Lang nazomeren in de tuin met deze snelle tips

Gelukkig is het nog steeds zomer maar het hoogtepunt qua bloei is in mijn tuin wel een beetje voorbij, niet in de laatste plaats door de extreme temperaturen. Maar om zo lang mogelijk te genieten van je tuin of balkon en te kunnen nazomeren in een sfeervolle tuin heb ik wat snelle tips op een rijtje gezet.

Nazomeren by night

Nu het eerder donker wordt, kun je helemaal uitpakken met sfeervolle tuinverlichting zoals windlichten, waxinehouders, solar lampen of tuinfakkels. Hoogzomer heb ik nooit kaarsen in de tuin want het blijft zo lang licht dat ik daar gewoon niet aan toe kom. Ook mijn prachtige solar lampionnen zie ik hoogzomer niet altijd branden omdat ik vaak al in bed lig voor het helemaal donker is.

Nazomeren met sfeervol kaarslicht
Rotan tuinlantaarn.
Nazomeren met solar lampionnen
Lumiz solar lampionnen.

Extra kleur in de tuin

Voordat het tuinseizoen helemaal voorbij is, kun je nu nog wat extra kleur in je tuin brengen. Zo kocht ik een prachtig paarse aster om een kale plek in mijn border op te vullen en voor op tafel een bijzondere Sedum met groen/witte bladeren en grijs/roze bloemen. Deze planten bloeien nog wel tot oktober. Zowel de aster als de Sedum zijn vaste planten dus als ze uitgebloeid zijn, kan ik er volgend jaar weer van genieten.

Nazomeren in de tuin
Korenbloem aster (Stokesia Laevis Mels Blue).
Bloeiende border in de nazomer
Extra kleur in de border.
Nazomeren in de tuin
Deze Sedum past mooi bij alle grijstinten op tafel.
Sedum
Ik vond deze Sedum bij Intratuin.

Frisse avonden

Nazomeren betekent ook ‘s avonds zo lang mogelijk buiten blijven, ook als het frisser wordt. Je kunt een vuurtje stoken in een vuurkorf of een buitenkachel wat natuurlijk heerlijk warm en super sfeervol is, of… je kruipt weg onder een warm plaid!

Nazomeren in de tuin

Tuin als extra woonkamer

Net zoals ik dat binnen doe, heb ik mijn tuin ingericht met kringloopvondsten, kussens, vaasjes, een buitenkleed etc. Zo blijft een tuin toch interessant om naar te kijken, zelfs als de planten het steeds meer laten afweten. Ik zet ook graag een grote bos bloemen op tafel, het liefst uit de tuin of de berm maar daar kan ik nu geen hele vaas meer mee vullen. Dus dat wordt bloemen kopen of juist kleine vaasjes vullen met een enkel bloemetje!

verzameling vaasjes
Zet een paar bloemetjes in glazen flesjes of vaasjes bij elkaar.
vintage tuinbeelden
Op een geheimzinnig plekje in mijn tuin heb ik 2 vintage tuinbeeldjes staan die ik jaren geleden in Engeland in een kringloopwinkel vond.

Nazomeren = genieten!

Wat ik vooral doe (en dat is eigenlijke de belangrijkste tip) is genieten van alle mooie dagen die er nog zijn. Als het niet regent staan mijn tuindeuren de hele dag open en als ik ‘s avonds aan mijn eerste glaasje wijn zit, ben ik een gelukkig mens!

nazomeren
Vintage wijnglas en waterkaraf die tijdelijk is omgetoverd tot vaas.

2 reacties op “Lang nazomeren in de tuin met deze snelle tips”

  1. Hallo je heb het over een vuurkorf wat veel overlast voor buren geeft rook dus moeten de ramen dicht en houtskool stukjes vliegen ook overal heen ik wil ook mijn ramen open hebben voor de koelere avondlicht maar kan dan niet vanwege stoken in de tuin

    • Hallo, Ja ik snap je probleem. Het is gelukkig iets waar ik geen last van heb, ik heb maar aan 1 kant buren en mijn tuin is groot genoeg dat ze daar geen last van hebben. Maar een lekker warm dekentje is een goed alternatief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: