Onthulling van de groene badkamer!

Een groene badkamer: een paar weken geleden was het nog een vraag (ga ik mijn badkamer groen verven?)  nu is het werkelijkheid en ik ben er superblij mee. De badkamer heeft helemaal die intieme, beetje geheimzinnige sfeer die ik voor ogen had. Maar laat ik bij het begin beginnen: Ik koos uiteindelijk voor een kleur groen die ik bij de Gamma heb laten mengen in muurverf speciaal geschikt voor de badkamer. Toen de medewerkster van de Gamma het emmertje verf ter controle opende, schrok ik even omdat de kleur wel heel fel groen was maar meestal droogt een kleur donkerder op, deze ook gelukkig.

verf voor groene badkamer
De eerste stap naar een groene badkamer

Eerst de randjes netjes afgeplakt en alles van de muur gehaald (nou ja, Tony heeft dat gedaan, die is veel secuurder) en toen aan de slag met kwast voor de randen en een roller voor de grote vlakken. Deze kleur dekte niet erg goed, dus ik heb uiteindelijk de muren 3 keer geverfd voor ik tevreden was met het resultaat. Gelukkig is het een piepklein badkamertje!

badkamer voor

Dit was binnen een dag gedaan want muurverf droogt heel snel. De kleur droogde inderdaad op in precies de kleur die ik voor ogen had. Maar nu de muren groen waren vond ik  het witte raam en kozijn er wel erg uitspringen tegen deze donkere muren en donkergrijze wandtegels.

badkamer voor 2

Je kunt het misschien al raden: Ik ging nog even door met verven. Ik kocht mat zwarte verf van Histor en na het houtwerk goed ontvet en een beetje geschuurd te hebben volgde de 2e fase in mijn badkamer project. Deze kleur had uiteindelijk twee lagen nodig en de droogtijd was minstens 16 uur dus hier heb ik wat langer overgedaan. In de tussentijd heb ik ook nog een nieuwe  jaloezie gekocht voor het raam. De witte jaloezie die er hing was echt op: kromgetrokken en afgebladderd.

badkamer 1

Nu al het schilderwerk gedaan was, kon het allerleukste beginnen: alles weer op zijn plek hangen en neerzetten.

IMG_4754

badkamer 6
Ik hou van mijn oude, verweerde spiegel. Die ga ik echt nooit vervangen!

badkamer 7
Bij het zwarte raam koos ik voor een zwarte, houten jaloezie met brede lamellen en ladderband.

groene badkamer bad en plant

groene badkamer plant

In de groene badkamer kwam ook eindelijk een groene plant. Ik probeerde het soms- een plant neerzetten- maar de badkamer is zo klein dat die eigenlijk altijd in de weg stond. Maar dit is de perfecte oplossing: een pot die met touw aan de douchestang hangt!

badkamer 4
Ik koos bewust voor een douchegordijn. Een glazen douchewand zou logischer zijn in zo’n kleine ruimte maar ik vind dit dikke, katoenen gordijn een mooie tegenhanger voor al die ‘koude’ tegels. Aan de binnenkant zit natuurlijk een plastic gordijn.
groene badkamer douche
Handige nisjes in de douche muur.
badkamer Rituals
Ik ben een groot liefhebber van Rituals doucheschuim. De groene heet the Ritual of Dao en de oranje kreeg ik erbij cadeau en heet Ritual of happy Buddha. Echt heel lekker!
Blij met groene badkamer

badkamer 3

badkamer 5
Ik vind deze spulletjes zo mooi uitkomen tegen die groene muur!

groene badkamer 4
Zoals ik al zei, ik ben superblij met het resultaat. Ik weet dat er mensen zijn die meer van wit en strak houden maar ik kies liever voor kleur en sfeer. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt, laat je een berichtje achter?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

10 reacties op “Onthulling van de groene badkamer!”

  1. Dag Anita, je hebt er een sfeervolle badkamer van gemaakt. Alleen het katoenen “douchegordijn” snap ik niet zo goed. Lijkt mij niet zo praktisch in een vochtige ruimte. De kleur groen vind ik erg mooi. Knutsel Groet van Babette

    • Hi Babette, het douchegordijn heeft (behalve dat ik het mooi vind) ook nog een sentimentele waarde voor mij. Heb ik ong. 15 jaar geleden gekocht in Miami tijdens een reisje voor mijn werk (dat is weer een heel ander verhaal). Kan gewoon gewassen worden, blijft heel mooi en alleen het plastic gordijn aan de binnenkant vervang ik zo nu en dan.
      xxx Anita

    • Hallo Anna, De badkamer renovatie is alweer een aantal jaar geleden dus ik weet niet meer precies waar de tegels gekocht zijn. Het zijn Portugese cement tegels. Je kunt het googelen en dan misschien een bedrijf bij jou in de buurt vinden. Succes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: