Saaie kist werd super cool met Chalkpaint!

Ik ben absoluut fan van  Annie Sloan’s Chalk Paint. In mijn allerbest gelezen blog (krijtverf voor fantastische Ikea hack) veranderde ik twee metalen Ikea kastjes met Chalk Paint in de kleur Graphite in industrieel ogende lockers. Ik volgde ook een Annie Sloan workshop waar ik lekker een beetje kon experimenteren en onder andere leerde hoe je  Chalk Paint Wax  niet alleen kunt gebruiken om de verf te beschermen maar ook om bepaalde effecten te creëren (vooral de Black Wax).

IMG_5154

Aan de slag met Chalk Paint

Bij het leegruimen van mijn ouders huis kwam ik een houten kist tegen die Daan (mijn zoon) en zijn vriendin wel konden gebruiken in hun pas gekochte huis maar ik wist ook meteen dat ik die kist dan een metamorfose moest geven met Chalk Paint. Er zijn mensen die het zonde vinden om een bepaald meubelstuk te verven, ik heb daar geen last van. Dat wil niet zeggen dat ik elk houten meubelstuk met een kwast wil aanvallen: bepaalde mooie antieke meubels moet je laten zoals ze zijn. Maar deze bewerkte eikenhouten kist vond ik saai en oubollig en helemaal niet passen in het huis van Daan en zijn vriendin.
Om de kist te verven heb ik hem wel midden in mijn kamer moeten zetten  want daar heb ik de meeste ruimte. Gelukkig kun je heel snel werken met Chalk Paint dus ik zat maar een dag in de rommel.

Chalk PaintIk heb de kist eerst geverfd met de kleur Giverny. Chalk Paint kun je gewoon meteen aanbrengen zonder te schuren of te primeren. Voor ik begon heb ik wel de kist met een sopje afgenomen.

chalk paint Giverny

Toen deze verf droog was ben ik eroverheen gegaan met Amsterdam Green. De uitgestoken gedeeltes heb ik met een droge kwast een beetje ‘geaaid’ zodat de groene verf hier niet helemaal dekte en de dieper gelegen blauwe gedeeltes open liet. Ik had nog een klein potje Duck Egg Blue en daar heb ik het blauw een beetje mee aangestipt.

chalk paint effect

IMG_5165

Nu alles even goed laten drogen. Daarna ben ik gaan schuren na eerst Clear Wax aangebracht te hebben, dat voorkomt namelijk dat het stof door de hele kamer vliegt.
Ik heb niet al te hard geschuurd omdat de kist van mij niet echt een distressed look hoefde te hebben. Vind je dat wel leuk, dan gewoon flink door schuren zodat hier en daar het hout weer te voorschijn komt. Ik wilde alleen dat op sommige plekken het blauw door het groen heen zou komen. Daarna weer met Clear Wax de hele kist behandelt en tenslotte met Black Wax . Dat heeft de kist die prachtige diepe kleur gegeven.

IMG_5164

kist met chalk paint

Dit was voor het eerst dat ik een dergelijk project met al die uitgestoken elementen aanpakte en ik voel me helemaal ‘over the moon’ met het resultaat!

Bestemd voor Daan

daan

Zoals gezegd was de kist bestemd voor Daan. In zijn werkkamer staat namelijk een bedbank voor logés en de kist is de ideale opbergruimte voor kussens en dekbed.

chalk paint effect op kist

IMG_5199 kopie

chalk paint 2

Hiermee is de werkkamer nog lang niet af. De muur achter de kist krijgt een kleur, er komen jaloezieën voor de ramen en de radiator gaat nog weggewerkt worden  (Hoe werk je een lelijke radiator super snel en makkelijk weg ?)

chalk paint 4

Ik denk dus dat ik binnenkort weer met een kwast in mijn hand daar te vinden ben maar voorlopig zijn zowel Daan als ik super blij met de kist!

chalkpaint

 

Ben jij helemaal geïnspireerd en wil je ook aan de slag? Voor meer informatie en verkoopadressen: annie-sloan.nl
Ik ben benieuwd wat jij zou willen verven. Laat je een berichtje achter?

annie sloan verft alles
Als je meer wilt weten over wat je allemaal kunt doen met Chalk Paint kan ik je echt dit boek aanraden: Annie Sloan verft werkelijk alles!
chalk paint van Annie Sloan
Annie Sloan verft werkelijk alles!

Annie Sloan was zo vriendelijk mij de potten verf gratis ter beschikking te stellen.

 Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

5 reacties op “Saaie kist werd super cool met Chalkpaint!”

 1. Echt geweldig Anita, ik ben zeker geinspireerd!!! Heb hier een mooie oude kast die werkelijk een leuke kleur kan gebruiken…:-)

  • Hallo Monique: kleur Giverny 1liter pot
   kleur Amsterdam Green 1 liter pot
   Die heb je zeker niet helemaal nodig maar je kunt de verf erg lang bewaren en desnoods een beetje verdunnen met water als hij te dik wordt.
   Duck Egg blue: potje 120 ml.
   Clear wax 500 ml. Ook niet helemaal nodig maar altijd handig om te hebben.
   Dark wax 120 ml.
   Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de verf van Annie Sloan krijg je zin om van alles en nog wat te verven, dus ik heb ondertussen een hele verzameling kleuren. In eerste instantie even een aanschaf maar daarna heel lang plezier. Succes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d