrecht waar hij heel mooi past bij mijn goudkleurige tegels.

vintage waterkaraf

Waterkaraf op de eettafel

Ook op een mooi gedekte tafel mag een waterkaraf niet ontbreken. Niet alleen op de tuintafel maar ook straks bijvoorbeeld op de kersttafel, hoewel ik daar nog even niet aan moet denken. Toch heb ik op een heel prettige manier alvast kennis mogen maken met de nieuwe wintercollectie van Villeroy & Boch tijdens een heerlijke perslunch.

Wintercollectie tableware Villeroy & Boch
Lunch speciaal voor de pers met wintercollectie tableware van Villeroy & Boch
water met rozemarijn
Karaf Villeroy & Boch (wintercollectie nog niet verkrijgbaar)) met takje rozemarijn en aalbessen.

Eén reactie op “De perfecte waterkaraf voor een lange, hete zomer”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: