Kamertje opknappen met mini budget

Ik begon weer eens een volgend project (what else?) maar gaf mijzelf dit keer een extra uitdaging: ik ging een kamertje opknappen met een mini budget! Ik geef heel makkelijk geld uit als het om de inrichting van mijn huis gaat maar nu ging ik op de centjes letten. Het begrip mini budget zal niet voor iedereen hetzelfde zijn maar ik ben trots op de uiteindelijke optelsom!

Welk kamertje ging ik opknappen?

Ik heb een handige aanbouw aan mijn huis. In het eerste gedeelte staan mijn wasmachine, droger en extra koelkast en het kamertje daarachter heeft in de 28 jaar dat ik hier nu woon verschillende bestemmingen gehad. Laat ik beginnen te vertellen dat het echt een heel klein kamertje is van 2 x 3 meter. Jarenlang heb ik hier mijn kantoortje gehad toen de kinderen nog thuis woonden. Toen zij het huis uitgingen had ik kamers over en verhuisde ik naar boven. Daarna heeft hier een jukebox gestaan en toen die verdween raakte het kamertje een beetje in verval en werd het een rommelhok.

IMG_3982
Het eerste gedeelte is een kleine bijkeuken daarachter het ‘rommelkamertje’.

Nu is er niets mis mee, met het hebben van zo’n rommelhok, het is zelfs super handig. Het is de plek voor de stofzuiger en de dingen die niet in mijn keukenkastjes passen (is mijn keuken te klein of heb ik teveel spullen?) en ik verzamel hier mijn lege flessen voor ik naar de glasbak ga. Verder bewaar ik hier mijn gereedschap (elke vrouw hoort een doos met essentieel gereedschap te hebben), mijn verf & alle verfspullen. Maar zo rommelig als mijn rommelhok eruit zag, dat hoefde nou ook weer niet. Ik heb er helaas geen foto van en als ik die wel had zou ik aarzelen om hem te laten zien.

Kamertje opknappen met mini budget: stap 1

Ik besloot het kamertje op te knappen maar om al dat geklus een beetje spannend te houden, gaf ik mijzelf een extra uitdaging: ik ging het allemaal doen met een mini budget. Ik haalde het hele kamertje leeg en begon dus met een kale ruimte met witte muren, een zwart/witte tegelvloer en een ingebouwde kast. De eerste stap was het verven van de muren. De muur tegenover het raam werd zwart en de andere muren zou ik licht houden, bijv. zandkleurig. Ik stond al op het punt verf te kopen.
Maar met mijn mini budget opdracht in het achterhoofd besloot ik eerst eens te kijken wat er nog aan verf in de kast stond. Ik had geen zandkleur maar wel 3/4 pot Stylish Pink (restant van de kamer make-over) dus besloot ik die te gebruiken.  Zwarte verf moest ik wel kopen maar voor dat muurtje had ik aan 1 liter genoeg. De extra matte muurverf was net in de aanbieding dus voor € 14 ,- had ik een pot zwarte verf. Kwasten, rollers en verfbak hoefde ik niet aan te schaffen want ik heb mij de gewoonte aangemeten mijn verfgereedschap na gebruik schoon te maken in plaats van weg te gooien en dan heel gemakzuchtig weer nieuw te kopen.

kamertje opknappen mini budget
De roze verf was maar net genoeg. Ik heb de verfemmer tot de laatste druppel moeten uitschrapen
Kamertje opknappen met mini budget: stap 2

De tweede stap was de aanschaf van enige soort van opbergmogelijkheid. De vaste kast in dit kamertje is niet voldoende voor alle spullen. Dat werd dus een bezoekje aan de kringloopwinkel waar ik voor € 45,- een grenenhouten buffetkast kocht. Niet erg spectaculair maar ik zag mogelijkheden. Voor € 15,- kon ik hem thuis laten bezorgen maar ik nam mijn budget opdracht erg serieus dus ik leende de transportbus van mijn zoon en regelde een sterke man. Helaas had de winkelmedewerker een gebroken hand dus moest ik zelf meehelpen de kast de hele zaak door, trap af naar beneden te sjouwen. Gelukkig heb ik super power  (ik sta niet voor niets al mijn halve leven wekelijks in de sportschool).

collage-kast(1)

De kast kreeg natuurlijk een verfje maar ook hier bedacht ik een goedkope oplossing. Ik bracht een bezoekje aan de Action. Nou is dit niet een winkel met een enorm aanbod aan verf maar het was mijn lucky day: ze hadden precies wat ik in gedachte had namelijk zwarte, matte verf en dat voor de som van € 7,-.
Ik heb het kastje schoongemaakt met een sopje en een schuurspons en heb daarna de kast geverfd met een kwast en verfroller. Het dekte in één keer en de verf heeft een mooie, matte look. Dit ging allemaal makkelijk en snel: prima verf dus!

kamertje opknappen mini budget
Het oude Ikea krukje kreeg ook een laagje zwarte verf.
zwarte kast-kamertje opknappen met mini budget
De kast is een mooie plek om mijn verfspullen te bewaren.
Kamertje opknappen met mini budget: de optelsom

Nu nog even de puntjes op de i. Ik kocht een rieten mand (Ikea) voor € 9,99 om mijn lege flessen in te bewaren en mijn knalrode emmer met mop werd omgewisseld voor een zwarte emmer (Blokker) voor € 2,99. De zwarte muur kreeg als decoratie een groot zinken dienblad dat al jaren in de tuin tegen de schutting stond om de planken te camoufleren die door Nera (mijn hond) waren weg geknauwd in de territoriumstrijd met de buurhonden.

rieten mand

kamertje opknappen mini budget
De stofzuiger en emmer zou ik met veel pijn een moeite in de ingebouwde kast kwijt kunnen maar waarom zou ik die moeite doen? Dit is tenslotte een bergruimte dus ze staan hier lekker makkelijk voor het grijpen. Wel helemaal in kleur natuurlijk (haha)

Als ik op dit moment de optelsom maak van mijn totale kosten kom ik uit op (tromgeroffel) € 78,98 zeg dus maar € 80,-. Dat vind ik echt wel een mini prijsje voor deze gedaantewisseling.

Maar… ik kon het natuurlijk niet laten. Ik kocht ook nog een sisal kleed om de boel een beetje aan te kleden. Volkomen overbodig want een bergruimte heeft niet perse een kleed nodig maar natuurlijk wel erg leuk om te zien. Het kleed kostte € 50,- dus eerlijk is eerlijk: aan het eind van de rit heb ik € 130,- uitgegeven. Nog steeds een erg mooi bedrag.

IMG_2213

Niet dat ik nu geld in mijn zak hield want afgelopen week moest ik zowel een nieuwe wasdroger aanschaffen als een nieuwe cv ketel. Tja, zo gaan die dingen soms maar ik heb in ieder geval veel plezier gehad met het opknappen van dat kamertje met een mini budget. Het maakte mij extra vindingrijk en zette mijn creativiteit op scherp: hoe leuk is dat? Ik zie me nog de laatste druppel uit de pot roze verf schrapen omdat ik geen extra verf wilde kopen. Ik had er echt geen centimeter meer mee kunnen verven, het was precies genoeg. En hoe leuk was het om een kast te vinden voor € 45,-  en ook best wel komisch hoe ik zelf moest helpen dat ding de hele winkel door te sjouwen, trap af, auto in. En dan ook nog precies de goede verf vinden voor een prikkie om de kast te verven en ga zo maar door. Ik vond het echt een super leuk experiment en het laat maar weer eens zien dat je niet perse veel geld hoeft te hebben om leuk te wonen.

huishoudtrapje Ikea
Het handige huishoudtrapje is van Ikea, het rieten krukje vond ik op een rommelmarkt.

Ik hoop dat het lezen van dit verhaal je net zoveel plezier geeft als ik had met het schrijven ervan en dat het je de nodige inspiratie geeft bij de volgende keer dat je iets in huis gaat opknappen.

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

12 reacties op “Kamertje opknappen met mini budget”

  1. Lees altijd je blog.
    Geniet er altijd van.
    Zelf ben ik bang om muren in andere kleuren te verven vandaar zijn mijn muren nog allemaal wit😊

    • Hallo Simona, een muur verven is echt niet zo eng 😀 Je zou het een keer kunnen proberen, in het ergste geval verf je de muur weer wit als het je niet bevalt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: