Altijd dierendag voor Nera

Ik bedacht opeens dat het vandaag dierendag is en besloot in een opwelling tijd vrij te maken om een blog te wijden aan onze lieve hond Nera. Voor Nera is het elke dag dierendag maar helaas is dat niet voor elke hond (of kat) het geval. Dus bij deze deel ik graag de link van de dierenbescherming.

dierendag het Amsterdamse Bos

Maar even terug naar Nera. Ruim 6 jaar geleden haalden wij haar uit een asiel. Ik zeg wel ‘wij’ maar het waren Tony (mijn vriend) en Sophie (mijn dochter). Ik had nooit eerder een hond gehad maar Tony altijd wel. Lange tijd hield ik de komst van een hond af maar toen Tony zelfs ging dromen over een hond vond ik het tijd worden om toe te geven. Hij had al maanden eerder op internet een foto gezien van een Cane Corso (een type hond waar hij erg van houdt) en is eind december (2011) met Sophie en haar hond Bonkar gaan kijken in het desbetreffende asiel.

dierndag Bonkar
Sophie en Bonkar

Bonkar moest mee om te kijken of die 2 honden met elkaar overweg konden.  Dat ging gelukkig goed dus vlak voor Oud & Nieuw 2011 kwam Nera bij ons thuis. En ik ben haar grootste fan geworden!

Elke dag dierendag voor Nera

Met Nera ga ik elke ochtend naar het bos, weer of geen weer. Zelfs als ik vroeg moet beginnen met mijn werk zorg ik dat ik dus nog vroeger naar het bos ga. De ene keer wordt het wandelen (wel in flink tempo) de andere keer rennen.

dierendag- running with he dog
Wandelen of rennen: Nera vindt het allemaal prima
dierendag 2
Nera vindt het geen probleem de achterbak te delen met allerlei veldboeketten
dierendag 3
Soms zijn we zo vroeg in het bos dat we het licht zien worden
Nera thuis

Eenmaal thuis heb je geen kind meer aan Nera. De Cane Corso is wel een echte waakhond dus ze blaft als er iemand voor de deur staat maar verder is ze een rustige, aanhankelijke en lieve familiehond.

dierendag 8
Nera staat op wacht

Zij had een mooi plekje voor het raam waar ze de boel goed in de gaten kon houden. Helaas voor haar vond ik het nodig de boel te veranderen (Blij met sixties stoel die niemand wilde) maar er zijn nog genoeg plekken over.

dierndag 5
Dit was Nera’s plekje bij het raam
dierndag 6
Zo kan het ook!
dierndag 7
Nera is zo goed opgevoed 😀 dat ze alleen op de bank gaat liggen als er een plaid ligt
dierendag Nera slaapt
Nera’s favoriete plekje: onder mijn werktafel

Ik kreeg trouwens een leuke tip van één van mijn trouwe volgsters 😀. Een super cool hondenbed van Dog on design.

dog on design
Een super cool hondenbed

Is het voor jouw huisdier ook elke dag dierendag? Vast wel! Waar slaapt jouw hond (of kat) het liefst? Ik zie graag een berichtje van je langskomen 🐾🐾🐾

14-08-25-2870-bewerkt

P.S. Dit geweldige portret van Nera werd gemaakt door Renee Klein. Als je ooit een mooi portret van je hond wil, is zij de aangewezen fotografe!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: