Kastje kreeg wauw factor met Annie Sloan chalkpaint & paar uurtjes werk

Ja je leest het goed! Ik heb alweer een verfkwast gepakt, een pot Annie Sloan chalkpaint geopend en een meubelstuk onder handen genomen. Als je mij al langer volgt, weet je dat dit met grote regelmaat gebeurd. Ik had nog Annie Sloan chalkpaint over van eerdere projecten dus ik kon meteen aan de slag!

annie sloan-chalkpaint
Dit is echt een product naar mijn hart. Als ik zin heb om iets te verven, wil ik meteen beginnen en niet eerst allerlei voorbereidingen moeten treffen. Ik ben redelijk ongeduldig en wil eigenlijk meteen resultaat. Grondverven en schuren is met deze verf niet nodig en de verf is zo snel droog dat je binnen een dag ( of een paar uur, afhankelijk van hoe ingewikkeld je  het jezelf maakt) klaar bent.
Welk meubelstuk kreeg de Annie Sloan chalkpaint treatment?

IMG_E9289

Ik vond dat mijn gang nog wel iets meer ‘Wauw factor’ kon gebruiken. Hij was een paar maanden geleden al flink gerenoveerd (Hoe een kleine verbouwing groter & groter werd) , ik had de witte muur al weer volgehangen met mijn geweien verzameling en nu moest het grijze hal meubel er aan geloven.

annie sloan chalkpaint

Zoals gezegd, had ik nog verf in de kast staan dus ik kon meteen (het was zondagochtend) beginnen! Ik had een pot Annie Sloan Amsterdam Green, een restje Graphite en nog een klein potje goudverf van een onbekend merk. Ik begin altijd gewoon en al experimenterend kom ik tot de mooiste resultaten. Maar zover is het nu nog niet.

Aan de slag met Annie Sloan

Eerst even een beetje schoonmaken (overal haren van Nera), de spiegel netjes afplakken en dan lekker nonchalant de groene verf op het kastje kwasten.

hallway- Annie Sloan chalkpaint
Haha, ik zie nu pas dat zowel mijn trui als de krant op de grond helemaal in stijl zijn

De verf droogt echt heel snel dus toen het hele meubelstuk in de groene verf zat, kon ik bij het eerste gedeelte alweer beginnen met de volgende stap. Met een heel droge kwast heb ik zo hier en daar Graphite aangebracht, gewoon op gevoel. En daarna met een doekje dat ik in de goudverf had gedoopt ben ik langs de randjes en hoekjes gegaan.

Annie Sloan Chalkpaint Amsterdam Green

Annie Sloan chalkpaint- green  and gold
Het mooie is dat er niet zoveel mis kan gaan. Ben je niet helemaal tevreden dan smeer je er gewoon weer groene verf overheen en begin je opnieuw.

Annie Sloan  chalkpaint 2

Annie Sloan Chalkpaint 1

Tot slot heb ik alles een laag Clear Wax gegeven. Dit doet de kleuren beter uitkomen en beschermt de verf. Ik zal niet overdrijven (hou ik wel van) maar als ik een halve dag bezig ben geweest is het veel. Ik ben zelf aangenaam verrast door het resultaat. Je hoopt natuurlijk dat het leuk wordt maar dit overtreft toch nog wel een beetje mijn verwachting.

styling hallway

Kers op de taart (sort of)

Na alle moeite  (nou ja, ik vind het eigenlijk geen moeite) die aan de gang besteed was, kon ik het echt niet over mijn hart verkrijgen om de oude, vergeelde rookmelder die eerst in de gang hing, weer terug te plaatsen. Dus ben ik op zoek gegaan naar wat leukers, et voila!

hallway chandelier
Zie je dat grappige vogelhuisje? Dat is dus een rookmelder
rookmelder
De Flow Nidal White rookmelder, zo leuk!

Wat vind je van het resultaat? Heb jij wel eens Annie Sloan chalkpaint gebruikt? Ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

Sommige links (niet allemaal) zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

2 reacties op “Kastje kreeg wauw factor met Annie Sloan chalkpaint & paar uurtjes werk”

  1. Gebruikt op een gladde kast, wat zou moeten kunnen, maar pakte slecht. De tweede laag haalde vaak eerst laag weer weg. Ik vond het eindresultaat vrij korrelig. Uiteindelijk viel het tegen. Drie lagen nodig gehad om het dekkend te krijgen

    • Hallo Pien, Ik heb metalen kastjes geverfd (die natuurlijk ook glad zijn) en heb dunne laagjes aangebracht. Inderdaad dan moet je wel 3 lagen aanbrengen. Jammer dat het jou tegenviel 😢 xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: