Feit: Deze planten zorgen voor een betere nachtrust

Als je problemen hebt met (door) slapen, dan is deze blog voor jou! Slaap je als een roos? Dan ook zeker verder lezen want dit is absoluut geen slaapverwekkend verhaal (haha). Lees hoe planten kunnen zorgen voor een betere nachtrust.

Planten in de slaapkamer voor betere nachtrust
Betere nachtrust met planten in de slaapkamer

Planten in de slaapkamer kunnen een oplossing zijn voor slaapproblemen doordat ze een reinigend en kalmerend effect hebben. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat planten de kwaliteit van de lucht verbeteren  door vluchtige, organische stoffen (zogenaamde ‘VOC’s) uit de lucht te filteren. Planten kunnen het zuurstofgehalte in de lucht verhogen door zuurstof te produceren en ze verhogen de luchtvochtigheid.
Dat klinkt allemaal prachtig natuurlijk maar gelukkig zijn planten niet alleen een soort natuurlijke luchtzuiveringsinstallatie maar ze geven ook je interieur een enorme sfeervolle boost.

planten voor betere nachtrust

Toen deze trend zich een paar jaar geleden voorzichtig aankondigde, moest ik er nog helemaal niets van hebben. Ik heb al zoveel verzamelingen van van alles en nog wat, ik vond niet dat ik ook nog planten moest gaan ‘verzamelen’.
Maar als je zo met je interieur bezig bent als ik, ontkom je er toch niet aan, dus  destijds begon ik (heel) klein en schafte een paar mini plantjes aan. Die stonden erg schattig te wezen in een verzilverde juskom maar die zullen niet veel bijgedragen hebben aan de luchtkwaliteit in mijn huis.

IMG_3818

Deze 5 planten zorgen voor een betere nachtrust

Maar laten we even terug naar waar ik mee begon: de slaapkamer.
Ik heb een top 5 verzamelt van planten die ‘s nachts zuurstof afgeven en zo de lucht in je slaapkamer verbeteren en op die manier zorgen voor een betere nachtrust.

#1 Aloe Vera

IMG_0210

Deze plant heeft als bijnaam ‘de onsterfelijke’ en is ook voor mensen zonder groene vingers makkelijk in leven te houden.

#2 Kalanchoë
kalanchoe
Foto: mooiwatplantendoen.nl

De Kalanchoë, ook wel woestijnroos  genoemd, gaat pas bloeien als de dagen korter worden, dus de ideale plant voor de herfst en winter. Hij is er in veel verschillende formaten en bloeit in verschillende kleuren, van wit en paars tot roze en geel. Kortom een geweldige sfeermaker in de slaapkamer!

#3 Hedera (Klimop)
04.hedera.4
Foto: bloemenbureauholland.nl

De klimop is een super makkelijke plant die je heel decoratief kunt laten hangen of klimmen. Hij staat volgens onderzoek van de NASA op nummer 1 als het gaat over verbeteren van de luchtkwaliteit.

#4 Chlorophytum (Spinnenplant)

Spinnen plant voor betere nachtrust

De naam ‘Spinnenplant’ klinkt niet echt aantrekkelijk en de plant doet wat ouderwets aan maar dat kunnen we ook ‘vintage’ noemen. Daarmee is hij dus eigenlijk weer helemaal in!  Hij zorgt voor een lekker frisse slaapkamer doordat hij niet alleen zuurstof afgeeft maar ook geurtjes absorbeert.

   #5  Sansevieria

Sansevieria-plant voor betere nachtrust

De Sansevieria of Vrouwentongen is een populaire, makkelijke en decoratieve plant. Een groot pluspunt van deze plant is dat hij zuurstof afgeeft en tegelijkertijd koolstofdioxide opneemt. Daardoor is hij extra geschikt als slaapkamerplant.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat behalve in de slaapkamer, deze planten overal in huis een plekje verdienen omdat ze een kalmerend en reinigend effect hebben. Ik zet alle goede eigenschappen nog even op een rijtje:

  • Betere luchtkwaliteit
  • Minder stress
  • Betere geur
  • Positieve invloed op hoofdpijn
  • Een oppepper voor je stemming
  • Voorkomen van verkoudheid
  • Betere hersenfuncties
  • Betere slaap

Nou, dat wordt dus planten kopen en voor straks lekker slapen🙂🙂🙂

urban jungle
By the way, mijn hoekje met dat juskommetje is ondertussen uitgegroeid tot een ‘urban jungle

 

XXX ANITA

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: