Verbluffend resultaat met een geverfde traploper & vloerkleed

Oorspronkelijk had mijn wit geverfde houten trap een traploper van sisal. Maar na jarenlang rennende kindervoeten over die trap was de loper versleten. Kinderen de deur uit, loper de deur uit. De trap kreeg een frisse laag witte verf en bleef even redelijk smetteloos tot we een (zwarte ) hond kregen. Modderpoten,  zwarte haartjes: alles zag je op die trap en een beetje saai vond ik het ook wel, dat wit!

Nieuwe traploper

traploper
Dus kwam er weer een ‘loper’ maar dit keer één van verf! Het effect is geweldig en heel moeilijk is het niet, je moet wel met geduld en zorgvuldigheid te werk gaan.

  1. Gebruik zeer slijtvaste verf.
  2. Verf de trap eerst in de ‘hoofdkleur’ (wit in dit geval). Verf de treden om en om zodat je nog wel naar boven kunt.
  3. Als alles goed droog is (een paar dagen!), tape je met schilderstape de breedte van de traploper af. Als je nog een extra bies wilt, tape je dat ook af.
  4. Rol met een niet te natte roller het gedeelte binnen de tape. Doe de treden weer om en om. Als het niet in één keer dekt, het hele proces herhalen

traploper close

Als je goede slijtvaste verf gebruikt (vraag een verfspecialist, ik ben vergeten welke ik gebruikt heb) dan kan het jaren mee!

traploper in siegel
Vloerkleed

Toen ik eenmaal zo lekker bezig was, ben ik nog maar even doorgegaan. Op de overloop heb ik een vloerkleedje geverfd. Dit ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar dat is het helemaal niet!

vloerkleed

Ook hier ben ik begonnen met een witte onderlaag.

  1. Netjes de maat van het ‘kleed’ aftapen en verven maar.
  2. Daarna heb ik op de gewenste maat een plastic tafelkleed op de witte ondergrond gelegd, een beetje vastgeplakt in de hoekjes met een hobbylijm, zodat het niet meteen wegglijdt maar ook makkelijk weer losgetrokken kan worden.
  3. Met een niet te natte roller (anders loopt de verf onder het kleed door) voorzichtig verf aanbrengen over het plastic kleed zodat de verf  door de openingen ‘zakt’
    Ook de biezen heb ik apart afgetapet met afplakband (je begrijpt dat overal waar je geen verf wilt, je de tape moet plakken).
  4. Tenslotte uit de losse pols de franjes aangebracht met een kwastje. Dat vond ik nog het leukste om te doen!
plastic kleed
Er zijn veel doe-het-zelfwinkels of on-line winkels waar je plastic kleed kan kopen. Let er wel op dat het een ‘opengewerkt’ kleed is en niet een patroon op een dichte vinyl ondergrond. Daar kan de verf niet doorheen. Deze vond ik bij de Schatkamer in Haarlem.

vloerkleed 2

vloerkleed close

Er zijn ook nog andere manieren om de vloer een leuk accent te geven bijvoorbeeld door een blokpatroon op de vloer te verven. Ik heb een aantal voorbeelden verzameld op dit Pinterest bord.
Als je hiermee aan de slag gaat, ben ik heel benieuwd naar het resultaat! Stuur me een foto 🙂

XXX ANITA

3 reacties op “Verbluffend resultaat met een geverfde traploper & vloerkleed”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: