Kiezen voor de kleur groen in je interieur: tips & inspiratie!

Dat ik dol ben op de kleur groen in mijn interieur, is duidelijk te zien als ik zo om mij heen kijk. Groen komt niet alleen terug in allerlei accessoires maar als ik weer eens een verfkwast pak is het 9 van de 10 keer om iets groen te verven. Ik schreef bijna 2 jaar geleden ook al eens een blog over mijn lievelingskleur: 50 shades of green.

Groen is de kleur van de natuur en van groei & vernieuwing. Het is een kalmerende en ontspannende kleur en het staat voor evenwicht, gezelligheid & rijkdom. Het straalt ook veiligheid uit (denk: groen stoplicht en groene nooduitgang bordjes) en een groen-minnend mens (zoals ik) is positief, vasthoudend en betrouwbaar. Er zit een keerzijde aan de kleur groen, zoals te zien is aan de woorden gifgroen & groen van jaloezie maar daar gaan we het niet over hebben.

IMG_0593

Welke kleur groen kies jij in je interieur?

Er zijn zoveel verschillende kleuren groen dat er altijd een kleur te vinden is die past in jouw interieur. Welke kleur je kiest hangt onder andere af van je smaak & van de lichtinval in de kamer. Ik kies een kleur altijd puur op gevoel maar vind je dat moeilijk dan zou je de Flexa visualizer app kunnen downloaden. Daarmee richt je de camera van je Iphone of Ipad  op een muur en je ziet gelijk hoe die muur in de kleur van je keuze eruit ziet.
Je kunt ook een moodboard maken met een collage van tinten groen die je mooi vindt.

Moodboard kleur groen
Foto: Furniture Village
Debenhams- zacht groen in het interieur
Deze zachte kleur groen (Gentle Ocean) past mooi in een Scandinavisch Interieur. Foto:Debenhams
Behang Carmen-Eijffinger
Met behang kun je ook prachtig resultaat bereiken, zoals met dit behang Carmen
De kleur groen in MIJN interieur

Zoals al eerder gezegd: In mijn huis komt op heel wat plekken de kleur groen terug. Groen op de muur, maar ook een groene bank, groene gordijnen, groene accessoires en zelfs een groene afvalemmer🙈.  Er zijn zoveel tinten groen te bedenken dat het niet eentonig wordt of dat je bij binnenkomst meteen denkt: wat een groen huis!

De kleur groen in de dabkamer
Ik verfde zelfs mijn badkamer groen (Onthulling van de groene badkamer!)
kleur groen in badkamer
Stilleven met vintage vaasje en limited edition vaasje van Ikea
Factory Green op de muur
De muur in de woonkamer kreeg een kleur groen (Factory Green) die meer grijs lijkt. De geweldige vintage vaas in verschillende tinten groen vond ik voor € 10,- op een rommelmarkt!
Geverfde traploper
Ik verfde een (olijf) groene traploper op de trap (Verbluffend resultaat met een geverfde traploper + vloerkleed )
Combinaties met de kleur groen

Groen is ook een kleur die prachtig te combineren valt. Zelf ben ik een absolute fan van groen en goud.

Eijffinger-behang-groen-en-goud
Foto: Eijffinger
Kleur groen in de badkamer
De verweerde gouden spiegel komt mooi uit tegen die groene muur
IMG_9460
Goudkleurige accessoires bij de donkergroene schoorsteen
Kleur-groen-in-interieur-Histor
Deze groene kleur van Histor (Quiet Clearing) in één van de trendkleuren van 2019. Kijk HIER hoe die kleur in jouw interieur staat!

Groen met roze is ook een gave combinatie! Net zoals in de natuur groene bladeren combineren met elke kleur bloem zo kun je eigenlijk ook in je interieur elke kleur wel combineren met de kleur groen.

groene leren bank

Mijn groene leren bank krijgt ‘s winters een warm roze vachtje

Groen en roze in het interieur bij Loods 5
Even mijn dochter Sophie vereeuwigd op een roze fauteuil in groen interieur bij Loods 5
IMG_6832
Als je nog meer inspiratie wilt over hoe je groen het best kan combineren, hoef je alleen maar om je heen te kijken. Zelf word ik altijd super geïnspireerd door wat ik zie op vakanties zoals hier dit mooie ‘plaatje’ wat ik tegenkwam op Samos

Ik ben benieuwd of groen ook jouw lievelingskleur is? En zo ja, of je die kleur dan ook (vaak) toepast in je interieur? En zo niet want is dan je lievelingskleur in huis? Laat je een berichtje achter?

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: