Binnenkijken bij kleinschalige woonbeurs op bijzondere locatie

Ik ging naar het Kom-Binnen-Event, een leuke kleinschalige woonbeurs in De Fabriek Zuidermeer, een unieke locatie midden in de polder. Deze beurs is een verzameling van kleine merken en webshops die bijzondere, vaak handgemaakte (woon)cadeau’s verkopen. De rit er naar toe was al een traktatie. Het was voor mij ongeveer 20 minuten rijden over kronkelige, super smalle weggetjes door het Noord Hollandse weidelandschap: eind oktober en 19 graden.

kleinschalige woonbeurs

Inspirerend

Ik vind het bezoek aan dit soort woonevents vooral een leuke inspiratiebron want spullen voor in huis heb ik niet echt nodig.

kleinschalige woonbeurs in Fabriek Zuidermeer
De ruwe, industriële uitstraling van de locatie geeft extra sfeer aan de stand van Plokje

Allereerst even langs de stand van mijn vriendin Anja van Tablejoy waar je van alles kunt vinden om je tafel sfeervol aan te kleden. Bij haar vind je ook een mooie mix van modern en vintage servies en glaswerk.

Tablejoy servies

Ik kwam ook, heel leuk, Annelies tegen, een oud collega van mij. Zij maakt heel bijzondere kunstwerken: Paper Work. Het zijn borduursels op papier van stillevens, portretten of bloemen en planten. Ik ben vooral fan van de portretten!

Paper art van Annelies Morris

kleinschalige woonbeurs

Moois uit Zweden

Mijn hart gaat altijd sneller kloppen van vintage items dus de stand met vintage vondsten uit Zweden was echt mijn ding. Ik struin geregeld zelf ook rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar mooie vintage vondsten maar het is heel leuk om te zien dat er uit Zweden dan net weer andere dingen komen.

vintage uit zweden

Ook uit Zweden maar van heel andere aard zijn de unieke, duurzame pannen met gehamerd oppervlak van Vargen & Thor. Vooral de zwarte uitvoering van die pannen zie ik zo in mijn keuken staan. Die gaan op mijn verlanglijstje!

pannen van Vargen & Thor

Alternatieve materialen

Ik vond ook allerlei producten die gemaakt zijn van papiermache zoals de lampenkappen van Clove + Nutmeg en de vazen van By Jenn, die trouwens zo bewerkt zijn dat ze waterdicht zijn.

papiermache op kleinschalige woonbeurs

Boekentip

Nog een item voor mijn wensenlijstje is het prachtige boek: Aarde, zout en vuur dat ik zag bij Licht en Fijn. Het is een kookboek dat ik niet zozeer zou kopen voor de recepten (ik ben niet zo’n gepassioneerde kok) maar voor de supersfeervolle foto’s.

Boek 'Aarde, zout en vuur'

Dit is maar een kleine greep van wat ik tegenkwam. Ik moest wel even terug denken aan verleden jaar toen ik ook deze kleinschalige woonbeurs bezocht. Hij was toen een maand later maar bij die gelegenheid brandde er bij de deur een vuurkorf om degene die de kaartjes controleerde op temperatuur te houden. Dit keer brandde je bij de deur bijna weg, zo warm was het in het zonnetje.
Hopelijk is de beurs er volgend jaar weer want ik vind dit soort kleinschalige gebeurtenissen erg sympathiek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: