Hoe ik (dag)droom van zon, warmte en een bloeiende tuin

2 comments

Ik hou niet van kou, en nu helemaal niet meer! Net toen ik zin kreeg in de lente kregen we nog zo’n steenkoude periode. Nu die bijna voorbij is durf ik weer een beetje te gaan denken aan het voorjaar. Maar als ik nu naar mijn tuin kijk heb ik wel heel veel fantasie nodig om die weer rijkelijke bloeiend voor me te zien!

droom-bloeinde-tuin
De verbouwing aan de achtergevel is nog steeds niet afgerond. De steigers staan nog steeds in de tuin die verder ook een desolate aanblik biedt
Een beetje dagdromen

Ik weet dat het elk jaar weer goed komt, dat is het mooie van de natuur. Maar voor het zover is moet er nog heel wat opgeruimd en gesnoeid worden in de tuin. Gelukkig wordt ik elk jaar weer opnieuw rijkelijk beloond voor al mijn werk door een uitbundige bloeiende tuin. Dagdroom je vast een beetje mee?

dagdroom-tuin-eettafel
De tafel waar nu zo ongezellig de steiger tegen aan staat, is zomers onze favoriete eetplek! P.S. vergelijkbare plastic tuinkleden vind je bij VTWonen
dagdroom-tuin-bloeiend
Zomers is de schuur bijna niet meer te zien tussen alle bloeiende planten (Toen ik het schuurtje zag, was ik verkocht)
Ik hou van rozen

Het is duidelijk dat ik erg van rozen hou in de tuin. Het is vooral een kwestie van heel goed snoeien in het voorjaar en mest geven en dan ontploft het echt! De meeste rozen blijven ook doorbloeien , sommige (die tegen het huis staan) zelfs tot ver in oktober.

dagdroom-tuin-overzicht

dagdroom-tuin-rozen-2

dagdroomtuin.rozen

Nog even…

Nog even geduld en dan kunnen mijn Wombles weer uit de schuur te voorschijn komen. Deze leuke tuinfiguren kocht ik een paar jaar geleden in Engeland. Tot die tijd had ik nog nooit van ze gehoord maar in de 70e jaren was het een populair tv programma in Engeland. De man die ze ons verkocht barstte spontaan ik zingen uit om ons het televisiedeuntje te laten horen.

dagdroom-tuin-wombles
Gezellige Wombles
dagdroom-tuin-veldboeket
Ik kan het nooit laten om veldbloemen te plukken als ik ze ergens onderweg tegenkom.
 Aan de slag voor een bloeiende tuin

Ik heb me voorgenomen de eerste beste droge en niet te koude dag aan de slag te gaan in de tuin. By the way: deze geweldige tuinbank is een van mijn beste kringloop vondsten ooit die ik nog niet zo lang geleden gedaan heb. Straks een paar kussens erin en een tafeltje erbij en dan ’s morgens genieten van de eerste zonnestralen, want die komen op dit plekje het eerst.

dagdroom-tuin-anita

Heb jij een tuin of balkon? Hou je van tuinieren? Ik ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

2 comments on “Hoe ik (dag)droom van zon, warmte en een bloeiende tuin”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.