Work in progress

Niet eerder heb ik een blog geschreven over één van mijn projecten zonder dat het eindresultaat al helemaal picture perfect was. Nu, dit keer dus wel. Al in juli liep ik met plannen rond voor een verbouwing aan de achter pui. Maar het had allemaal nogal wat voeten in aarde dus de verbouwing begon pas verleden week 😩.

Voor mijn gevoel geen moment te vroeg want de bestaande houten pui zag er niet meer uit. De (witte) verf was smoezelig geworden doordat de deuren pal boven de verwarming in de convector put zitten.

work-in-progress
Smoezelige verf, lelijke ventilatieroosters, krakkemikkig slot en last van lekkages: weg ermee!!!!

Bovendien hadden een aantal lekkages op bepaalde plekken rampzalige gevolgen voor het hout.

work-in-progress-2
🙈 Dit durf in amper te laten zien, wat een ellende!

Natuurlijk hadden we dit allemaal kunnen restaureren en opnieuw laten schilderen maar ik wilde graag een tikje industriële, zwart aluminium pui en serre-dak.

verbouwplannen
Op mijn moodboard hangt dit plaatje van een aluminium pui. Dit heb ik voor ogen!
Het is zover!

We hebben wat geduld moeten hebben maar eindelijk was het dan zover! ‘s Morgens vroeg om 7.00 uur stonden twee mannen op de stoep die in no-time de bestaande achter pui eruit sloopte. Het was een mooie maar ijskoude dag en de temperatuur in de kamer was gedaald tot 6 of 7 graden, dus ik heb mezelf opgesloten in mijn (warme) werkkamer.

work-in-progress-3
De pui is eruit
work-in-progress-4
de nieuwe (aluminium) pui erin
work-in-progress-5
Volgende dag dak eraf en natuurlijk regent het dan net!
work- in- progress
Eind van de dag een nieuw serre dak

Nu is het wachten nog op de afwerking: een aantal profielen en glaslatten zijn nog niet binnen. Een verbouwing duurt altijd langer dan je denkt 🙈 Dus nog geen sfeervolle foto’s van het eindresultaat.

Nog een project!

work-in-progress.jpg

En….alsof mijn huis nog niet genoeg op z’n kop stond ben ik ook nog aan de slag gegaan. Het gaat om Ikea kastjes (2 stuks) en krijtverf (what else?) van Annie Sloane. Meer verklap ik er nog niet over. Dat ik een groot liefhebber ben van krijtverf is geen geheim (Waarom ik zo van krijtverf hou) want deze verf werkt  zo snel en makkelijk dat ik het eindresultaat binnenkort met je kan delen.

Voor nu dus even geen mooie eindfoto’s maar houd mijn nieuwe blogs in de gaten!
Wil je niets missen, schrijf je dan 👉 hier 👈 in op mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: