Slaapkamer renovatie & welke fout ik maakte!

Het werd hoog tijd voor een slaapkamer renovatie. Ik slaap al minstens 17 jaar in een soort  prinsessenkamer, heel romantisch & sfeervol, maar ik wilde na al die jaren wel  wat anders. Ik vind het leuke van een ruimte veranderen dat je weer een beetje verliefd wordt op je eigen huis. Net of je in een nieuw huis woont, zonder de rompslomp van verhuizen. Nou daar vergiste ik me dit keer wel een beetje in: geen verhuis rompslomp maar wel tegenvallend klusgedoe.

De slaapkamer voor de renovatie

slaapkamer-voor-renovatie

slaapkamer-voor-renovatie

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf moest ik dit keer wat moed verzamelen. De hele kamer moest uitgeruimd worden en die spullen werden opgeslagen in de logeerkamer waar dan ook nog geslapen moest worden. Ik laat je even zien hoe dat er dan uitziet! Dit keer geen ‘perfect plaatje’ maar echt een enorme puinhoop.

slaapkamer-renovatie-before

Begin van de slaapkamer renovatie

Maar goed, aan de slag! Het behang moest weg en alle muren geschilderd. De kleur waarin, daar moest ik nog wel over nadenken. Ik had wat plaatjes op mijn moodboard geplakt: ik aarzelde erg tussen blauw en groen.

Moodboard-slaapkamer-renovatie

Maar voor ik aan de slag kon met verf moest het behang van de muur. Dat ging gelukkig vrij makkelijk nadat ik het nat gemaakt had. Ik trok wel op sommige plekken de onderliggende verflaag mee zodat het oorspronkelijke stucwerk te voorschijn kwam.  Dit deed ik even tussendoor maar voor  de rest moest ik wachten tot het weekend was want het was een drukke week qua werk.

werkmansoverall-voor-slaapkamer-renovatie
Omdat ik niet bepaald netjes verf, heb ik een echte werkmans overall aangeschaft. Hier is deze nog brandschoon!

Om de muur waar het behang vanaf kwam wat te egaliseren en de zuigende werking van de stuclaag tegen te gaan, heb ik deze eerst een grondlaag gegeven met grijzige latex die ik nog had. Na hier en daar ook nog wat gaatjes gedicht te hebben kon ik aan de slag met de kleur die ik uit uitgezocht.

Welke kleur koos ik voor de slaapkamer muren?

Na wat nadenken koos ik uiteindelijk voor de kleur groen. De kamer was tenslotte al  blauw en ik wilde iets anders. Bovendien ligt de kamer op het noorden wat nogal ‘koud’ licht is. Groen is een veel warmere kleur dan blauw en ik ben echt fan van die kleur. (Kiezen voor de kleur groen in je interieur: tips & inspiratie!)
Ik koos wat kleurstalen uit bij de Praxis (zit bij mij heel handig naast Albert Heijn) en vond een kleur die heel mooi correspondeerde met een plaatje op mijn moodboard. Het werd de kleur Kordaat (ook wel toepasselijke naam 😀) en liet Flexa matte muurverf in deze kleur mengen.

collage-slaapkamer-renovatie

Kozijnen en plafond plak ik altijd af voor een mooi strak resultaat. Daarna eerst de randjes met een kwast en de rest met een roller. Dat gaat vrij snel en de volgende dag alles voor de 2e keer gedaan zodat de muren er echt helemaal perfect uitzagen. So far, so good!

Welke fout ik maakte!

Maar nu komt het: terwijl ik zo lekker bezig was, bedacht ik dat de vloer ook wel aangepakt mocht worden. De grenen whitewash vloer was gedeeltelijk afgesleten en ik ben ook wel een beetje klaar met whitewash.
Tony bood aan om de vloer te schuren en na een paar uur had ik een prachtig kaal geschuurde vloer maar helaas ook muren (pas geverfd) met een dikke laag schuursel! Ik heb eerst geprobeerd met een borstel aan de stofzuiger het ergste weg te zuigen maar het zag er echt dramatisch uit. Ik was al bang dat ik de muren nog een keer moest verven wat ik echt helemaal niet zag zitten! Maar goed na een nachtje slapen ben ik aan de slag gegaan met eerst een droge en daarna een vochtige doek (ook best veel werk) en gelukkig kreeg ik zo de muren schoon. Maar ik heb mijn les geleerd: NOOIT maar dan ook NOOIT eerst de muren verven en dan de vloer schuren.

IMG_1259

Na al dit gedoe ligt de kamer er nu schoon bij, te wachten op de volgende stap: het oliën van de vloer. Maar daarover meer in mijn volgende blog. Wordt vervolgd!

Zou jij het zien zitten om zo’n project aan te pakken, of moet je er niet aan denken?
Let me know😃!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: