Hoe ik tijdens ‘Annie Sloan’ workshop aan de slag ging met superleuke tips & tricks

Toen ik een uitnodiging kreeg van Annie Sloan Europe voor een workshop, hoefde ik mij geen moment te bedenken. Voor dat soort dingen ben ik altijd in. Ik heb pas twee van mijn Ikea kastjes met verf van Annie Sloan ‘gepimpt’ (krijtverf voor fantastische Ikea hack) dus ben niet onbekend met het merk maar sta altijd open voor extra tips & tricks.

annie Sloan brushes

Aan de slag met Chalkpaint van Annie Sloan

Terwijl ik dit schrijf besef ik opeens dat het weer een Ikea hack betreft , we kregen namelijk allemaal het bekende Ikea krukje om onze fantasie op bot te vieren.

anita-sloanen

Ik had meteen het idee dat ik er een industrieel ogend krukje van wilde maken in mijn favoriete kleur nl.groen.

Chalkpaint verft geweldig makkelijk en omdat ik naderhand wilde gaan doorschuren hoefde het ook niet super nauwkeurig. Dus allereerst een laag Chalkpaint in Duck Egg Blue (een soort licht blauw/groen) en toen die droog was een laag Amsterdam Green. Die had ik wat verdund met water zodat die er naderhand weer makkelijk afgeschuurd kon worden op bepaalde plekken.

Annie Sloan ikea krik

Nu moest het krukje toch echt even goed drogen. In de tussentijd een ander leuk projectje aangepakt nl. het stencilen van een kussenhoes. Dat kan gewoon met dezelfde Chalkpaint. De stencils zijn ook van Annie Sloan. Op een ecru kussenhoesje (daar zijn we weer, ook van Ikea 😀) heb ik aan de ene kant lavendel takjes gestencild en de andere kant poppy seeds. Dit alles in de kleur Graphite wat je eenvoudig met een klein, goed uitgerold rollertje via het stencil aanbrengt op de stof. Daarna strijken als de verf droog is en voilà, de verf is gefixeerd.

IMG_0529
Annie Sloan stencils

IMG_0545

kussenhoes Annie Sloan
Deze gaat van de zomer op mijn tuinbank maar daarover t.z.t meer

Ondertussen lunchen met een lekker broodje, erg gezellig allemaal maar ik kon niet wachten om door te gaan met mijn krukje. Hoezo ongeduldig?

IMG_0562
Op advies het krukje eerst een laagje Clear Wax gegeven zodat tijdens het schuren niet iedereen onder het groene stof zou komen te zitten. En dan schuren, gewoon doen, niet te voorzichtig en vooral de plekken schuren die bij normaal gebruik ook als eerste zouden afslijten.

IMG_0565
Nog een laagje Clear Wax en tenslotte een laag Black Wax wat het krukje meteen een mooie, donkere uitstraling gaf. Opeens was het brave Ikea krukje een heel stoer echt ‘Anita’ krukje geworden!

Annie Sloan bij mij thuis
Annie Sloan bij mij thuis
Wat is het toch heerlijk om zo lekker met verf te ‘kliederen’. Heel ontspannend ook, want als je hiermee bezig bent, denk je aan niets anders. Het mooie is dat je in een ochtend al resultaat hebt.

Ik ben zo geinspireerd door  alle mogelijkheden dat ik in de toekomst vast wel weer één of ander ‘Annie Sloantje’ met je ga delen.
Krijg je ook helemaal zin om wat te gaan doen?
Klik dan hier voor meer informatie of als je zelf ook eens een workshop wilt volgen.

IMG_0541

Deze blog bevat mogelijk affiliate links

Eén reactie op “Hoe ik tijdens ‘Annie Sloan’ workshop aan de slag ging met superleuke tips & tricks”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d