Waarom ik een zwarte schutting wilde

Waarom ik een zwarte schutting wilde

Nu het voorjaar is losgebarsten had je misschien iets kleurrijkers van mij verwacht dan een zwarte schutting. Nou, mijn tuin wordt straks kleurrijk genoeg. Nu is het vooral nog groen allemaal maar als straks alles gaat bloeien weet je niet wat je ziet!

zwarte -schutting-green-garden

Ik was al begonnen om vlak bij de tuintafel een stukje schutting zwart te verven. Daar heb ik namelijk de doorgeroeste ijzeren rozenboog vervangen door een bijzondere tuinbank die een geweldige thriftshop find was! Ik vond dat bankje wel mooi afsteken tegen een donkere achtergrond en behalve een witte klimroos zijn ook verschillende soorten clematis druk bezig dit bankje te ‘omarmen’. Wat zullen straks al die bloemen in verschillende kleuren prachtig afsteken tegen die zwarte schutting!

vintage-tuinbank

Maar helemaal achter in de tuin heb ik nog een grijze schutting die ook aan een schilderbeurt toe was. Het is een beetje een ingewikkeld verhaal maar deze schutting was verleden jaar aangepast vanwege een stenen schuur die de buurman gebouwd heeft en daarom was er een rare streep in de schutting die ongeverfd was (kun je het nog volgen?).

schutting-before
Zo was de schutting

Vanuit de kamer heb je door een groene boog heen zicht op die schutting en ik bedacht dat als die zwart zou zijn, hij als het ware weg zou vallen. Op die manier zou de tuin nog langer lijken dan die al is.

doorkijk-zwarte-schutting
Dankzij de zwarte schutting en een strategisch geplaatste spiegel lijkt de tuin nog langer!

Maar het had nog wel wat voeten in aarde (eigenlijk wortels in aarde) voor ik aan de slag kon. Er stond namelijk een grote metalen bloempot met een enorm uitgegroeide Kamperfoelie tegen de schutting. Die kreeg ik met geen mogelijkheid van z’n plaats.

Kamperfoelie

Eerst maar eens flink terugsnoeien zodat ik wat meer overzicht had en na heel veel wrikken kwam ik erachter dat de wortels van de Kamperfoelie zich dwars door de pot een weg naar buiten hadden gebaand en zich ook nog eens door (of langs) de tegels diep in de grond hadden geboord. Met grof geweld is het me uiteindelijk gelukt de pot te verschuiven en de plant uit de pot te krijgen.

ijzeren-bloempot
Deze bloempot is rijp voor de stort.

De kamperfoelie is nu weer terug in een nieuwe pot, ditmaal van kunststof (gerecycled plastic) waar voorlopig geen wortel doorheen kan (hoop ik).

bloempot Elho
Bloempot van recycled plastic van Elho.

zwarte-schutting

schutting-afterHet is al met al een sfeervol hoekje geworden, zeker als de Hortensia (op de voorgrond) straks blauw gaat bloeien en al de Hosta’s in pot verder uitkomen. Ze staan trouwens allemaal in potten omdat ze in de volle grond meteen opgegeten worden door slakken wat ik in het verleden ook geprobeerd heb 😩.
Om dit ‘zwarte’ verhaal toch nog met een beetje kleur te eindigen een foto van een Blauwe regen, die na jaren van vergeefse pogingen, eindelijk bloeiend en wel z’n plekje heeft gevonden!

Blauwe regen
Ik ben benieuwd wat je van mijn zwarte schutting vindt. Laat je een berichtje achter?

10 reacties op “Waarom ik een zwarte schutting wilde”

  1. Ik zou er zelf nooit aan hebben gedacht om een zwarte schutting te plaatsen, maar nu ik het zo bij jou zie vind ik het toch heel erg mooi. Het maakt de tuin meteen heel apart en het straalt toch iets van mystiek en enigmatisch uit. Dan wordt natuurlijk ook versterkt door de enorm bijzondere tuinbank en de prachtig groene boog die je in de tuin hebt. De spiegel in het verlengde van de boog vind ik ook echt een top idee. Heel leuk gedaan. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

    • Dank je Leon voor je berichtje. πŸ™ Ik vind het zelf ook sfeervol geworden en dan te bedenken dat die ruimte achter in de tuin eigenlijk alleen de plek is waar mijn 3(!) klikko’s staan. Maar die staan gelukkig uit zicht.
      Groetjes Anita

  2. Ook ik zou niet vlug aan een zwarte schutting denken, maar het ziet er inderdaad perfect uit en dan bloeien de bloemen nog niet.

    • Dank je Jeanette, als alles bloeit zal ik waarschijnlijk wel foto’s delen in een volgend blog 🌹of via Instagram

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: