Marmer: like/don’t like?

Marmer was in de 80e jaren echt een trend. Ik had in het huis waar ik toen woonde een grijze marmeren vloer in de woonkeuken en daar was ik super trots op! Daarna raakte marmer een beetje in de vergetelheid maar langzamerhand zie ik het weer overal opduiken. Niet alleen de steensoort zelf maar ook allerlei producten met marmer print zoals bijvoorbeeld een laptop hoes, behang of beddengoed.

Marmer prints
marmer print behang
Marble White Gold behang van Kek Amsterdam
whkmps-own-katoensatijnen-dekbedovertrek-1-pers-grijsgroen-8714305089555
 dekbedhoes in marmer print van Wehkamp
marmer laptop hoes
Laptophoes met marmer print                                                        Foto: Kiki van Dongen

Marmer wordt al heel lang gebruikt in het interieur, denk aan antieke en oude meubels met marmeren bladen, de gangen en muren in oude grachtenpanden en keukens met marmeren werkbladen. Als je mij al langer volgt weet je dat ik dol ben op oude spullen dus ik heb ook wat oude meubels met een marmeren blad.

marmer gangkast
Kastjes in de gang met marmeren blad
marmer dressoir
Deze sidetable met marmeren blad heeft vanaf mijn 20ste alle verhuizingen meegemaakt (en dat zijn er heel wat)!

Ik heb marmer altijd een prachtige, klassieke steensoort gevonden en hoewel ik nu niet zo gauw zou kiezen voor een marmeren vloer of marmer in de badkamer (tenzij ik in een heel statig landhuis of kasteel zou wonen) vind ik marmer ‘op kleinere schaal’ wel heel aanlokkelijk, zoals een bijzettafeltje met marmeren blad of allerlei marmeren woonaccessoires.

marmer Wehkamp
Bijzettafel van Bloomingville met wit marmeren tafelblad en goudkleurig frame.
Woonaccessoires van marmer

Je hoeft bij marmer niet gelijk aan vloeren, keukenbladen of meubels te denken. Het kan ook veel kleiner. Er zijn volop leuke woonaccessoires te koop.  Ik kwam er achter toen ik met deze blog bezig was dat ik een paar heel mooie objecten van marmer heb die een beetje vergeten achterin in een kast stonden. Die heb ik tevoorschijn gehaald en een ereplekje gegeven.

marmer woonaccessoires
Zomaar wat marmeren objecten: mooie combinatie met goud en donkergroene muur

Als je niet zo’n kast met vergeten spullen heb zoals ik 😀 zijn er ook genoeg leuke dingen nieuw te koop.

marmer vaas
Vaas zwart marmer
marmer klok en vaas
Vaas zwart marmer/klokje wit marmer
Groen marmer

Ik ben een fan van de kleur groen: ik heb zelfs mijn badkamer groen geverfd. Dus heb ik ook nog een aantal hebbedingen in groen marmer bij elkaar gezocht.

collage-marmer(3)
Wandplank van groen marmer, bijzettafel met groen marmeren blad, achthoekige klok van groen marmer.
Styling tip met marmer

Gebruik een plaat marmer om een verzameling planten op te zetten. Dit zorgt niet alleen dat het een mooi samenhangend plaatje wordt maar het is ook handig. Op een houten ondergrond kun je makkelijk vlekken krijgen als je een slordige watergever bent 😀 maar daar hoef je met marmer niet bang voor te zijn. Ik weet niet meer hoe ik aan dit stuk marmer gekomen ben, het is in ieder geval oud maar je kunt natuurlijk ook een nieuw plaatje marmer kopen.

marmer blad met planten
Juskom van rommelmarkt, van de 2 andere potjes is de één een waxinelichthouder en de ander een kaars in glas die eenmaal opgebrand ook heel goed als plantenpotje is te gebruiken. Beide van Riviera Maison: links: waxinelichthouder , rechts: geurkaars in glas

Ik ben wel een fan van marmer. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je een berichtje achter?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d