Mix & match vintage servies: binnenkijken bij Tablejoy

Hoe ik met veel plezier op zoek ga naar allerlei (liefst) vintage servies om dat vervolgens lekker te mixen & matchen, is bijna een verslaving te noemen. Super geïnspireerd werd ik dan ook  door de Instagram foto’s van Tablejoy. Wat een coole combinaties met vintage servies in verschillende kleuren, vintage glaswerk en strak eigentijds servies. En dat alles super stylish, licht en luchtig gefotografeerd! Ik ben zelf ook van het rondstruinen in kringloopwinkels en het vinden van en combineren met vintage servies maar je hebt altijd baas boven baas.

Vintage servies
Er is heel veel vintage serviesgoed in verschillende tinten bruin, van karamel tot chocoladebruin. Wanneer je het met wit of licht grijs combineert blijft het fris en modern. Van karamel tot chocalade bruin

Het leek mij dus ontzettend leuk en inspirerend voor iedereen om in mijn blog hier aandacht aan te besteden. Ik liep al een tijdje met het idee rond contact met hun (hem/haar?) op te nemen. Wat een verrassing toen ik de contactgegevens van Tablejoy ging opzoeken en erachter kwam dat Anja, de vrouw achter Tablejoy, een oud collega van mij is, dus die afspraak was snel gemaakt.

collage-tablejoy

Meet Anja van Tablejoy

Anja is, net als ik, begonnen als mode ontwerpster en op een gegeven moment in de tijdschriftenwereld terecht gekomen. Zij werkte jaren voor het blad Knip en daarna als coördinator voor Seasons. Ik ken haar dus uit die tijd (ik werkte ook ruim 25 jaar voor verschillende tijdschriften). Op een gegeven moment  is zij voor zichzelf begonnen en ze heeft nu een webshop met vintage servies & glaswerk, bijpassend modern servies en prachtige linnen tafelkleden. En dat niet alleen: op haar website laat ze de meest inspirerende manieren zien om al dat moois te combineren.

Vintage glaswerk
Vintage glaswerk is in zoveel mooie kleuren en vormen te vinden. Je kunt gerust verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar combineren, dat maakt het juist spannend. Groen glas.
Binnenkijken bij Anja van Tablejoy

Maar even terug naar onze ontmoeting. Anja woont in een prettig huis dat net zo’n lichte en luchtige uitstraling heeft als de foto’s van haar website.

Woonkamer TableJoy .

Vintage vaas

Keuken-Tablejoy

Slaapkamer TablejoyClose-up-slaapkamer

Werkkamer-Tablejoy

Badkamer-Tablejoy

Vintage servies & more

Het leukste om te zien vond ik natuurlijk het ‘heilige der heilige’: de werkkamer waar al haar producten opgeslagen zijn en waar die prachtige foto’s gemaakt worden.

collage-tablejoy(1)

 

Mis-en-match-vintage-servies

Vintage-servies

linnn-servetten
Deze linnen servetten zijn een poosje geleden door de persoonlijke assistente van koningin Maxima besteld en verstuurd naar Paleis Noordeinde. Hoe leuk is dat!

Vintage-servies-en-glaswerk

Behalve al het moois dat met veel geduld en passie vooral in kringloopwinkels wordt gevonden, verkoopt Anja ook erg mooi eigentijds servies dat prachtig combineert met vintage servies.

Mix-match-servies-Tablejoy.jpg
Dit mooie eigentijdse servies wordt met de hand gemaakt door een Fairtrade organisatie in Nepal.

Ik zou bijna vergeten te vermelden dat behalve alles voor een bijzonder gedekte tafel, Anja ook erg mooie vintage vazen te koop heeft.

Vintage vazen-tablejoy
Zo combineer je groen en vaas op een eigentijdse manier.

Het was heerlijk om rond te kijken in haar werkkamer en te genieten van al het moois. We raakten ook bijna niet uitgepraat want het is zo leuk om iemand te ontmoeten die net zo gepassioneerd is als ik als het gaat over zoeken en vinden van mooi vintage spul.

Vintage-glaswerk

Vind jij het ook leuk je tafel op een bijzondere manier aan te kleden en op een fantasievolle manier allerlei servies te mixen & matchen? Laat je inspireren en ik zou het superleuk vinden als je een berichtje achterlaat!

3 reacties op “Mix & match vintage servies: binnenkijken bij Tablejoy”

  1. Zo leuk om je blog te lezen over Anja. Haar bedrijf Table Joy volg ik al geruime tijd op Insta en omdat ik nog een groot deel van het servies, Wedgewood Midwinter Stonehedge Wild Oats, van mijn ouders in de verkoop heb contact met haar opgenomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d