Hoe ik met een wandkleed een lege muur opleukte!

Er moest iets gebeuren met de lege, witte muur op zolder. Toen de zolder net opgeknapt was, heb ik een poosje volop genoten van die lege, witte en vooral lichte ruimte maar nu werd het tijd voor een vleugje sfeer. Er moest iets op de muur komen en ik bedacht dat een wandkleed een leuke, trendy optie zou zijn. Het is nonchalanter dan een canvas prent of print op hout, glas of aluminium.

Welke afbeelding koos ik?

Een wandkleed vond ik bij Fotocadeau.nl maar de grote vraag was: wat zal ik laten printen op dat wandkleed? Een foto uit hun collectie of een eigen foto van bijvoorbeeld mijn gezin, mijn hond of een mooie vakantiefoto? Inspiratie kan in onverwachte hoek zitten: ik belandde tijdens een bezoek aan het Westfries Museum in Hoorn (prachtige, historische stad trouwens) in een zaal vol 17e eeuwse portretten. Dat bracht mij op het idee een oud portret te laten afdrukken. Op Rijksstudio, een site van het Rijksmuseum kun je allerlei meesterwerken gratis downloaden. Daar vond ik een mooi portret dat qua uitstraling en kleur precies was wat ik voor ogen had.

portret als wandkleed
16e eeuws portret van een anonieme schilder. Deze onbekende vrouw ging ik uit de vergetelheid halen en een plekje in mijn interieur geven.

Afmeting wandkleed

Ik bestelde een wandkleed van 60 x 90 cm. De meest voor de hand liggende manier om een wandkleed op te hangen is een roede door het ingestikte tunneltje halen en deze met wandhaken aan de muur bevestigen.

kleurvlak aanbrengen

Kleurvlak

Voor ik het wandkleed ophing, verfde ik een kastanjebruin kleurvlak op de muur, groter dan het wandkleed. Dat zal het wandkleed meer body geven omdat het lijkt alsof er een brede ‘lijst’ omheen zit.

Vanwege het kleurvlak koos ik ervoor om het wandkleed niet met een roede op te hangen (dat zou het effect van een ‘lijst’ teniet doen). Aan de achterzijde van de tunnel maakte ik aan beide zijkanten een gaatje (iets van de rand af) en schroefde het wandkleed met schroefjes direct aan de muur.

wandkleed

Tijdens mijn online zoektocht naar een wanddoek, kwam ik erachter dat je ongeveer alles kunt laten bedrukken met een foto naar keuze, van inductiebeschermers en spatschermen tot mokken. Bij Fotocadeau kun je ook een naambordje huis personaliseren en ook een persoonlijk spandoek creëer je op Fotocadeau.nl, leuk voor een feest of event.

wandkleed
Ik hou het gewoon bij mijn wandkleed: ik ben er blij mee. Het geeft de witte muur een mooi accent en is helemaal in kleur met de rest van de zolderkamer (Bruin in het interieur).

4 reacties op “Hoe ik met een wandkleed een lege muur opleukte!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: