De herfsttuin: Wie is er bang voor spinnen?

No comments

Nou, eigenlijk wil ik het helemaal niet over spinnen hebben, behalve dan dat spinnenwebben in de herfstzon heel decoratief zijn. Ik wil het eigenlijk hebben over hoe mooi die (bijna) vergane glorie van een herfsttuin is. Een enkele plant begint nu pas te bloeien maar de meeste planten zijn langzaam aan het verkleuren of afsterven.

herfsttuin

Herfsttuin

In de tuin is het nu nog even genieten voor alles weer doodgaat. Nou ja, niet echt doodgaat, maar in ieder geval verdwijnt tot volgend voorjaar. Ik gaf al eerder tips hoe  je zo lang mogelijk kan blijven genieten van je tuin (of balkon)

Mooie plaatjes

Toen de zon even begon te schijnen, zag de tuin er zo sfeervol uit dat ik echt wat foto’s moest maken van al die schoonheid! Ik vind alle seizoenen wat hebben (de winter het minst, ik haat kou) en de herfst is echt een favoriet. Hoewel als het lente word, zeg ik hetzelfde over de lente. Laten we het er op houden dat ik hou van de overgangs seizoenen, dus lente en herfst!

herfsttuin met hond
Nera geniet ook van de zon! Zij is helemaal gelukkig als de deuren openstaan en zij in de tuin kan rondscharrelen.
schuur en herfsttuin
Wat er nu nog bloeit is Sedum (vetkruid) en Hortensia’s, hoewel die al verkleurd zijn. En als je goed kijkt, nog een enkele roos! Een heel groot verschil met wat er ‘s zomers staat te bloeien!
sedum spectabilis in herfsttuin
Sedum Spectabile, die met de zon erop, spectaculair van kleur is!

Herfsttuin ,Japanse anemoon

japanse anemoon in herfsttuin
Japanse anemoom bloeit ook in deze tijd. Lekker fris wit tussen al die ‘afgestorven’ kleuren.

Rotan stoelen in herfsttuin

potten in herfsttuin
Dit plekje is zo lekker ingesloten en uit de wind dat ik hier nog heel lang buiten kan blijven zitten!

houten schuur in herfsttuin

vogelkooitje

stenen kippen IN HERFSTTUIN
Achter in de tuin, bij de schuur, is een beetje een vergeten hoekje. Er staat wel een enorme Hortensia in een pot die elk jaar weer opnieuw ontzettend z’n best doet qua bloei.

Dat er in de herfsttuin nog zoveel kleur is, is eigenlijk vanzelf ontstaan. Het aanleggen van mijn tuin was een proces van vallen en opstaan en heel veel uitproberen. Maar nu, zo’n 25 jaar verder, ben ik er wel heel blij mee.

Tip voor een mooie herfsttuin

Als je graag een tuin wilt aanleggen op kleur en vooral ook wilt weten, welke plant wanneer bloeit (zonder er 25 jaar over te doen🙈 )dan is dit boek echt een aanrader!

21 september gaat de herfst officieel van start en het schijnt dat die met een paar mooie dagen gaat beginnen. Ik ga uitgebreid genieten van m’n tuin!

Kan jij genieten van de herfst? Laat je een reactie achter? Leuk!

sedum en hortensia in herfsttuin

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.