10 ‘woon’dingen waar ik blij van word

Er zijn erg veel dingen waar ik blij van word: ik ben a happy person maar ik beperk me even tot  mijn passie namelijk alles wat met wonen te maken heeft. Sommige van deze ‘woon’dingen zal je vast herkennen.

#1 Iets bijzonders vinden bij de bloemist

'woon' dingen-artisjok

Ik heb niet zoveel met een ‘gewoon’ bosje bloemen maar hou des te meer van bijzondere bloemen. Tijdens een bezoekje aan de markt kwam ik bij een bloemist deze bijzonder tak tegen met artisjokken. Die kleur is toch echt geweldig! Ik hoop dat die 2 andere ook nog gaan bloeien!

'Woon'dingen- artisjok in vaas
# 2 Kledingkasten opruimen

'woon'dingen waar ik blij van word-kast

Na het lezen van het boek Opgeruimd van Marie Kondo ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van mijn kledingkasten. Marie Kondo’s advies is om alles wat je geen ‘joy’ meer geeft, weg te doen. Met kleding vind ik dat niet zo moeilijk, dus een paar zakken naar de kringloop gebracht en alleen kleding en schoenen gehouden waar ik echt blij van word. Dankzij haar speciale techniek van kleding opvouwen blijven mijn kasten ook netjes. Misschien is een opgeruimde kledingkast niet ieders idee van ultiem geluk maar ik word daar echt heel blij van!

'woon'dingen -Marie Kondo
# 3 Snelle metamorfose van een kastje

'woon'dingen chalk paint Annie Sloan

Zo komen we vanzelf op het volgende waar ik blij van word. Zie je die prachtig opgeruimde lades? Dit ladekastje was ooit wit geverfd en daarna heel braaf licht blauw. Maar onlangs heb ik het in een opwelling en in een paar uur tijd van een frisse blauwe kleur voorzien met een pot Annie Sloan krijtverf die ik nog had staan. Daarna opgeschuurd en in de Clear Wax gezet. Het meeste werk was nog het kastje uitruimen en in de tuin zetten want dat schuren wilde ik niet binnen doen. In no time had de slaapkamer een geheel nieuwe aanblik!

'woon'dingen- Annie Sloan Chalk Pain
#4 Een leuke vondst doen op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel

'woon' dingen-rommelmarkt

Met leuk bedoel ik dan ook voor een leuk prijsje. Dat is tenslotte de grote aantrekkingskracht van rondstruinen op een rommelmarkt (Wat was er te vinden op de antiek/rommelmarkt in Lille?) of in een kringloopwinkel (mijn beste vondsten uit de Kringloopwinkel).  Dit is één van mijn laatste vondsten in de plaatselijke Kringloop: een super schattig dienblaadje voor 95 cent!

'woon'dingen-dienblaa
#5 Iets nieuws kopen voor in huis

'woon'dingen-nieuwe bank

Iets nieuws kan van alles zijn: van het kopen van een nieuwe bank (een nieuwe bank kiezen: hoe doe je dat?) tot dit kussenhoesje wat ik pas geleden kocht bij H&M Home voor € 4,99.

'woon'dingen kussen H&M Home

# 6 Mijn eigen “good luck charm” maken

'woon'dingen-good luck charm

Tijdens een bezoekje aan een tuincentrum zag ik dit leuke ding: een soort ‘good luck charm’ ofwel geluksbrenger, gemaakt van drijfhout. Hij was maar € 4,50 en ik wilde hem al bijna kopen want ik hou van dit soort dingen maar bedacht dat het veel leuker is om er zelf één te maken. Ik had thuis alle benodigdheden: een stuk fossiel bot dat ik ooit tijdens vakantie in Florida zelf had gevonden tijdens een fossilhunt (maar dat is weer een heel ander verhaal), een leren veter, een mooie veer en verschillende kralen. Hij heeft een mooi plekje op mijn bureau waar ik elke keer als ik opkijk van mijn laptop hem zie liggen.

'woon'dingen- selfmade good luck charm

# 7 In de tuin eten

'woon'dingen- buiten eten

Het seizoen dat we elke dag buiten konden eten is wel bijna voorbij maar aangezien de tuin heel beschut ligt, hoop ik toch nog een paar keer lekker buiten de tafel te kunnen dekken! Die leuke zwarte plastic placemats met kant motief zijn trouwens een recente aanwinst.

'woon'dingen-placemats

# 8 Fotoboekjes maken

'woon'dingen-fotoboekjes

Vroeger belandden foto’s in een doos om er vervolgens nooit aan toe te komen ze in te plakken. Nu heb ik echt duizenden foto’ op mijn laptop staan en is het echt een hobby van mij om er leuke fotoboekjes van te maken. Ik maak natuurlijk boekjes van de vakanties maar ook van mijn huis en van mijn tuin. Over een paar jaar ziet alles er weer anders uit en is het leuk om eens terug te kijken hoe het ook alweer was. Ik maak ze
on-line bij de Hema  en kies voor het formaat 15×20 zodat ze niet zoveel ruimte in beslag nemen.

'woon'dingen-fotoboekjes open

# 9 Nieuw dekbedovertrek

'woon'dingen-dekbedovertrek

Waar ik vroeger voor simpel wit beddengoed koos ben ik tegenwoordig helemaal into mooie dessins. Dit prachtige Oosters aandoende dekbedovertrek kreeg ik van Sophie voor mijn verjaardag. Ik vond online nog een mooi dekbedovertrek in Oosterse sferen in een donkere kleur (leuk voor de winter) dat ik op mijn verlanglijstje zal zetten voor een volgende keer 😀

GOODMORNING_DARKBLUE_sfeer_02-hires

# 10 Inspirerende boeken

'woon'dingen-Tricia Guild

Tot slot hou ik ook heel erg van boeken. Als we het dan over interieur hebben, kan ik uren plaatjes kijken in inspirerende woonboeken zoals Home van VT Wonen en De Wereld van Tricia Guild of zelf aan de slag gaan naar aanleiding van allerlei DIY boeken. Zoals Marie Kondo’s Opgeruimd, Groen in Glas van Judith Baehner en Annie Sloan verft werkelijk alles van uiteraard Annie Sloan.

'woon'dingen Marie Kondo

Heb jij ‘woon’dingen (het is volgens mij geen echt woord, maar je snapt wat ik bedoel) waar je blij van wordt? Ik ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

2 reacties op “10 ‘woon’dingen waar ik blij van word”

  1. Dag Anita,
    Weet je waar ik zou blij van word , dat zijn jou ideeën en tips. Zelf heb ik weinig te besteden maar door jou zie ik dat je met weinig zoveel leuke dingen kan doen in je huis. Erg leuk allemaal , gezellig en daar word ik blij van. Groetjes Babette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d