Wat zijn mijn woonplannen voor 2020? Een tipje van de sluier opgelicht!

Ik ben net terug van vakantie waar ik rustig heb kunnen nadenken over mijn woonplannen voor 2020. Voor ik daar meer over ga vertellen nog even een terugblik op mijn verblijf in Italië waar ik 10 dagen met de kinderen heb doorgebracht.

appartement Como-Italië
De eerste dagen verbleven we in Como. We hadden daar een lekker appartement midden in het centrum met een rustige klassieke uitstraling en hoge, mooi beschilderde plafonds.

Na Como zijn wij nog een week in Viareggio geweest, waar we een appartement hadden vlak bij de boulevard (Viareggio ligt aan de kust). Extra leuke bijkomstigheid: wij hadden alle dagen heerlijk zonnig weer!

Viareggio appartement
Het appartement in Viareggio was een soort mix van Italiaans faux antiek en shabby chic. Best wel over de top en tot in de kleinste details doorgevoerd waardoor het- hoewel niet mijn persoonlijke smaak- toch wel helemaal leuk was!

Naaste het enorme aanbod kledingwinkels vond ik ook nog een geweldige winkel met een soort aardewerk dat volgens mij Majolica heet. Naast veel dierfiguren en fruitmanden zag ik hier ook de meest leuke vazen en lampen.

Majolica aardewerk
Die oranje ananas lampenvoet zou ik zo een plaatsje in mijn huis willen geven. Verder viel mijn oog op die twee potten in de vorm van een mannen- en vrouwenhoofd. Iets vergelijkbaars zag ik een paar jaar geleden aan de andere kant van de wereld!
Woonplannen 2020
Ik ben benieuwd of ik ooit totaal ergens anders ook nog eens dit soort hoofden tegenkom (vast wel!).  Als dat zo is, moet ik ze misschien toch kopen (haha).

Ik kan echt genieten van dit soort dingen, ook als ik er in mijn huis totaal geen plek voor heb en helemaal niet de behoefte heb iets te kopen. Hoewel ik, nu ik de foto’s nog eens bekijk, toch die oranje lamp best zou willen hebben.

Maar goed genoeg gemijmerd over mijn Italiaanse belevenissen, op naar mijn woonplannen voor 2020!

Nieuw moodboard

Ten eerste wordt het hoog tijd om een nieuw moodboard (ik noem het liever een vision- board) te maken. Ik schreef er eind 2018 al eens een blog over, hoe het maken van zo’n board mij helpt mijn plannen te verwezenlijken. Dus of er dit keer weer een blog inzit, weet ik (nog) niet.

woonplannen 2020 vision-board
De meeste dingen op mijn huidige vision-board zijn op de één of ander manier verwezenlijkt. Ik ga deze plaatjes ritueel verbranden (ik hou wel van een beetje hokus pokus) en daarna een nieuw vision-board maken.
Opruimen

Opruimen is een onderwerp wat niet erg ‘sexy’ is maar wel ontzettend nuttig. Er zijn zeker een aantal dingen die ik aan moet pakken: het wegdoen van al mijn administratie ouder dan 7 jaar, kritisch naar mijn kledingkast kijken en de schuur opruimen. Ik zal het boek Opgeruimd van Marie Kondo er weer eens bij pakken. Hoewel zij wel erg rigoureus te werk gaat, zal het boek mij zeker een duwtje in de goede richting geven! Over dit onderwerp zal ik in de loop van het jaar vast iets gaan schrijven al is het alleen maar om te laten zien hoe trots ik ben op het eindresultaat!

Opgeruimd! Marie Kondo-woonplannen 2020

Binnenkijken

Ik hoop dit jaar ook weer bij een aantal bijzondere huizen binnen te kijken! Ik laat je vast een sneak peek zien van het inspirerende huis van planten architect Judith Baehner. Coming soon!

Het Groenlab
Sneak peek in het huis vol planten van Judith Baehner van Het Groenlab.
Verhuizen

Wat absoluut hoog op mijn verlanglijst staat is het vinden van een nieuw huis. Ja, je leest het goed, ik wil verhuizen en mijn super gezellige en tot in de puntjes gestylde huis gaan verlaten. Mijn wens is om hypotheekvrij te gaan leven en van de overwaarde van mijn huis een ander huis te kopen. Dat dan wel in een goedkopere gemeente dan Amstelveen maar waar is nog niet helemaal helder in mijn hoofd. Het verhuizen lijkt me wel even een dingetje (ik heb zoveel spullen!) maar ik verheug me erop weer opnieuw te beginnen en een ander huis helemaal naar mijn smaak maken. Wanneer ik dit plan ga realiseren zal ik meer dan genoeg stof hebben om over te bloggen!

Wat er zoal op mijn pad komt

Er staat ook een bezoek aan een interieur beurs in Denemarken op het programma en verder laat ik mij verrassen wat er dit jaar zoal op mijn pad gaat komen.

Ik ben over het algemeen niet zo van het ver vooruit plannen en laat mij graag verrassen wat het leven mij te bieden heeft! En jij? Heb jij woonplannen voor 2020? Ik hoor het graag!

Wil je niets missen van mijn komende blogs? Schrijf je dan HIER in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je altijd op de hoogte blijft.

 

3 reacties op “Wat zijn mijn woonplannen voor 2020? Een tipje van de sluier opgelicht!”

 1. Hoi Anita, dat zijn flinke plannen die jij hebt. Vooral je huis verkopen had ik nooit verwacht. Je hebt er zo ontzettend veel energie in gestoken. Mag ik horen wanneer je daadwerkelijk tot verkoop overgaat en aan welke prijs je denkt. Mijn partner en ik zijn van plan een huis te kopen in die contreien waar jij woont. En als ik het zo bekijk is het helemaal mijn smaak.
  Groetjes en een fijne dag!
  Christy

  • Hi Christy
   Het zijn inderdaad nogal ingrijpende plannen. Ik moet uiteraard eerst een nieuw huis vinden. Tegen die tijd kan ik je een berichtje sturen 😀

   • Hoi Anita, dat zou ik fijn vinden. Alhoewel ik vermoed dat Amstelveen een dure gemeente is qua huizen. Sowieso het westen is duur. Maar zoals het spreekwoord luidt: ‘je weet nooit hoe een koe een haas vangt’, weet je het maar nooit.
    Fijn weekend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: