Boho chic interieur: Wat is dat eigenlijk?

Als je je afvraagt wat er eigenlijk bedoeld wordt met een Boho Chic interieur (Boho=Bohemien) denk dan hippies, Seventies & Ibiza met een vleugje oosterse en etnische ingrediënten. Best een beetje rommelig als je dat zo leest, maar door dat woordje Chic daarachter toch ook… je raadt het al: een beetje chic! Het kan allemaal waanzinnig kleurrijk zijn maar er is ook een wat rustiger variant denkbaar met veel wit, ecru en aardetinten. Nog geen idee wat je je er precies bij voor moet stellen? Lees verder en bekijk vooral de foto’s want beelden spreken luider dan woorden.

Kleurrijk Boho Chic Interieur

Met kleurrijk wordt ook echt kleurrijk bedoeld: rood, paars, oranje, roze, geel enz. Perzische kleden, kleurrijke lappen stof, veel kussens, poefs, boeddha’s, planten, het kan niet op! Dit zal zeker niet ieders ‘cup of tea’ zijn maar leuk om naar te kijken is het wel.

Boho Chic Balcony Amsterdam
Dit balkon in hartje Amsterdam heeft echt alles wat je onder Boho Chic verstaat. Foto:Harold Pereira
Boho-Chic-Interieur
Foto: Harold Pereira
Boho Chic
Boedhabeeld, wierook en Abalone schelp met palo santo: de seventies revisited! Foto: Harold Pereira
Natural Boho Chic interieur

Boho Chic kan ook in een rustiger variant. Veel wit en ecru, bamboe en riet, dromenvangers, macramé en etnische accessoires zoals schelpen. Dit roept een rustgevend en exotisch sfeertje op. Als je niet je hele interieur Boho Chic wilt maken, kun je natuurlijk ook kiezen voor bepaalde accessoires om op die manier een sfeervol hoekje te creëren.

maisondumondes4a17763f5d2e8055384089ad1f4d0c4a82042482_09_catalogue19_style-exotique
Naturel Boho Chic Foto: Maisondumondes
Boho Chic naturel
Hout, schelpen en grof geweven plaids passen helemaal in een naturel Boho Chic interieur (Riverdale)
Boho Chic
Dit soort schelpenkettingen zijn in verschillende kleuren te koop (Riverdale).
Boho Chic slaapkamer
Dit is een rustgevende manier van Boho Chic toepassen in je slaapkamer. Sophie heeft verschillende glanzende plaids op bed, een zwarte klamboe en een grote dromenvanger.

Ik heb de seventies bewust meegemaakt maar heb destijds die hippiestijl een beetje aan mij voorbij laten gaan. Ook nu zal ik niet kiezen voor een heel Boho Chic interieur  maar bepaalde elementen vind ik hartstikke leuk. Zo ben ik heel blij met mijn rotan peacock stoel die je al wat keren voorbij hebt zien komen als je mij volgt. Maar vooruit: nog een keertje dan…

Peacock-chair-rotan-riet-bamboe
Mijn rotan peacock chair
Boho Chic verzameling
En hoe kan het anders  bij zo’n verzamelaar als ik ben: natuurlijk heb ik ergens een hoekje met boeddha beeldjes en andere exotische accessoires die ik in de loop der tijd cadeau kreeg, erfde of gewoon zelf kocht

Ik ben heel benieuwd wat jij van de Boho Chic stijl vindt. Wat vind je wel of niet leuk aan die stijl? Laat je een berichtje achter?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d