Onthulling van slaapkamer make-over: groene oase van rust

Mijn slaapkamer make-over is eindelijk klaar en ik zal je niet langer in spanning houden😀. Na het verven van de muren en het grey-washen van de vloer kon ik eindelijk doen wat ik het allerleukste vind: de boel weer opnieuw inrichten. Eigenlijk heb ik qua inrichting niet veel veranderd: alleen een grote kist aan het eind van het bed weggelaten, een nieuw sprei gekocht en de accessoires wat veranderd. Toch heb ik elke keer als ik de kamer binnenkom zo’n gevoel van verassing: wauw, wat anders allemaal!

slaapkamer make-over nachtkastjeEn nog even een reminder hoe het was….

slaapakmer voor make-over kopie
Slaapkamer make-over : wat werd er anders?

Ten eerste heeft de kamer een heel rustige uitstraling gekregen met de effen muren en  alle muren in dezelfde kleur (Flexa muurverf laten mengen in de kleur Kordaat, kleurstaal gevonden bij Praxis) ). Ten tweede is groen een rustgevende kleur  hoewel het natuurlijk wel uitmaakt welke kleur groen je kiest. Verder maakt het groene, fluwelen sprei in één keer van het bed een rustige plek. Merk je hoe vaak ik het woord ‘rustig’ gebruik? Maar goed, dat was ook de bedoeling: van de slaapkamer een oase van rust maken.

slaapkamer make-over
Groen fluwelen sprei van H&M Home
Slaapkamer make-over: wat bleef ?

Ik was eerlijk gezegd wel een beetje benieuwd hoe mijn blauwe ladekast het zou doen tegen die groene muren. Ik had zelfs al vage plannen om die misschien ook een andere kleur te geven  (hou ik dan nooit op?) maar ik vind het juist mooi zo! Dat felle blauw  van de ladekast geeft een beetje pit aan de kamer die anders misschien wel te rustig & slaapverwekkend zou worden.

slaapkamer make-over- gordijnDatzelfde geldt voor de witte gordijnen waarvan ik aarzelde of ik die niet moest vervangen voor gordijnen in een donkere kleur. Maar dat wit is juist een lekker fris accent en als de gordijnen een beetje wapperen in de wind geeft mij dat een tikje vakantie gevoel. Dus mijn Lloyd Loom stoeltje mocht wit blijven, mijn kledingkast en de ramen en deuren ook. Hoera, dat scheelt weer heel, heel veel werk! ( haha, ik was niet echt van plan om dat allemaal te veranderen😀)

slaapkamer-kastje-Annie-Sloan

Delfts Blauw-in -slaapkamer-
Mijn verzameling Delfts Blauw kreeg een mooi plekje op de kast
IMG_1452
Het turquoise nachtkastje mag ook blijven zoals het is!

slaapkamer make-over- schilderij

Het schilderij wat eerst naast het bed hing, kreeg een nieuwe plek. Het leuke is dat ik dit schilderij ooit op straat gevonden heb naast een vuil container. Ik vond het op de heenweg naar het bos dus kon het niet gelijk meenemen. Ik heb het omgekeerd achter de container gezet in de hoop dat niet iemand anders het mee zou nemen. Toen ik een uur later weer langs kwam, stond die er gelukkig nog. Het waren de kleuren die mij aanspraken Als ik er nu naar kijk vind ik het zo grappig om te zien dat (onbewust) alle kleuren van de kamer hier in terug komen: het groen van de muren, het turquoise en blauw van de kastjes en het wit van de gordijnen etc. Zelfs het paars/lila komt (met een beetje fantasie) terug in het kussen dat op mijn stoeltje ligt.

Lloyd Loom stoel
Blij met m’n grey-wash vloer
Tip

Dit brengt mij gelijk op een goede tip. Als je je muur (of muren) een kleur wilt geven en je weet niet goed welke, dan zou je als uitgangspunt een kleur kunnen nemen uit bijvoorbeeld een schilderij of poster die je aan de muur hebt hangen.

IMG_1525

Tenslotte nog iemand die ook erg blij is met het uitnodigende bed. Nera is trouwens ook de reden dat er nog een extra plaid op het sprei ligt want zij springt gerust meteen uit het bos met modderpoten op het bed. Zo’n plaid stop ik toch iets makkelijker in de was dan m’n mooie, luxe uitziende sprei!

Ik ben benieuwd wat je van mijn slaapkamer make-over vindt. Berichtjes altijd welkom!😀

6 reacties op “Onthulling van slaapkamer make-over: groene oase van rust”

 1. Hallo Anita, m’n moeder en ik lezen nu al een tijdje je blogs. Maar ik had nog niet eerder een reactie geschreven.. dus bij deze..😁 Iedere keer als je weer wat post hebben we het er altijd uitgebreid over met zijn tweetjes.. je hebt ons al een hoop inspiratie en ideeën gegeven. Echt super wat je allemaal doet, schrijft en maakt!! Je slaapkamer is ook weer echt ontzettend mooi geworden met die groene kleur.
  Groetjes Katinka.

  • Hallo Katinka

   Wat een lief bericht. Heel leuk om te lezen dat jij en je moeder geïnspireerd worden door wat ik allemaal doe. Dat geeft mij dan ook weer inspiratie om door te gaan! Groetjes, ook aan je moeder
   xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: