Waarom ik voor een ronde salontafel koos

De beslissing om een ronde salontafel te kopen en mijn rechthoekige tafel weg te doen, kwam niet van de een op de andere dag. Ik was heel tevreden met mijn langwerpige, glazen koffietafel. Maar ik kreeg een kleinzoon (hoera) en toen hij begon te lopen, werd die tafel een probleem met z’n scherpe hoeken en randen. Als mijn zoon en z’n vrouw plus dat schattige, kleine mannetje op bezoek kwamen, werd de tafel helemaal ingepakt met schuimrubberen randen en daar overheen nog een dik tafelkleed. Best een gedoe en toen ik ook nog een kleindochtertje kreeg, begon langzamerhand het idee te ontstaan dat het misschien handiger was die tafel weg te doen.

Weg met glazen salontafel

Ik heb wel even geaarzeld over het wegdoen van mijn glazen salontafel want ik vond het een prima tafel. Maar hoe langer ik er over nadacht hoe meer zin ik kreeg in iets nieuws! Ik bedacht al snel dat als ik scherpe hoeken en randen wilde vermijden, ik het beste een ronde salontafel kon kopen. Mijn glazen tafel had ik via Marktplaats gekocht en ik verkocht hem ook weer via Marktplaats, dus in financieel opzicht was dit geen ‘zonde om weg te doen’.

glazen koffietafel
Mijn rechthoekige glazen tafel (Zo maak je van je koffietafel een eyecatcher)

Op zoek naar een ronde salontafel

Nu volgde een uitgebreide zoektocht op internet naar de ideale ronde salontafel. Marmer en metaal vielen al gauw af vanwege het harde materiaal (dus nog steeds harde randen) en het moest ook niet te ‘gewoontjes’ zijn. Ik scrolde wat af en stopte alleen als mijn oog ergens op viel. Mijn keuzes bleken elke keer geen goedkope maar daar legde ik mij op een gegeven moment maar bij neer. Ik kocht uiteindelijk de XL ronde tafel naar Deens ontwerp van donker gebeitst eiken. Terwijl ik bezig was bestelde ik ook nog een kleinere, hogere variant in de kleur zwart om het geheel wat speelser te maken.

ronde salontafel en bijzettafel
Muuto XL salontafel en bijzettafeltje.

Rond als tegenwicht

Terwijl het ‘gevaar’ van mijn glazen tafel de aanleiding was tot het aanschaffen van deze super toffe tafels, zie ik nu nog meer voordelen. De ronde vormen zijn een mooi contrast met alle rechte vormen in mijn woonkamer. Ik heb een rechte eettafel, een rechte bank en rechte kasten. De ronde tafels geven ‘verzachting’ , staan speels en nemen minder ruimte in beslag.

ronde salontafel Muuto
Door de opstaande rand glijden dingen niet gauw van tafel. Kruimeltjes kun je wegvegen via de opening in de rand.

zwarte ronde tafel Muuto
Het kleinere tafeltje trek je makkelijk naar je toe als je even je kopje of glaasje kwijt moet.

Een ronde salontafel stylen

Een ronde tafel stylen is minder makkelijk dan een rechthoekige koffietafel aankleden. Daar had ik me helemaal op uitgeleefd met stapels boeken, tijdschriften, doosjes, vazen, kaarsen etc. Bij deze tafel voel ik geen enkele behoefte om hem vol te zetten. Het mooie strakke ontwerp vraagt niet om veel ‘gedoe’ dus ik heb alleen een rond dienblad neergezet met kandelaars.

ronde salontafel
ronde salontafels in eiken en zwart
Het donkere eikenhout en zwart van de tafels komt terug in de zwarte kast met eiken deurtjes.

Als je wel een ronde tafel wilt stylen met meer spullen, plaats die dan in een driehoek en niet in een vierkant. Vergeet vooral de gouden styling tip niet om te variëren in hoogte!

ronde salontafel stylen in een driehoek

Dat je een ronde salontafel minder snel vol kunt/wilt zetten met stapels boeken, tijdschriften en andere spulletjes zou je als (enig) nadeel kunnen betitelen. Ik ben voorlopig blij met deze rustige aankleding

ronde salontafel stylen

Wat heeft jouw voorkeur? Een rechthoekige of ronde salontafel? Laat je een berichtje achter?

6 reacties op “Waarom ik voor een ronde salontafel koos”

  1. Ik heb nu nog een rechthoekige tafel, ik vind het niks. Nu op zoek naar een ronde salontafel en de twijfel om ook een ronde eettafel aan te schaffen. Ik kom er niet meer uit….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: