Ik heb last van een serieuze interieur verslaving

Ik ben verslaafd. Schrik niet, ik rook niet, doe geen drugs en ben niet gok verslaafd maar heb een interieur verslaving: volgens mij ben ik een interieur junkie🙈 Dit zijn slechts een paar van de symptomen!

#1 Ik heb overal styling hoekjes, alles moet een ‘plaatje’ zijn!

Behalve dat ik van opgeruimd hou (opruimen voor rust in huis & hoofd) moeten ook al mijn spullen een soort stilleven vormen. (En nee, niet alleen zo neergezet voor de foto, zo ziet het er altijd uit😀 )

interieur verslaving-verzameling
Verzamelingen niet alleen overal in de woonkamer
keuken verzameling- interieur verslaving
Maar ook in de keuken…
slaapkamer verzameling-interieur verslaving
de slaapkamer…
badkamer verzameling-interieur verslaving
en de badkamer

Gelukkig kan ik dat wel relativeren, ik zal wel moeten. Als mijn kinderen op bezoek komen (wat ze gelukkig heel vaak doen) worden de laptops gedumpt op de tafel die ik net heel stylish gedekt heb voor het eten, worden de jassen nonchalant over de bank gegooid i.p.v. op de kapstok en de hond van mijn dochter gaat gewoon op de bank liggen zonder een plaid eronder (wat mijn hond natuurlijk nooit zou doen) Ze missen duidelijk mijn opruim gen.

#2 Elke ruimte in huis moet gestyled zijn

Ook ruimtes in huis die puur nuttig & noodzakelijk zijn moeten er opgeruimd en liefst helemaal gestyled uitzien. Een mooi voorbeeld hiervan is de bijkeuken. Dat is de plek voor de wasmachine & droger, een extra koelkast, de magnetron en een voorraad rek. Nou was dat rek al jaren een doorn in mijn oog: ik ruimde het wel steeds op maar het bleef toch een ongeregeld zooitje. Dat heb ik onlangs eens grondig aangepakt!

before-2

Manden die ik toevallig vond bij tuincentrum Ranzijn, brachten de oplossing. Ook gelijk eens alle pakjes en potjes gecontroleerd. Er stonden er nog met vervaldatum 2015! Die konden allemaal weg, dat ruimt lekker op.

interieurverslaving-bijkeuken

interieur-junkie-3
interieur-junkie-5
interieur-verslaving-kookboek
Aan mijn kookboeken is te zien dat ik een grote voorkeur voor Italiaans eten heb

Voor alle duidelijkheid: Ik ben over eten bij lange na niet zo gepassioneerd als over mijn interieur. Gerechten moeten vooral makkelijk, snel klaar en toch smakelijk zijn.
In dat kader heb ik een lievelingsrecept uit het Feel-Good kookboek van Ainsley Harriottt, namelijk ‘pasta met worst & tomatensaus’.

kookboek

Nou vind ik de tafel dekken eigenlijk leuker dan eten koken en dat brengt mij op het volgende symptoom van mijn interieur verslaving!

# 3 Ik blijf servies aanschaffen

Mijn kasten puilen uit van het servies. ( Waarom ik graag servies mix & match ). Ik begon jaren geleden met het verzamelen van oud, wit servies van Petrus Regout, daarnaast bloemetjes servies in allerlei kleuren, blauw/wit servies, gewoon strak servies en nu heb ik op een rommelmarkt weer een geweldig 60e jaren servies aangeschaft!

vintage servies-interieur verslaving

vintage servies
Tja, het tafelkleed ziet er gekreukeld uit maar het is gewassen linnen dus dan mag het
#4 Ik kan niet van de verfkwast afblijven

Ik vind niets zo leuk als met een verfkwast (en/of -roller) mijn interieur een nieuwe boost te geven. Of het nu een muur, een kast of een tuinbank is: met enige regelmaat veranderen die van kleur!

annie sloan
Wat ik zo geweldig vind van Chalkpaint van Annie Sloan is dat je niet eerst hoeft te schuren of grondverven. Ik kan gelijk los!

collage-interieur verslaving

Maar als de titel suggereert dat ik ‘last heb’ van mijn ‘interieur verslaving’ is dat eigenlijk niet waar. Ik vind het heerlijk om al mijn creatieve ideeën en plannetjes uit te leven op mijn inrichting. De enige die er last van zou kunnen hebben, is mijn lieve vriend. Maar die verblikt of verbloost er niet van als hij bij thuiskomst mij weer bezig ziet met een of ander project. Hij vindt het allemaal prima, hij helpt me zelfs zo nu en dan want hij kan veel netter werken dan ik.
😀😀😀
Hoe zit het met jou? Herken je iets van die symptomen? Er zijn er natuurlijk nog veel meer dan de paar die ik nu opnoem. Wat is jouw grootste interieur verslaving?Ik hoor het graag van je. Laat je een berichtje achter?

6 reacties op “Ik heb last van een serieuze interieur verslaving”

  1. Of ik ‘iets’ van die symptomen herken? Pfff… ik ben helemaal erg. Als ik met mijn kopje koffie vergenoegzaamd om mij heen kijk, is er altijd wel een dingetje dat mij opvalt die nét even anders moet staan 🤪….. en dan weer zitten “zo da’s beter” en dan verder met de koffie 😜

  2. Bij mij moet het plaatje ook kloppen, dat herken ik, maar ik ben niet zo van het veranderen, maar wil wel rust en eenheid in kleuren en hoekjes en alles miet opgeruimd en schoon, vooral dat laatste is mijn verslaving.
    Ik blijf maar poetsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: