Mini makeover van zolderkamer

Er was eens een zolderkamer die nodig toe was aan een mini makeover. Het was niet mijn zolderkamer maar die van mijn goede vriendin Jopie (trouwens ook één van mijn oudste vriendinnen aangezien we elkaar al 40 jaar kennen maar dat terzijde). Tijdens een bezoekje aan haar werd ik meegenomen naar de zolderkamer. Deze kamer was onlangs van functie veranderd: het was eerst de ouderslaapkamer maar nu doet hij dienst als …ja als wat eigenlijk? Er staat een tafel in met computer en een grote kast, dus je zou het een werkkamer kunnen noemen. Er staat een slaapbank in dus je zou het een logeerkamer kunnen noemen en er staat een kinderledikantje voor de nieuwe kleinzoon waar Jopie wekelijks oppas oma voor is. Jopie vroeg mij advies om deze werkkamer/logeerkamer/babykamer wat gezelliger te maken. Volgens mij was de kamer zelf ook enigszins in verwarring over zijn verschillende functies want hij voelde een beetje treurig aan (kamers ‘praten’ met mij maar verder ben ik best normaal 😜).

collage-magie van kleur

Mini makeover

De meest effectieve manier om deze zolderkamer een mini makeover te geven was  het kopen van een pot verf. De ‘treurigheid’ van de kamer was volgens mij voornamelijk te wijten aan de donkere, taupekleurige muur. Ik hou best van donkere kleuren in een interieur maar hier was dit gewoon niet meer de juiste kleur. Ik voelde meteen dat een lichtere, groenige of blauwige kleur op de muur hier veel mooier zou zijn. Om de exacte kleur te zoeken gingen we samen naar de Gamma want ik kan wel wat roepen maar het is natuurlijk leuker om echt de juiste kleur te vinden en gelijk aan te schaffen. Bovendien had ik mijn hulp aangeboden bij het verven van de muur (nee, ik ben niet in te huren, haha) dus we kochten meteen al het nodige gereedschap.

collage-winterschilder

Om verschillende redenen werd het verven even uitgesteld maar uiteindelijk was het dan zo ver, kon de overall aan en gingen we aan de slag. Het verven van zo’n muur kan snel gaan als je met z’n tweeën bent maar alle buizen die er liepen maakte het wat arbeidsintensiever. Gelukkig dekte de verf wel in één keer.

anita-overall

collage-mini makover

Terwijl we nog bezig waren, zagen we de kamer al veranderen: hij kreeg een veel lichtere sfeer en een beetje ‘strandhuisje’ gevoel.

De volgende stap in de mini makeover

Terwijl een muur een andere kleur verven ongetwijfeld één van de effectiefste manieren is om een kamer een mini makeover te geven, zijn er nog wel een paar andere dingen die je kunt doen die redelijk makkelijk zijn en geen enorme aanslag op je budget. Denk daarbij aan nieuwe kussentjes en natuurlijk planten, mijn favoriete nummer 1 sfeermaker! Kussentjes en een mooie goudkleurige plantenpot werden besteld bij H&M Home en in de loop van de week werd een bezoekje aan het tuincentrum gebracht.

zolderkamer2

IMG_.1857

collage-makeover zolderkamerJopie was zo geïnspireerd door onze verfpartij dat zij naderhand ook de muur in de woonkamer dezelfde kleur gaf want we hadden zo’n grote pot aangeschaft dat er nog ruimschoots verf overbleef. Enfin ik vind het superleuk om te zien wat een duwtje in de goede richting en een middagje meehelpen allemaal te weeg bracht!

woonkamer

Wil jij ook graag één van je kamers een mini makeover geven? Ik hoop dat je hierdoor geïnspireerd bent en mocht je het verven van een muur toch te veel werk vinden, kun je altijd nieuwe kussens kopen en een paar grote planten 😀😀😀.

2 reacties op “Mini makeover van zolderkamer”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: