Hoe werk je een lelijke radiator super snel en makkelijk weg ?

5 comments

Niet iedereen heeft lelijke radiators. Misschien heb je wel  vloerverwarming of mooie design radiators. Maar ik heb in ieder geval wel lelijke radiators in huis. Toen ik hier 26 jaar geleden kwam wonen werd mijn 30e jaren woning slechts door een gaskachel verwarmd. Aangezien ik een ontzettende koukleum ben was mij allereerste (en kostbaarste) uitgave het aanleggen van centrale verwarming. Dat betekende een ketel op zolder, buizen door het hele huis (gelukkig wel zoveel mogelijk weggewerkt) en overal standaard (dus lelijke) radiators. Maar wat was ik blij met m’n heerlijk warme huis!

Weg met die lelijke radiator

lelijke radiator

Maar de radiator in mijn werkkamer, waar ik heel wat tijd doorbreng, werd mij steeds meer een doorn in het oog. Zeg nou zelf, hier is weinig aantrekkelijks aan! Die lelijke radiator, die buizen over de vloer en het houtwerk van de kozijnen kon ook wel weer een schilderbeurt gebruiken!
Tijdens een bezoekje aan de Praxis kwam ik toevallig voorbeelden tegen van Sentimo radiatorbekleding in verschillende kleuren en ik was gelijk helemaal weg van de kleur ‘pewter’. Het is inderdaad de kleur van tin maar het mooiste vind ik de industriële uitstraling van mat metaal.

lelijke radiator-kleurstaal
Gelijk even op de website van Sentimo gekeken en het zag er allemaal erg makkelijk uit. Dat leek mij zo eenvoudig dat ik daar niemands hulp voor nodig had (lees: niet hoef te wachten tot mijn lieve vriend tijd heeft). Gewoon een kwestie van opmeten en bestellen en zo’n anderhalve week later werd het pakket bezorgd. Ik natuurlijk gelijk aan de slag (liet mijn werk even links liggen) en in no-time was de radiator als het ware weggetoverd.

lelijke radiator x

Maar ik had nog meer plannen: dus de ombouw weer even weggehaald en… hoe kan het ook anders: eerst nog aan de slag met verfkwast en -roller. Helemaal geïnspireerd door mijn zwart aluminium achtergevel in de kamer ( Eindelijk: de onthulling van de nieuwe achtergevel ) heb ik ook deze hele pui mat zwart geverfd. Er hingen al 2 planken maar die waren donkerbruin en oud, dus die heb ik vervangen door 2 nieuwe, zwarte (Ikea).

lelijke radiator werkkamer

lelijke radiator weg ermee

Helemaal blij met dit succes heb ik daarna ook een zelfde radiatorbekleding besteld voor de woonkamer.

lelijke radiator woonkamer

Deze radiator is ook niet moeders mooiste. Ik heb hem in het verleden zelfs al een keer goud geverfd maar dat was ook niet echt een verbetering. Hij is ook nog een poosje lila geweest (🙈) en daarna gewoon weer wit. Maar nu eindelijk de perfecte oplossing! In dit geval was de radiatorbekleding echter zo groot dat ik wel even hulp nodig had van mijn vriend. Maar ook nu was het klusje weer snel geklaard met geweldig resultaat.

lelijke radiator weggewerkt

lelijke radiator met Nera

annie sloan krukje
Het krukje bewerkte ik zelf tijdens een Annie Sloan workshop

Heb jij lelijke radiators in huis of heb je juist mooie designradiators ? Vind je dit een mooie oplossing of heb je zelf iets anders gedaan met je (lelijke) radiators? Ik ben benieuwd

5 comments on “Hoe werk je een lelijke radiator super snel en makkelijk weg ?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.