Ik heb last van een serieuze interieur verslaving

Ik ben absoluut niet verslavingsgevoelig als het over zaken gaat als roken, drinken, drugs of gokken. Maar ik heb wel degelijk een interieur verslaving. Als het mijn huis betreft ben ik niet te stoppen. Er is altijd wel iets wat ik wil veranderen of vernieuwen. Iets kopen voor in huis vind ik ook heerlijk maar doe dat vaak in kringloopwinkels om op mijn manier ‘groen’ bezig te zijn.

Het perfecte plaatje

Ik hou van een opgeruimd huis maar ben niet bepaald minimalistisch: ik heb best veel ‘spullen’. Die moeten niet zo maar kris kras door het huis staan maar decoratieve ‘stylinghoekjes’ vormen. Die hoekjes verander ik regelmatig. Dan haal ik weer eens iets uit een kast, zoek er dingen bij die daar bij passen (of juist niet, contrast is ook leuk) en blijf dan net zo lang schuiven tot ik ‘het perfecte plaatje’ heb.

interieur verslaving
Sidetable en lamp van Marktplaats, messing kraanvogel en glazen paperweight uit de kringloop, vintage glazen uil erfstuk.
Interieur verslaving: flessen in kleur
Zelfs de flessen olie en azijn zoek ik op kleur uit. Ze staan met een vintage waterkaraf op een dienblad gevonden op een rommelmarkt.

Elke ruimte in huis moet gestyled zijn

Ook ruimtes in huis waar ik niet dagelijks kom, moeten er opgeruimd en liefst helemaal gestyled uitzien. Een mooi voorbeeld hiervan is mijn zolder. Het is de plek waar de wasmachine en -droger staan. Het is tevens logeerkamer maar als ik 1 a 2 x per jaar logés heb, is het veel. Ik kon het niet laten ook deze verdieping helemaal aan te pakken (Mijn zolder inrichten tot fantastische logeerplek).

Interieur verslaving zelfs op zolder
De ene plant die hier stond omdat er nergens anders plek was, is uitgegroeid tot een (kleine) urban jungle. Rieten manden zorgen voor extra sfeer.
interieur verslaving: overal styling hoekjes
Zelfs een klein hoekje naast de trap naar zolder heb ik ‘aangekleed’.

Servies: my guilty pleasure

Ik vind tafel dekken veel leuker dan eten koken en dat brengt mij op het volgende symptoom van mijn interieur verslaving: serviesgoed.
Ik begon al toen ik 20 was en mijn eerste ‘echte’ huis had met het aanschaffen van servies. Jarenlang had ik daar totaal geen rem op. Tijdens mijn verhuizing besloot ik te downsizen en deed ik aan aantal serviezen weg. Er bleef een strak wit servies over en een Engels bloemenservies dat ik erfde van mijn ouders. Tot ik op een rommelmarkt voor € 14,- een bijna compleet 70e jaren servies tegenkwam, dat kon ik niet laten staan. Vervolgens bezweek ik tijdens een reis langs Franse rommelmarkten voor serviesgoed met afbeeldingen van wild en gevogelte.

Servies: mijn grootste interieur verslaving

Ik kan niet van de verfkwast afblijven

Ik vind niets zo leuk als met een verfkwast (en/of -roller) mijn interieur een nieuwe boost te geven. Of het nu een muur, een kast of een schutting is: met enige regelmaat veranderen die van kleur! Ik heb zoveel blogs gewijd aan recent verfwerk dat ik graag een voorbeeld laat zien uit mijn vorige huis.

Brede strepen op muur
In mijn werkkamer verfde ik brede, grijze strepen op de witte muur. Kwestie van banen afplakken en met een roller de grijze verf aanbrengen.
strepen verven op muur
De muren in de slaapkamer kregen ook strepen, in dit geval roze.

Relativeren

Als de titel suggereert dat ik ‘last heb’ van mijn interieur verslaving is dat eigenlijk niet waar. Ik vind het heerlijk om al mijn creatieve ideeën en plannetjes uit te leven op mijn inrichting. Gelukkig kan ik dat wel relativeren, ik zal wel moeten. Als mijn kinderen komen eten, worden de laptops gedumpt op de tafel die ik net heel stylish gedekt heb en worden de jassen nonchalant over de bank gegooid. Vroeger zei ik daar wat van maar sinds ik kleinkinderen heb, maakt het mij niets uit. Laat die maar rommel maken, van hen kan ik alles hebben.😀😀😀

Hoe zit het met jou? Herken je iets van die symptomen? Er zijn er natuurlijk nog veel meer dan de paar die ik nu opnoem. Wat is jouw grootste interieur verslaving?Ik hoor het graag van je. Laat je een berichtje achter?

6 reacties op “Ik heb last van een serieuze interieur verslaving”

 1. Wij zijn erfelijk belast……Mijn grootmoeder is jouw overgrootmoeder was dagelijk zelfs te vinden in het Haagse venduhuis! Toen bestonden Kringloopwinkels nog niet.

  • Hallo Heleen

   Ja zo grappig: het zit in de genen. Slaat zo nu en dan een generatie over en dan is het er weer 😀😀😀

   Liefs
   Anita

 2. Hallo Anita, het blijft boeiend, intressant en oh zo leuk. Hier dito, telkens andere inspiratie die dwalen door mijn hoofd. En jah hoor ik pik er ook van jou😉👌. Met vele groeten en warme knuffel uit Belgie👍😉😉😉

 3. Heb dezelfde verslaving en mijn zussen ook. Wij noemen het stylisme nervosa. Kleindochter van 12 vroeg: oma, heb je nog een paar VT-wonen voor me. Ik wil een moodboard maken. Ze wordt later dierenarts of interieurarchitect. Zegt ze. Erfelijk belast dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d