De herfsttuin: Wie is er bang voor spinnen?

Nou, eigenlijk wil ik het helemaal niet over spinnen hebben, behalve dan dat spinnenwebben in de herfstzon heel decoratief zijn.

hersttuin spinnenrag

Ik wil het eigenlijk hebben over hoe mooi die (bijna) vergane glorie van een herfsttuin is. Een enkele plant begint nu pas te bloeien maar de meeste planten zijn langzaam aan het verkleuren of afsterven.

herfsttuin

Herfsttuin

In de tuin is het nu nog even genieten voor alles weer doodgaat. Nou ja, niet echt doodgaat, maar in ieder geval verdwijnt tot volgend voorjaar. Ik gaf al eerder tips hoe  je zo lang mogelijk kan blijven genieten van je tuin (of balkon)

herfsttuin boeket

Mooie plaatjes

Toen de zon even begon te schijnen, zag de tuin er zo sfeervol uit dat ik echt wat foto’s moest maken van al die schoonheid! Ik vind alle seizoenen wat hebben (de winter het minst, ik haat kou) en de herfst is echt een favoriet. Hoewel als het lente word, zeg ik hetzelfde over de lente. Laten we het er op houden dat ik hou van de overgangs- seizoenen, dus lente en herfst!

 

schuur en herfsttuin
Wat er nu nog bloeit is Sedum (vetkruid) en Hortensia’s, hoewel die al verkleurd zijn. En als je goed kijkt, nog een enkele roos! Een heel groot verschil met wat er ‘s zomers staat te bloeien!
sedum spectabilis in herfsttuin
Sedum Spectabile, die met de zon erop, spectaculair van kleur is!

Herfsttuin ,Japanse anemoon

japanse anemoon in herfsttuin
Japanse anemoom bloeit ook in deze tijd. Lekker fris wit tussen al die ‘afgestorven’ kleuren.

Rotan stoelen in herfsttuin

herfsttuin
Dit gedeelte van de tuin ligt zo beschut dat ik hier nog lang buiten kan zitten
herfsttuin
Achter in de tuin, bij de schuur, is een beetje een vergeten hoekje. Er staat wel een enorme Hortensia in een pot die elk jaar weer opnieuw ontzettend z’n best doet qua bloei.

 

herfsttuin spiegel

stenen kippen IN HERFSTTUIN

Dat er in de herfsttuin nog zoveel kleur is, is eigenlijk vanzelf ontstaan. Het aanleggen van mijn tuin was een proces van vallen en opstaan en heel veel uitproberen. Maar nu, zo’n 25 jaar verder, ben ik er wel heel blij mee.

Tip voor een mooie herfsttuin

Als je graag een tuin wilt aanleggen op kleur en vooral ook wilt weten, welke plant wanneer bloeit (zonder er 25 jaar over te doen🙈 )dan is dit boek echt een aanrader!

[bol_product_links block_id=”bol_5ae22cb2e0b72_selected-products” products=”9200000075900803″ name=”tuin op kleur” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

21 september gaat de herfst officieel van start en misschien krijgen we nog een paar mooie dagen. Dan kan ik nog even uitgebreid genieten van m’n tuin!

herfsttuin tuinbank

Kan jij genieten van de herfst? Laat je een reactie achter? Leuk!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: