DIY tafeldecoratie: stylish, snel & supersimpel

Kijk wat een leuke schaal met allerlei groen, plantjes en windlichten voor kaarsjes een plekje heeft gevonden in mijn werkkamer (mijn favoriete plek in huis).

tafeldecoratie close

Ik moet eerlijk bekennen dat voor mij het maken van deze tafeldecoratie wel heel simpel & snel was: alle onderdelen lagen namelijk al voor mij klaar. Hoe dat zo? Laat ik even bij het begin beginnen.

Tafeldecoratie

Tafeldecoratie 2

Pers event van Riviera Maison

Ik kreeg een uitnodiging van Riviera Maison om hun nieuwe Spring & Summer collectie 2019 te komen bekijken. Helaas kan ik die nog niet met jullie delen omdat deze collecties pas vanaf januari in de winkels komen. Ik kan wel verklappen dat riet en schelpen een grote rol spelen en dat ik verrast werd door heel opvallende kleuren, vooral wat later in het seizoen. Naast de bekende klassiek landelijke stijl is er ook aandacht voor stoere zitelementen, oud hout & metaal en vintage invloeden.

NED_Collection_Homepageslider_1920x790px_schoon
Deze impressie van de najaarscollectie laat goed de stoere kant van Riviera Maison zien
Riviera Maison
Zalm en bubbles

Bij binnenkomst stonden er niet alleen heerlijke hapjes en drankjes klaar maar kon ik ook een portret van mijzelf laten maken door Matia. Hoe leuk is dat?

IMG_7166

In no time toverde zij dit grappige portretje uit haar pen en kwast, kijk hoe blij ik er uit zie! Zo voelde ik mij ook, zeker na het glaasje bubbles dat ik ondertussen soldaat gemaakt had.

Riviera Maison 1

Spring & Summer 2019

Vervolgens kregen we een uitgebreide rondleiding door de showroom onder de bezielende leiding van de heren achter Riviera Maison CEO Henk Teunissen  en Styling Director Nico Tijsen. De collectie is zo groot dat we daar wel een paar uur zoet mee waren maar ondertussen kwamen de dames van de PR constant met de heerlijkste drankjes en hapjes voorbij. Wat heb ik toch leuk werk!

Hoe zit het nou met die tafeldecoratie?

Als je je afvraagt wanneer ik eindelijk toekom aan het maken van die tafeldecoratie: nou nu dus. Na afloop werden we namelijk nog even aan het werk gezet. Alles stond al voor ons klaar: een mooie ronde platte schaal, windlichten in 2 maten,een hoog glas met een Clusia plant die je gewoon in het water zet, een paar mini vetplantjes, een mini pannenkoekenplantje, mos, granaatappels, een kastanje en tenslotte nog een schattig mini kransje.

tafeldecoartei RM

tafeldecoratie planten
Clusia plant op water, mini pannenkoekenplantje en vetplantjes

tafeldecoratie mos

Je zet het hoge glas met de Clusia, de windlichten en de 3 miniplantjes op de schaal, vult de gaten op met mos en zoekt een mooi plekje voor de granaatappels, de kastanje en het kransje. Vul de windlichten met een kaars of theelichtje.

IMG_7217

Nog meer inspiratie voor een tafeldecoratie

Als je niet zoals ik al die dingen zomaar voorgeschoteld krijg kun je natuurlijk ook beginnen met een rond dienblad, windlichtjes heb je misschien nog in huis of je gebruikt gewone glazen.  De Clusia en miniplantjes koop je bij een tuincentrum en verder kun je in het bos op zoek naar mos (of dat koop je ook het bij een tuincentrum) dennenappels, kastanjes en/of veren. In plaats van het minikransje kun je ook een tak mooie bessen gebruiken of zoals hier een enorme dennenappel. Het bij elkaar verzamelen van al die dingen is het meeste werk maar ook heel leuk om te doen. Daarna zet je deze tafeldecoratie in no time in elkaar.

tafeldecoratie alternatief

Laat je fantasie de vrije loop. Ik ben benieuwd of je je geïnspireerd voelt om ook aan de slag te gaan en wat jij er van maakt. Laat je een berichtje achter?

Voor alle duidelijkheid: deze blog is op geen enkele manier gesponsord.

2 reacties op “DIY tafeldecoratie: stylish, snel & supersimpel”

  1. Heel creatief gedaan, ik wil ook zoiets doen voor op mijn salontafel die ik net heb gekocht. Ik heb alleen geen inspiratie dus ik dacht ik zoek op wat andere mensen met hun salontafel doen. Ik ga hier in ieder geval veel aan hebben, dankjewel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: