Waarom ik mijn to-do lijst liever niet met je wil delen

Ik heb een to-do lijst van hier tot Tokio. Er komt ook constant iets bij. Ik kan niet ergens  zijn (een winkel, een bouwmarkt, een leuk restaurant enz.) of ik zie iets inspirerends waarvan ik denk: dat kan ik ook wel eens ergens toepassen. So far, so good. Waarom ik die to-do lijst liever niet me je deel?  Ik ben nogal perfectionistisch, alles moet er als een plaatje uitzien (Ik heb last van een serieuze interieur verslaving). Ik wil dus wel vóór- foto’s laten zien als ik ook het (in mijn ogen) perfecte eindresultaat kan laten zien. En kijk daar gaat het een beetje mis.

IMG_0767

Ik kan niet op klussen tegen het tempo waarin ik wekelijks mijn blogs schrijf 😞Er zijn ook dingen die ik zelf niet kan, dat is nog erger. Dan moet ik wachten tot een aannemer zover is (work in progress) of wachten tot mijn ‘handige vriend’ tijd heeft. Dat laatste is een beetje het probleem met het nu volgende item op mijn to-do lijst. Maar aangezien ik heel erg geloof dat als je iets werkelijkheid wil laten worden je het eerst moet visualiseren, is dat precies wat ik nu ga doen!

# 1 op to-do lijst: Een nieuwe kamerdeur

IMG_E0755

Toen ik hier 26 jaar geleden kwam wonen zat deze deur er al in. Hij was van bruin hout met allemaal verschillend gekleurde raampjes van bobbeltjes glas. Heel erg. Ook dat halfronde boogje vind ik erg maar aangezien ik destijds geen eindeloos budget had, ben ik zelf de deur gaan aanpakken. Ik heb hem wit geschilderd en ik heb stuk voor stuk de glasplaatjes eruit gehaald, de glaslatjes genummerd en normaal glas er weer in gezet met de juiste latjes op de juiste plaats. Eigenlijk best een prestatie. Maar nu is het tijd voor een nieuwe deur.

to-do lijst
Kijk dat lelijke snoer rond het kozijn. Dat is het oude antenne snoer voor de tv. Het kan weg maar daar is het ook nog niet van gekomen!
# 2 op to-do lijst: weg met het nutteloze raampje

IMG_E0757
Bijpassend bij de deur zit er ook een raampje in de muur. Het slaat eigenlijk nergens op want het is geen donkere plek. Dus dat raam moet weg. Bovendien is de muur in slechte staat. Het pleisterwerk is volgens mij zo oud als het huis zelf (bouwjaar 1926) en vertoont volop scheuren en laat op sommige plekken helemaal los (vandaar het prentje boven de bank). Als het raam weg gaat, moet de muur hersteld worden en opnieuw gestuukt. Dus dit is wel een serieus project.

IMG_E0761

Aan de kant van de gang moet dan natuurlijk ook de muur hersteld en opnieuw gestuukt worden ( en geverfd natuurlijk). Dan ook gelijk maar een oplossing voor de lelijke radiator en zo val je van het ene in het ander!

Maar even terug naar de deur. Ik heb diep nagedacht over wat voor deur ik zou willen. Ik denk dat het een strakkere deur wordt maar toch in beetje in de stijl van het huis. Bijvoorbeeld deze deur die ik vond bij Weekamp deuren.

to-do lijst deur
Zo ziet de deur er niet erg spectaculair uit
to-do lijst nieuwe deur
In een donkere kleur ziet dezelfde deur er een stuk aantrekkelijker uit (die super coole keuken helpt natuurlijk ook) bron:Weekampdeuren

Dit voorbeeld geeft mij wel een idee om de deur een kleur te geven in plaats van wit. Misschien de muur ook verven in dezelfde kleur als de deur? Er is nog genoeg om over na te denken maar daar heb ik waarschijnlijk nog ruimschoots de tijd voor!

to-do lijst blauwe bank
Heb jij ook zo’n to-do lijst? Welke dingen zou jij graag aanpakken in je huis?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: