Eindelijk: de onthulling van de nieuwe achtergevel

Eindelijk is het zover: de vernieuwde aluminium achtergevel zit erin! Op een klein afwerkings-puntje na wat we zelf moeten fiksen (afwerking van de dorpel). Ik ben er superblij mee. Ten eerste is er meer glas, dus ruim uitzicht op de tuin. Ten tweede is aluminium onderhoudsarm en dat is heerlijk voor zo’n pui op het zuiden. Normaal gesproken moest die toch om de paar jaar opnieuw in de verf gezet worden maar hier heb ik 10 jaar garantie op de kozijnen. En natuurlijk vind ik die zwarte kozijnen helemaal het einde. Ik ben zo geïnspireerd dat ik al een pot zwarte verf gekocht heb om het kozijn in mijn werkkamer ook zwart te verven.

Hoe was de oude achtergevel ook alweer?

Als ik nu naar buiten kijk, ben ik de oude situatie al vergeten. Dus even een kleine terugblik naar hoe het ook alweer was (work in progress).

achtergevel oud.

En zo ziet het er nu uit. Alles bij elkaar heeft het lang geduurd. In juli had ik al plannen maar uiteindelijk kwam de aannemer pas begin dit jaar. Toen de pui er eenmaal inzat moesten we ook nog een maand op de afwerking wachten omdat een paar onderdelen niet voorradig waren. Maar dat gedoe ben ik allemaal alweer vergeten zeker nu ik het resultaat zie.

achtergevel nieuw

achtergevel 1

achtergevel 2

Niet alleen binnen ,ook buiten is het een enorme verandering:

achtergevel buiten oud
Zo zag het er er maanden geleden nog uit. De deuren waren nog wel opnieuw geverfd maar wat op de foto niet te zien is, is de slechte staat van het serredak.
achtergevel buiten nieuw
Ik kan niet wachten tot de tuin weer tot leven komt en de roos naast de bijkeuken deur weer volop gaat bloeien!

Maar weer even terug naar binnen. Als er één ding verandert in huis zoals in dit geval de achtergevel, dan kom ik helemaal in de stemming om nog meer te veranderen. Ik heb na jaren en jaren mijn blauw/wit verzameling van het metalen rekje gehaald en opgeborgen in een kast (waarom ik graag servies mix & match). Tijd voor plantjes !

achtergevel plantenrek
De vintage vazen op de bovenste plank heb ik allemaal voor een paar euro in de kringloopwinkel gevonden
IMG_0377
Het gespikkelde potje lijkt vintage maar kocht ik nieuw bij FonQ. De vaas met veren komt bij Kwantum vandaan.

achtergevel close
De kamer ligt pal op het Zuiden dus een zonnescherm is geen overbodige luxe. Zeker met het glazen dak, kan het enorm warm worden als de zon schijnt. Bovendien is dat ook niet zo goed voor de meeste planten en muren en meubels verschieten ervan. Ik had een zonnescherm maar na meer dan 20 jaar trouwe dienst was die echt op. Een nieuw zonnescherm is besteld maar daar moet ik nog een maand op wachten. Een verbouwing is een oefening in geduld!

achtergevel and me
Wat vind jij van zwarte kozijnen? Leuk of toch liever wit? Laat een berichtje achter!

5 reacties op “Eindelijk: de onthulling van de nieuwe achtergevel”

  1. Eerlijk gezegd dacht ik dat zwarte kozijnen niks was, maar nu ik die van jou heb gezien moet ik zeggen dat ik het juist mooi vind, zo laten.

  2. Prachtig!! Ik wil dit ook, ook bij komt er minder licht door vanwege de brede kozijnen. Mag ik vragen door welk bedrijf heb je dit laten doen? Groet, Ivonne

    • Beste Ivonne
      Ik stuur je het adres door waar mijn zoon zijn aluminium pui gekocht heeft. Die vind ik uiteindelijk nog mooier dan de mijne want hij heeft een matte uitvoering. Laankozijnen.nl
      Succes! het bevalt mij echt heel goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d