Mijn top twee sfeermakers voor de herfst

Je moet er waarschijnlijk nog niet aan denken, aan de herfst. Ikzelf in ieder geval heb het idee dat de zomer nog niet zo lang geleden begonnen is en nu moeten we dus alweer afscheid nemen.
Elke ochtend loop ik in het Amsterdamse Bos met mijn hond Nera. Geweldig vind ik dat, niet alleen de ‘exercise’ (ik loop toch gauw 1,5 uur) maar ik geniet ook van de natuur. Alle seizoenen maak ik op deze manier heel bewust mee. Nu vallen de blaadjes nog niet van de bomen maar toch merk je dat de herfst eraan komt. Het wordt wat frisser, de kleuren veranderen en het licht wordt ook anders.

Herfst in het Amsterdamse bos

Met de herfst op komst krijg ik ook zin in een ander sfeertje in huis. Ik krijg behoefte aan donkerder kleuren (daar begon ik half augustus dus al mee), ik ruim sommige woonspullen op, die gaan naar zolder, en andere haal ik weer te voorschijn. Natuurlijk kan ik het niet laten en koop ik ook weer het één en ander!
Als we er toch aan moeten geloven dat de zomer langzamerhand verdwijnt, moeten we het binnen maar extra naar ons zin maken.
Dit zijn mijn favoriete  sfeermakers voor de herfst :

Herfst woontip #1: ‘wild en gevogelte’

Denk hierbij aan hertengeweitjes en opgezette dieren. Ja, ik weet het, niet iedereen houdt daarvan. Even voor de duidelijkheid: ik eet zelden vlees, heb niets met de jacht maar vindt al dat ‘dierenspul’ gewoon heel decoratief en ik koop het altijd 2e hands/oud. Maar buiten dat heb ik ook (een steeds groter wordende) verzameling herten, eenden en zelfs een uil van aardewerk.

Aardewerk eenden

Deze twee aardewerk potjes kocht ik tijdens mijn bezoek aan de antiek/rommelmarkt van Lille begin september.

Taxidermy

De fazanten en aardewerk herten heb  bij elkaar gesprokkeld op verschillende rommelmarkten en staan al jaren hoog & droog op de kast

herten kleed

Eigenlijk is dit ‘hertenkleed’ een wandkleed, twee jaar geleden gekocht in Lille, maar met een antislipkleedje eronder doet ie het geweldig als vloerkleed in de logeerkamer.

Uil vaas

De uil kocht ik op een favoriete markt van mij : de IJhallen.

Pipstudio

En vooruit, nog even een grappige foto tussendoor. Lekkere & leuke thuiskleding van Pipstudio.com

Top Tip #2: Kaarsen

Dit is natuurlijk erg voor de hand liggend. Ik heb altijd wel kaarsen ergens in huis maar pas als het weer wat vroeger donker wordt, steek ik die consequent elke dag  aan. Ze gaan er werkelijk met pakken tegelijk doorheen! Die kaarsen (of theelichten) moeten natuurlijk ergens in en dat zijn nou juist van die typische impuls aankopen waar ik graag aan toe geef.

Flying Tiger

Zwarte kaarsen in goudkleurige palmboompjes die ik pasgeleden kocht bij Flying Tiger.

Riverdale

Helaas heb ik geen open haard maar zo’n blad vol met kaarsen (Riverdale.nl) kan veel goed maken.

Schaapsvacht

Je tuinlantaarn kan weer naar binnen en met een lekker warm schapenvachtje erbij (Schaapsvacht.nl) zit je helemaal goed.

Tenslotte heb ik nog een vraag: wat vind jij van de herfst? Houd je ervan of juist helemaal niet. En wat doe jij om het thuis gezellig te maken? Ik vind het leuk als je een reactie achter laat.

Amsterdamse bos

 

2 reacties op “Mijn top twee sfeermakers voor de herfst”

  1. Wat een leuke blog! De pate-eenden en aardewerk herten staan bij mij ook in de vitrinekast. Inderdaad gevonden op rommelmarkten en antiekwinkeltjes. Erg leuk om terug te zien!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: