Binnenkijken bij Sophie

Binnenkijken in iemand anders huis is toch wel één van de leukste dingen die er is, vind ik zelf tenminste. Mijn eigen huis zal ondertussen, als je mij al langer volgt, niet veel verborgen hoekjes meer hebben. Dus we gaan binnenkijken bij Sophie (mijn dochter) die met haar vriend Maurice in Aalsmeer woont.

binnenkijken sooph

Nou is het niet  zo dat als je moeder altijd maar met haar interieur bezig is, je dat als kind ook automatisch doet. Het gaat bij Sophie een beetje in fases maar het resultaat is evengoed een heel sfeervol huis. Ik maak geregeld grapjes over Sophie haar totale gebrek aan groene vingers, daarom was zij ook de eerste die een ‘bottle garden’ van mij kreeg (Hoe doe je dat: zo’n dichte fles met planten maken?). Misschien was dat de aanleiding om toch ook ‘gewone’ planten te kopen en als zij iets doet, doet ze het ook meteen goed. Dus overal in huis is nu groen te vinden.

binnenkijken bottle garden

binnenkijken plant 2

binnenkijken plant 1

Een andere aanleiding om weer eens lekker in haar huis bezig te gaan was het feit dat het huis van haar oma leeg moest (blij met sixties stoel die niemand wilde). Oma zit in een verzorgingshuis en haar huis wordt verkocht. Dus Sophie en Daan (haar broer) zijn met een bus langs geweest en hebben hun slag geslagen (haha). Zij hebben allebei wel wat verzameldrift van mij meegekregen, Sophie heeft overal in huis de leukste verzamelingen staan.

binnenkijken sooph en Daan

Binnenkijken in de woonkamer

De woonkamer met open keuken is lekker ruim en heeft openslaande deuren naar de tuin. Sophie en Maurice zijn niet zo uitgesproken in hun kleurkeuze voor de muren als ik ben maar Sophie geeft op haar manier kleur aan haar interieur met gekleurde kussens op de bank, grote boeketten en natuurlijk haar sprankelende persoonlijkheid (haha, trotse moeder!)

binnenkijken bank

binnenkijken stoel
Leren vlinderstoel (Karwei). Deze kochten wij verleden jaar samen na een bezoek aan de woonbeurs.

binnenkijken tafel

binnenkijken close 2
Oosterse vazen uit oma’s huis
binnenkijken s & Bonk
Sophie en Bonkar

binnenkijken boeket

binnenkijken keukenbinnenkijken keuken 2

binnenkijken keuken en sooph

Binnenkijken bij Sophie op eerste verdieping

Boven is een hele kamer ‘opgeofferd’ aan kleding en accessoires, er is zelfs nog een aparte kamer voor schoenen (🙈 maar die laat ik niet zien).

binnekijken kledinkkamer

binnenkijken me & Sophie
Hoe leuk die foto: Sophie en ik in 1986

Binnenkijken LV

De badkamer is tamelijk basic: witte tegels op de muur en grijze op de vloer (dat was al zo toen ze het huis kochten). Het is zo eenvoudig om wat extra sfeer toe te voegen zoals Sophie gedaan heeft met manden (Kwantum) en een paar plantjes.

binnenkijken badkamer 4

binnenkijken bdakamer

binnenkijken badkamer 2

Verder is er nog een heerlijke werkkamer. Sophie is psycholoog, schrijfster en een super inspirerende, spirituele en succesvolle onderneemster (Sovschoice.com).

binnenkijken werkkamer

sooph

Binnenkijken op de volgende verdieping

De slaapkamer is op zolder. Dit is een grote open ruimte met aan één kant ingebouwde kasten waar onder andere de wasmachine verstopt is. Boven het bed een zwarte klamboe en een dromenvanger (Het idee achter de dromenvanger is dat de dromenvanger slechte dromen opvangt en goede doorlaat. Zo slaap je beter). Naast het bed nog een schapenvachtje, lekker warm aan je voeten als je uit bed komt ‘s morgens.

binnenkijken bed

binnenkijken tipi tentej
Sophie’s meditatie hoekje

Sophie mediteert elke ochtend in dit hoekje. Het tipitentje is eigenlijk een kindertentje, maar het staat natuurlijk wel erg leuk! Erin een vierkante meditatiemat. De ronde kussens zijn speciale meditatiekussens, gevuld met boekweit. Hierin verschillen Sophie en ik wel erg van elkaar: zij mediteert ‘s morgens, ik ga hardlopen in het bos met de hond.

binnenkijken close journal

Nog even een blik in de tuin. Dit is nog zo’n gebied waar Sophie en ik echt totaal verschillend zijn. Ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn en die kan niet vol en uitbundig genoeg zijn, Sophie haar tuin is geheel betegeld met hier en daar potten met planten. Toch is die super gezellig dus als jij ook niet zo van het tuinieren bent is dit misschien een inspiratiebron voor je.

binnenkijken tuin1

binnenkijken tuin

Sophie en ik hadden een heerlijke ochtend terwijl ik foto’s aan het maken was. Vond je het leuk om bij Sophie binnen te kijken? Ik wil in ieder geval nog wel andere binnenkijkers gaan maken. Laat je weten wat je vind van binnenkijkers?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

Eén reactie op “Binnenkijken bij Sophie”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: