Foto op aluminium: zo maak je van je foto een kunstwerk!

Ik maak ontzettend veel foto’s. Van alles wat ik dagelijks tegenkom en mij opvalt maak ik een foto. Dat is het mooie van een I-phone, je hebt altijd je camera bij je. Die foto’s gebruik ik voor mijn blogs, mijn Instagram, mijn Pinterest account en mijn Facebook. Van vakantiefoto’s maak ik vaak fotoboekjes en nu heb ik één van mijn favoriete foto’s laten afdrukken op aluminium bij de Fotofabriek. Ik ben er superblij mee! Ten eerste is het natuurlijk een geweldige foto (haha😜) maar ik was blij verrast met het resultaat van geborsteld aluminium. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik me daar bij voor moest stellen maar het geeft een heel mooi, beetje 3D resultaat. En door de weerspiegeling van het licht lijkt het soms net of de foto licht geeft.

foto
Dit is de foto waar het allemaal mee begon. Een heel leuke bijkomstigheid is trouwens dat deze sfeervolle spulletjes mij bij elkaar € 2,50 gekost hebben: € 1,- voor het rieten mandje en € 1,50 voor het houten doosje. Natuurlijk gevonden bij de Kringloop
Op zoek naar de mooiste plek voor mijn foto op aluminium

Eenmaal binnen (dat ging erg snel trouwens)  ben ik zoek gegaan naar het beste plekje voor mijn ‘kunstwerkje’.

foto-op-aluminium-close-gang

Het ‘Droste’ effect.

Voor wie niet weet wat ik hiermee bedoel: op ouderwetse blikjes Droste cacao staat een verpleegster met een blikje Droste in haar hand. Op dat blikje staat ook weer een afbeelding van dezelfde verpleegster met een blikje Droste in haar hand etc. Ik heb hier dus de foto neergezet op dezelfde plek waar de oorspronkelijke foto gemaakt is. Dit vind ik een superleuke plek maar ik zoek nog even verder.

foto-op-aluminium.1

De gallery wall

Mijn gallerywall  (hoe maak je een gallery wall?) verandert van tijd tot tijd dus ik kan best een plaatsje inruimen voor mijn foto op aluminium.

foto-op-aluminium.2

Nog meer plekjes in de kamer

Ik heb nog meer plekken geprobeerd. Dat ging trouwens erg makkelijk omdat de foto op aluminium voorzien is van een plakstrip. Daar heb ik voor een klein gedeelte de beschermlaag vanaf gehaald zodat ik hem kon plakken op verschillende plekjes maar ook weer makkelijk los kon trekken.

foto-op-aluminium.6

foto-op-aluminium.5.

De badkamer: Ook leuk!

Hoe klein mijn badkamer ook is (Kleine badkamer? Geen probleem!) voor deze foto op aluminium kon ik makkelijk een mooi plekje vinden! Het is geweldig hoe wat hout, een paar kleine plantjes en deze foto zo veel instant sfeer toevoegen aan mijn zwart/witte badkamer!

foto-op-alumium.3

Ben je benieuwd waar de foto uiteindelijk terecht gekomen is?

Uiteindelijk is de foto op geen van deze plekken terecht gekomen. Ik heb hem opgehangen (nou ja, vastgeplakt) op de muur naast de trap. Dit is best een donkere plek ook omdat de muur heel donker van kleur is. Het grappige is dat de foto het beetje licht dat er is, weerkaatst wat een heel mooi effect geeft. Hij komt hier heel mooi tot zijn recht en het is de drukst bezochte plek van het huis want ik loop die trap wel honderd keer per dag op en neer (nou ja een beetje overdreven misschien).

foto-op-aluminium-gang

Wat vind jij? Welke plek zou jij gekozen hebben? Ik ben benieuwd. Laat je een berichtje achter?

Ik heb in ieder geval de smaak te pakken: ik ga nog wat foto’s zoeken om af te laten drukken. Het is trouwens ook een heel leuk idee om een foto op aluminium cadeau te doen. Persoonlijker kan bijna niet.

De Fotofabriek was zo vriendelijk mij voor deze afdruk geen kosten in rekening te brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: