Zo geeft die eigen (werk)plek thuis jou een extra energieboost: 3 tips

Energieboost op  (werk)plek voor jezelf

Ik gaf al eerder inspirerende tips om thuis een (werk)plek voor jezelf te maken en  voeg daar graag mijn tips aan toe waarmee die plek jou een extra energieboost kan geven. Ik ben erg gehecht aan mijn ‘eigen’ plek. Zeker omdat ik  vanuit huis werk. Dat doe ik al meer dan 30 jaar en toen de kinderen nog thuis woonden was het essentieel om een plekje te hebben waar ik ongestoord mijn ding kon doen. Hoewel, iedereen die kinderen heeft, zeker als die nog klein zijn, zal beamen dat ongestoord thuis werken terwijl de kinderen thuis zijn een illusie is (haha). Maar goed ik heb in ieder geval altijd zo’n plek gehad waar ik me even terug kon trekken uit de drukte van het gezin. Zelfs nu mijn kinderen uit huis zijn en ik het huis helemaal voor mij alleen heb, zit ik graag in mijn ‘kantoortje’ zoals ik die kamer noem.

energieboost (werk)plek

Mijn werkplek is niet alleen de plek waar ik graag ben maar waar ik ook extra energie opdoe. Energie in fysieke zin maar ook op mentaal gebied. Laten we beginnen met de fysieke energie boost.

Energieboost # 1 Planten

Dit is een geliefd onderwerp voor mij. Ik vertelde al eerder hoe planten kunnen zorgen voor een goede nachtrust. Planten hebben luchtzuiverende eigenschappen (de één wat meer dan de ander), kunnen extra zuurstof aanmaken en schadelijke stoffen in de lucht zuiveren. Ik denk niet dat 1 plantje de job gaat doen, dus verzamel er lekker veel om je heen. Nou is het niet zo dat al die planten op mijn werkplek mij meteen het gevoel geven dat ik aan een zuurstofapparaat zit maar wel geeft het zien alleen al van dat sfeervolle groen mij een instant energieboost!

energieboost-planten op (werk)plek

energieboost met planten

Energieboost # 2 Vision board

Boven mijn bureau hangt mijn moodboard maar ik noem het liever een visionboard. Het is niet alleen  een verzameling van mooie plaatjes maar ook een soort wensenlijst van dingen die ik nog graag zou willen. Elk jaar maak ik in januari een nieuw visionboard. Gedeeltelijk zijn dat plaatjes van interieurs, planten & bloemen die mij aanspreken. Grappig genoeg merk ik als ik weer eens een muur een nieuw kleurtje geef, dat vaak een kleur is die ergens op mijn visionboard te zien is. Dat zie ik soms pas achteraf en was me dat helemaal niet bewust. Zo vreemd is dat niet als je bedenkt dat een groot deel van je beslissingen onbewust wordt genomen. Verder komen er plaatjes van dingen die ik graag zou willen doen.  Zo inspireerde een foto van de Dam tot Damloop mij te gaan trainen voor deze run (16 km.) terwijl ik nog nooit hardgelopen had en liep ik hem in 2018 ook werkelijk. Mijn foto van New York inspireerde mij dit jaar om ook echt dat ticket te boeken en te gaan ook toen door omstandigheden ik niemand kon vinden die mee kon. Mijn visionboard  is voor mij een eerste stap in het verwezenlijken van mijn plannen en wat een kick geeft het als weer een droom (groot of klein) is uitgekomen!

energieboost (werk)plek
Als je goed kijkt zie je een staatslot te voorschijn piepen. De wens om iets groots te winnen in (nog) niet uitgekomen maar never say never
energieboost (werk)plek
Energieboost # 3 Spreuk van de dag

Last but not least: mijn favoriete energieboost is er één van het meer spirituele soort. Elke ochtend trek ik voor mijzelf een kaart uit het Rose Kaartendeck. Ik gebruik de kaart die tevoorschijn komt als een soort leidraad voor die dag. Elke kaart heeft een boodschap of affirmatie die mij aan het denken zet, soms ook antwoord geeft op een vraag waar ik mee zit en wonderlijk genoeg precies laat zien waar ik op dat moment behoefte aan heb. Voor mij is dat een heel prettig begin van de dag en ik deel dit dus graag met je, zeker ook omdat mijn eigen lieve, bijzondere dochter Sophie de maker is van dit kaartendeck (dus geheel onbevooroordeeld ben ik misschien niet 😀). Zo’n spiritueel steuntje in de rug geeft mij, hoe down to earth ik ook ben, precies de juiste energie om er weer een mooie dag van te maken.

Kaarten deck-energieboost
Voor ik vandaag begon aan het schrijven van mijn blog maar nog niet precies wist welke kant het op ging, trok ik deze kaart: Je bezit een goudmijn aan kennis etc. etc. Hoe toepasselijk!

Rose kaartendeckHeb jij thuis een plek voor jezelf, ook als je niet vanuit huis werkt, gewoon zo’n plekje waar je je even uit de drukte kunt terugtrekken? Wat voor dingen geven jou een energieboost en welke tip spreekt jou het meest aan? Ik ben benieuwd!

2 reacties op “Zo geeft die eigen (werk)plek thuis jou een extra energieboost: 3 tips”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: